Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Έξι μεταγραφές προανήγγειλε ο Χριστοβασίλης Εκτύπωση


Έξι μεταγραφές προανήγγειλε ο Χριστοβασίλης
Τον απολογισμό της περσινής σεζόν, αλλά και το αγωνιστικό και όχι μόνο πλάνο για το μέλλον ανέλυσε ο Γιώργος Χριστοβασίλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (13/6).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα αποκάλυψε ότι θα γίνουν 5-6 μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένου και τερματοφύλακα ακόμα και αν δεν φύγει τελικά ο Πασχαλάκης, λόγω του τραυματισμού του Περιστερίδη, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες και ονόματα, τοποθετώντας τις επισημοποιήσεις μετά τις 20 του μήνα.
Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα του γηπέδου, εξήγησε ότι υπήρξε ένα φρένο λόγω της τωρινής διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, η θητεία της οποίας, όμως, λήγει και έτσι θα ξεκινήσουν πάλι άμεσα τα απαραίτητα έργα.
Αναφορικά με τα οικονομικά ζητήματα, στάθηκε στην καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει πλέον ο σύλλογος που πλήρωσε και τα λάθη της εφορίας, χωρίς πλέον να χρωστάει σε κανέναν την ώρα που περιμένει και χρήματα από το συνδρομητικό κανάλι.
Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, ενώ για τη νέα σεζόν κρατά προς το παρόν... μικρό καλάθι, θέτοντας ως πρώτο στόχο τη σωτηρία.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Πιστεύω ότι η προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ καλά για όλους μας. Παρά το ότι αγωνιστικά δεν κατακτήσαμε ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήρθε αυτό το δώρο που μας το χρωστούσε η ιστορία. Το ξεκίνημα μας βρήκε απροετοίμαστους, γιατί έφυγαν πολλοί παίκτες. Ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, επειδή για πρώτη φορά η ομάδα αγωνίστηκε εκτός ευρωπαϊκών συνόρων. Έχω ένα παράπονο από τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί δε μας επέτρεψε να παίξουμε παρά μόνο ένα παιχνίδι στο Ζωσιμάδες, αν και υπάρχουν πολύ χειρότερα γήπεδα στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά ήταν μια χρονιά που το όνομα του ΠΑΣ ακούστηκε πέρα από τα ελληνικά σύνορα με τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τα φιλικά που κάναμε στην Ευρώπη.
Η πορεία ήταν θετική, είμαστε για 6η συνεχόμενη χρονιά στη Super League και είναι ικανοποιητικό να είμαστε στην 8άδα κάθε χρόνο. Ο κόσμος ζητάει πάντα το καλύτερο, βέβαια, και καλά κάνει.
Είμαι ευχαριστημένος, δεν ξέρω πως το έχουν δει οι φίλαθλοι, όλοι θέλουμε να παίζουμε κάθε χρόνο Ευρώπη, αλλά δεν είναι εύκολο».
Για το γήπεδο: «Κάνουμε διορθωτικές κινήσεις αγωνιστικά και πραγματοποιούμε και το φτιάξιμο του γηπέδου που θα ξεκινήσει αύριο ή μεθαύριο οριστικά. Το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου θα είναι έτοιμο. Το γήπεδο ξεκινάει και γίνεται με τη συνεργασία Super League ως εγγυητή στον εργολάβο. Ο ΠΑΣ θα πληρώσει, όμως το έργο. Σε βάθος 10 μηνών θα κάνουμε την αποπληρωμή. Η ΠΑΕ θα πληρώνει παράλληλα και ποσοστό από τα ενοίκια. Η καθυστέρηση στα έργα υπήρξε επειδή έληξε η θητεία του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ και πρέπει να οριστεί νέα για να υπογράψει νέα σύμβαση. Με τη νέα διοίκηση θα υπογράψουμε 5ετή σύμβαση και σε αυτό το βάθος των 5 ετών θα κάνουμε και την απόσβεση του κόστους του έργου του γηπέδου. Ο ΠΑΣ θα είναι από εδώ και πέρα υπεύθυνος και κανείς δεν θα εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τη δικιά μας άδεια».
Για τις μεταγραφές: «Με τη νέα χρονιά αποχωρούν κάποιοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα μας. Ο Κούτρης θα πάει στον Ολυμπιακό, οι Λίλα και Ακόστα απέρριψαν τις προτάσεις που τους καταθέσαμε και θεωρούνται παρελθόν. Από εκεί και πέρα η ομάδα θα ενισχυθεί με 5-6 παίκτες. Πιστεύουμε ότι η ομάδα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση τη νέα σεζόν.
Από πλευράς τεχνικού τιμ παραμένουν όλοι. Ο κ. Πετράκης παραμένει για 4η χρονιά. Είναι ένα από τα λίγα ρεκόρ της ομάδας.
Δεν θα ανακοινώσουμε ονόματα, περίπου στις 20 του μηνός θα έρθουν και οι ανακοινώσεις. Υπάρχουν ήδη επαφές με παίκτες».
Για τον Πασχαλάκη: «Ακούγονται πολλά, ενδεχομένως αν έρθει μια πολύ καλή πρόταση, θα παραχωρηθεί, διαφορετικά θα μείνει στην ομάδα μας».
Για τον στόχο της νέας σεζόν: «Κάθε χρόνο θέλουμε να παίζουμε Ευρώπη, αλλά θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, 3 θα πέφτουν απευθείας και ο 4ος θα παίζει μπαράζ με τον 2ο της Β’. Οι θέσεις 1-6 θα έχουν μπαράζ για πρωταθλητή και Ευρώπη. Ο ΠΑΣ θέλουμε να σωθεί πρώτα, γιατί πέφτουν πολλοί, και θα κοιτάξουμε μετά να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».
Για το γεγονός ότι πριν 3 χρόνια έγινε το πενταετές πλάνο εξυγίανσης και το που βρίσκεται πλέον: «Σήμερα δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να του χρωστάει ο ΠΑΣ. Στις 100 δόσεις δυστυχώς προστέθηκαν και χρέη προηγούμενων διοικήσεων. Έκανε ένα σφάλμα η εφορία, η οποία δεν ξεχώρισε ποιος οφείλει τι. Ο ΠΑΣ πήρε όλα τα χρέη από τα μέσα του 2006 και μετά. Μόνο στη δική μας πόλη έχει γίνει αυτό.
Πριν 25 μήνες ο ΠΑΣ είχε αποδώσει 4 εκ. ευρώ στην εφορία. Πληρωμένα και τα τρέχοντα. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Έρχονται κάποια προβλήματα, όμως, όπως η NOVA που έμεινε πίσω στις υποχρεώσεις της. Μας οφείλονται 500.000 ευρώ από φέτος και 180.000 από πέρυσι. Είναι αμφίβολο αν θα τα πάρουμε. Από του χρόνου η NOVA μας ζητάει και 20% μείωση. Θα δούμε που θα καταλήξει αυτό, αν θα το αποδεχτούν οι ομάδες. Δεν υπάρχει ισάξιος ανταγωνιστής της NOVA, όμως αυτή τη στιγμή».
Για το κόστος των έργων στο γήπεδο. «Θα είναι 180.000 συν ΦΠΑ. Ένα κομμάτι θα γίνεται αποπληρωμή στη Super League και ένα κομμάτι στην εφορία Σταδίων.
Συμβαίνει σε όλες τις πόλεις να μη βάζει χρήματα το κράτος στις εγκαταστάσεις του. Εμείς θα πληρώνουμε το νοίκι μας στο ΠΕΑΚΙ και όποια άλλα έξοδα δημιουργούνται θα είναι κι αυτά δικά μας. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να παραχωρηθεί κάποια έκταση για να κάνουμε ένα νέο γήπεδο».
Για τις εργασίες που θα γίνουν στο «Ζωσιμάδες»: «Θα ανακατασκευαστεί από την κοροκάλα, θα πέσει καινούργιο χώμα, εκεί ήταν το πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια, επειδή το χώμα δεν ήταν κατάλληλο και δεν στέγνωνε ποτέ από τις βροχές. Θα γίνουν αποστραγγιστικά και θα μπει χλοοτάπητας φυσικός με σπορά. Εχουμε την εγγύηση για το γήπεδο, που μας έχει δώσει ο κατασκευαστής και θα μπορούμε να κάνουμε και προπονήσεις 1 φορά την εβδομάδα πριν από εντός έδρας ματς και πριν από εκτός έδρας 2 φορές».
Για τις ομάδες υποδομής: «Για όλα υπάρχει προγραμματισμός. Με αυτά ασχολούνται άνθρωποι που θα είναι και εκτός πόλης. Η Ακαδημία της Αθήνας έχει παιδιά που μπορούμε να τα απορροφήσουμε, συν κάποια παιδιά από άλλες περιοχές. Στην Κ-15 θα πάρουμε μόνο από την ευρύτερη περιοχή μας, δεν μπορούμε να φέρουμε από άλλες περιοχές. Το έργο το έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Γεωργουλόπουλος. Εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος υποδομών, σκάουτινγκ σε μικρούς αλλά και στη μεγάλη ομάδα. Ο κ. Πετράκης κάνει τις τελικές επιλογές».
Για την εικόνα της εξέδρας: «Πιστεύαμε ότι θα αλλάξει φέτος, αλλά η τηλεόραση και τα πολλά χρόνια κουράζουν τον κόσμο απ’ ό,τι φαίνεται. Ομάδες μικρότερων κατηγοριών έχουν γεμάτα γήπεδα. Ευχής έργον να γεμίσει. Θα έχουμε μειωμένες τιμές στα διαρκείας και περισσότερα ματς του χρόνου. Τα διαρκείας θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες. Στη μεγάλη κερκίδα για όλα του πρωταθλήματος και όλα του κυπέλλου, έχουμε 17 μίνιμουμ αγώνες και η τιμή θα είναι 180 ευρώ και στις υπόλοιπες κερκίδες 130 ευρώ. Θα υπάρχουν και μειωμένες τιμές για παιδικά, ανέργους, αναπήρους κτλ».
Για το αν θα γίνουν μεταγραφές από το… πάνω ράφι: «Εξαρτάται τι εννοείτε. Από το χαμηλό ράφι παίρνουμε τα τελευταία χρόνια και όλοι πρόσφεραν και πουλήθηκαν. Ταυτόχρονα έγινε πιο υγιής η ομάδα. Οι ακριβές είναι απαγορευτικές για μας».
Για τον Μαμπουλού: «Είχε ένα προβλήματα υγείας, είναι σε ισχύ το συμβόλαιό του, πιστεύω θα επιστρέψει, εκτός κι αν φέρει πρόταση».
Για το αν δεν πουληθεί ο Πασχαλάκης, αν θα αποκτηθεί άλλος: «Και να μείνει θα πάρουμε τερματοφύλακα, λόγω του Περιστερίδη που τραυματίστηκε. Πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν και παίκτες που δεν είχαν συμμετοχές, Ντόλοβατς, Νικολιάς, Μαυροπάνος. Πολύ περισσότερο φέτος από πέρυσι, θα προωθηθούν κι άλλοι και θα αποκτήσουμε περισσότερο βάθος».
Για τις σχέσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη: «Ο κ. Βασιλειάδης τα είδε θετικά και ήθελε να βοηθήσει, γι’ αυτό ήρθαμε σε συμφωνία για το Ζωσιμάδες. Είχαμε προτείνει να παραχωρηθεί και το ΠΕΑΚΙ για την κατασκευή νέου γηπέδου. Είναι θετικός και περιμένει την τελική μας πρόταση. Την παραδώσαμε μαζί με την οικονομοτεχνική μελέτη. Πρέπει να βρούμε κι εμείς τους πόρους από εδώ και πέρα. Δεν φτάνει να πουμε ότι το πήραμε, αν δεν έχουν βρεθεί οι πόροι να γίνει το έργο. Δεν θα έκανα ποτέ, ότι έκανε μία άλλη ομάδα στην Ελλάδα, να γκρεμίσω χωρίς να μπορώ να χτίσω. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, και το κράτος και ο δήμος θα μας παραχωρήσουν την έκταση που θέλουμε.
Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύμπλεγμα με προπονητικό κέντρο, βοηθητικά, ξενοδοχείο, κέντρο αποκατάστασης αθλητών, πισίνες, εμπορικά κέντρα. Περίπου 50-60 εκ. ευρώ είναι αυτή η επένδυση. Μέχρι να υλοποιηθεί δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι για τους ενδιαφερόμενους».
Για το αν στις 6 μεταγραφές συνυπολογίζονται και δανεικοί: «Θα είναι όλοι μαζί, δεν θέλει περισσότερους η ομάδα γιατί μετά θα δημιουργηθούν προβλήματα στο εσωτερικό. Περιμένουμε ακόμα απάντηση από τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρουν ακόμα τον προπονητή. Ζάιρο και Χαρίση ζητήσαμε.
Ζητήσαμε παίκτη από τον Ολυμπιακό που θα έρθει ως δεύτερος και θα είναι ελεύθερος, όχι δανεικός».
Και κατέληξε: «Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς, θα κάνουμε μία εκδήλωση γι’ αυτούς στις 27 Ιουνίου. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που είναι θετικός να μας παραχωρήσει την έκταση δίπλα από το ΠΕΑΚΙ, ο κ. Καχριμάνης πάντα μας βοηθάει κι αυτός. Του ζητήσαμε να αναλάβει να φτιάξει το στέγαστρο της μεγάλης σκεπαστής για να μη παγώνει η μία πλευρά του γηπέδου. Μας υποσχέθηκε, ότι α ν βρει τα κονδύλια, θα το κάνει, αν όχι τώρα, τότε σύντομα.
Απευθύνω πρόσκληση στους φιλάθλους να μας βοηθήσουν να πάρουν φέτος διαρκείας και να ανεβάσουν την ομάδα ένα ακόμα επίπεδο».