Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο



Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και αυτουργία στο αδίκημα αυτό, ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε ο αθλητικός εισαγγελέας Κώσταντίνος Σιμιτζόγλου με αφορμή τις καταγγελίες για την επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΚΕΔ Χριστόφορου Ζωγράφου.

Ειδικότερα,ο κ. Σιμιτζόγλου διενήργησε έρευνα με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε το Νοέμβριο του 2014 ο διαιτητής Χριστόφορος Ζωγράφος κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν ως μάρτυρες στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώ στο «κάδρο» της υπόθεσης μπήκε και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Μελισανίδη που έκαναν λόγο για πρόσωπο που τηλεφώνησε στον κ. Ζωγράφο και του συστήθηκε με το όνομα του μεγαλοπαράγοντα της ΑΕΚ.

Από την εισαγγελία ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά ότι «εκδόθηκε εν μέρει απορριπτική διάταξη κατ άρθρο 47ΚΠΔ που αφορά καταγγελίες σε βάρος παράγοντα του ποδοσφαίρου καθόσον σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης».