Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κύριε Υπουργέ αθλητισμού :Μπορείτε να γράψετε ιστορία παρουσιάζοντας αυτούς που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αρχή φανερώνει τον άνδρα. 



Ο Υπουργός αθλητισμού 
Την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νομοσχεδίου με διευρυμένη πλειοψηφία εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταυρος Κοντονής σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατί το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία. Δεν ήταν κυβερνητική πλειοψηφία των δύο κομμάτων. Ψήφισαν 4 κόμματα υπέρ του νομοσχεδίου, ένα κόμμα έδωσε ψήφο θα έλεγα ανοχής λέγοντας «παρών» και δύο κόμματα το καταψήφισαν. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ικανοποιημένος απολύτως».
Σχολιασμός Νικηφόρου 
Δεν έχει καμία σημασία κ. υπουργέ πόσοι ψήφισαν το νομοσχέδιο αλλά τι ψήφισαν Γιατί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σημασία έχει η δομή της οργάνωσης του ποδοσφαίρου μας. 
Που μπορώ να υποστηρίξω ότι αν η διαιτησία δεν διαλυθεί και από την αρχή να δημιουργηθεί τότε χίλια νομοσχέδια και αν ψηφιστούν τίποτα δεν θα διορθωθεί στο άθλημα που από αρχαιοτάτων χρόνων έχει χαρακτηριστεί ο Βασιλιάς των αθλημάτων. 
Ο Υπουργός αθλητισμού 
Ο Υφυπουργός αθλητισμού τονίζει ότι η προσπάθεια για να μπει τέλος στη βία στα γήπεδα είναι καθημερινή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια και δεν μπορούμε να πούμε ότι εξαντλείτε με ένα νομοσχέδιο ή ακόμη με την εφαρμογή των μέτρων ενός νομοσχεδίου. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Να αλλάξει η νοοτροπία των φιλάθλων και κυρίως να φύγουμε από αυτόν τον στείρο και τυφλό οπαδισμό που οδηγεί πολλές φορές στην αλληλοεξόντωση και σε μία διαδικασία μισαλλοδοξίας και να πάμε σ’ αυτό που σου προσφέρει ο αθλητισμός. Στη χαρά της νίκης και της συμμετοχής».
Σχολιασμός Νικηφόρου 
Για να φύγουμε από τον στείρο οπαδισμό κ. Υπουργέ είναι πολύ εύκολο. Μέσα στο νομοσχέδιο να γραφεί ότι την ευθύνη για τους συνδέσμους την έχουν οι Π Α Ε και κανένας άλλος. Για να ιδρυθεί όμως ένας σύνδεσμος πρέπει να έχει την έγκριση της Π Α Ε  που και είναι υπεύθυνη για τις πράξεις  αλλά και τις παραλείψεις των. Μετά από αυτό τελείωσαν τα επεισόδια στα γήπεδα  
Ο Υπουργός αθλητισμού 
Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη και σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ αν υπήρχε πραγματικά μία τέτοια περίπτωση ο κ. Κοντονής τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε μια πιθανότητα. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλω να τονίσω πως εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί. Το βάρος και την ευθύνη την έχουν άλλοι. Ας αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Και δε νομίζω ότι με τέτοιες ενέργειες όπως τον αποκλεισμό, μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της βίας, το οποίο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν ευτυχώς οι πάντες. Το κλίμα με τις διεθνείς ομοσπονδίες ήταν θετικό και πολιτισμένο. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε ειλικρινά και σε βάθος και να ανιχνεύσουμε δρόμους για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος»

Σχολιασμός Νικηφόρου

Όταν βλέπεις να χάνονται τα πάντα τότε κ. Υπουργέ πρέπει να αναφωνήσεις αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων φίλων  Αφού κ. υπουργέ τι θα μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί που χρόνια αμέτρητα το μοναδικό τους αντικείμενο ήταν να διοικούν το ποδόσφαιρο. Γι αυτό οι αντιδράσεις συνεχόμενες. Μια είναι η λύσης Να σταλεί ταυτόχρονος έλεγχος στην Ε Π Ο και στις ενώσεις και τότε όλα θα βρουν το δρόμο τους. Για να καταστρέψεις κάτι είναι πολύ εύκολο. Για να σπάσεις ένα τζάμι χρειάζεται μια πέτρα και μια κίνηση . Χρονικό διάστημα ούτε δευτερόλεπτο. Άντε να το φτιάξεις πόσο χρόνο θέλεις 
Να γιατί δεν πρέπει να φτάσουμε σε ρήξη γιατί δεν την χρειαζόμαστε αφού με τον έλεγχο θα είσαστε κυρίαρχος. 
Απλά πράγματα για να γίνει η αλλαγή. 
Κύριε υπουργέ του αθλητισμού η αλλαγή στο ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει χωρίς νομοθεσία αλλά με αλλαγή νοοτροπίας