Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Απόλλων προς Ερασιτέχνη: «Στόχος σας να πέσει η ομάδα ξανά στην Football League»


Απόλλων προς Ερασιτέχνη: «Στόχος σας να πέσει η ομάδα ξανά στην Football League»
Στην αντεπίθεση περνάει η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, καθώς με... καυστική ανακοίνωση, η κυανόλευκη ΠΑΕ καλεί τον Ερασιτέχνη να παραιτηθεί, ενώ τον κατηγορεί πως έχει οδηγήσει την ομάδα στην παρακμή.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ψεύδεστε για πολλοστή φορά με στόχο να παραπλανήσετε και πάλι τους Απολλωνιστές και να επιτύχετε μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για εσάς. 

Διαβάσαμε στα ΜΜΕ ότι ζητάτε 50 χιλιάδες ευρώ για να μας παραχωρήσετε το γήπεδο της Ριζούπολης προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε ως έδρα. Σας απαντούμε ότι δεχόμαστε να σας προσφέρουμε τις 50 χιλιάδες ευρώ, σήμερα κιόλας αν αυτό είναι το τελικό τίμημα ώστε να λύσουμε τι πρόβλημα. Αρκεί να μας προσφέρεται ένα γήπεδο που να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις έτσι ώστε να μπορούμε να αγωνιστούμε στη Super League. 

Επειδή όμως ψεύδεστε, αποκρύπτεται από την ανακοίνωσή σας όλα τα υπόλοιπα. 

1) Ότι ζητάτε από την ΠΑΕ Απόλλων να ανακατασκευάσει εκείνη τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ριζούπολης με το κόστος να ανέχεται σε 200 χιλιάδων ευρώ. 

2) Ότι ζητάτε από την ΠΑΕ να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος συντήρησης του χλοοτάπητα με το ετήσιο κόστος να ανέρχεται στις 35 χιλιάδων ευρώ. 

3) Ότι ζητάτε από την ΠΑΕ να αναλάβει τη συντήρηση όλων των άλλων χώρων του γηπέδου της Ριζούπολης με το ετήσιο κόστος να ανέρχεται στις 45 χιλιάδες ευρώ. 

4) Ότι ζητάτε από την ΠΑΕ –κάτι που και η ίδια σας έχει προτείνει- να πληρώνει αυτή τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ με το κόστος να ανέρχεται από 20 έως 30 χιλιάδες ευρώ ετησίως. 

5) Ότι ζητάτε από την ΠΑΕ ποσοστό 10% για τη χρήση του σήματος της ομάδας. 

6) Ότι ζητάτε από την ΠΑΕ το 15% από τα έσοδα από διαφημίσεις εντός του γηπέδου κάτι που φυσικά σας επιτρέπει ο νόμος. 

7) Ότι ζητάτε από την ΠΑΕ, το 15% επί των ακαθαρίστων εσόδων από τη διάθεση εισιτηρίων κάτι που δεν σας επιτρέπει ο νόμος. 

Επιπλέον όλων αυτών ζητάτε από την ΠΑΕ άλλο ένα ποσό της τάξεως των 50 χιλιάδων ευρώ. Αρχικά παρουσιάστηκε από εσάς ως υποχρεωτική χορηγία που στην τελευταία ανακοίνωσή σας μετατράπηκε σε «αποζημίωση» για την παραχώρηση «με σύμβαση χρησιδανείου των μέχρι σήμερα χρησιδανειζόμενων χώρων». 

Κι όλα αυτά για την προτεινόμενη από εσάς συμφωνία διάρκειας δύο ετών έναντι του δικού μας αιτήματος για πενταετή παραχώρηση του γηπέδου. Προφανώς έχετε περάσει στο δικό σας plan B που λέει ότι αφού επιτεύχθηκε η άνοδος της ομάδας στη Super League, πλέον ελπίζεται σε ένα χρόνο να έχει υποβιβαστεί στη Football League και να χρησιμοποιηθεί και πάλι το ανακατασκευασμένο πλέον γήπεδο από τις ακαδημίες σας. 

Όπως καταλαβαίνετε τα ανωτέρω ποσά, τα οποία αφορούν την πρώτη χρονιά χρησιμοποίησης της Ριζούπολης ξεπερνούν κατά πολύ τις 400 χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά τα αποκρύπτεται συστηματικά και δυσφημείτε μια από τις πιο αξιόπιστες ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η κίνησή σας αποτελεί εκβιασμό προς την ΠΑΕ, η οποία είναι δεδομένο ότι θα υποστεί μεγάλη ζημιά από τη μη χρησιμοποίηση του γηπέδου της Ριζούπολης. 

Κατόπιν όλων αυτών η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης θα προσφύγει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας και θα απαιτήσει όπου αυτό επιβάλλεται τις κατά τον νόμο αποζημιώσεις. 

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης σας καλεί να παραιτηθείτε, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες λήγει η θητεία σας και να απαλλάξετε τον Απόλλωνα από την παρακμή, στην οποία τον έχετε οδηγήσει. 

Καλούμε όλους τους Απολλωνιστές, τη Δευτέρα, στις 19:00 στη Ριζούπολη. Καλούμε και εσάς σε μια ανοιχτή συζήτηση για να δούμε ποιος λέει αλήθεια, ποιος ψέματα και ποιος προσπαθεί να κερδοσκοπήσει έναντι του ιστορικού σωματείου μας».