Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Πώς στήθηκε το μοιραίο γλέντι που οδήγησε στον θάνατο του 10χρονου στο Μενίδι


Τα ναρκωτικά, η μη προφυλάκιση και οι μοιραίες τουφεκιές
Πώς στήθηκε το μοιραίο γλέντι που οδήγησε στον θάνατο του 10χρονου στο Μενίδι
Κοινή χρήση12
εκτύπωση  

Το μοιραίο γλέντι για τη μη προφυλάκιση δύο γυναικών, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για κατοχή ναρκωτικών, ήταν η αιτία για τον τραγικό θάνατο του 10χρονου αγοριού, στο Μενίδι. Συγγενής των δύο γυναικών πυροβόλησε στα τυφλά κατά τη διάρκεια του γλεντιού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 10χρονου μαθητή, ο οποίος εκείνη την ώρα συμμετείχε σε γιορτή στο προαύλιο του σχολείου του.

Ο 23χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου. Έξω από το σπίτι του βρέθηκαν πολλοί κάλυκες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα όπλο. Μαζί με τον 23χρονο συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα. Συλολικά έχουν γίνει έξι συλλήψεις.    

Το όπλο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στην βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν στην περιοχή του Μενιδίου συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, για κατοχή σημαντικά μεγάλων  ποσοτήτων ναρκωτικών. Οι τρεις συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να σχηματισθεί η δικογραφία, στην συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για κατάθεση. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο ανακριτής παρά το βαρύ κατηγορητήριο άφησε ελεύθερες τις δύο γυναίκες, μη διατάσσοντας την προφυλάκισή τους. Αυτό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο μικρός μαθητής.

Οι δύο γυναίκες, στη συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Μενίδι και έστησαν γλέντι για να γιορτάσουν την ελευθερία τους. Το οποίο αποδείχθηκε γλέντι θανάτου. Ο 10χρονος, που ήταν στο προαύλιο του σχολείου του, δέχθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, βολίδα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, όπως προέκυψε από τη νεκροψία - νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά.

Το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος μπροστά στα μάτια συμμαθητών και γονέων.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, με τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του από τους γιατρούς κατέληξε.