Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το τηλεοπτικό παραγάδι του Νικηφόρου )


Τόση μεγάλη πνευματική υποθερμία δεν περίμενα ότι θα συναντούσα στην τηλεόραση  Δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζει ένας νέος που παρουσιάζεται σε κάποιο παιχνίδι τα ονόματα των Ελλήνων φιλοσόφων   αλλά αγανακτώ όταν η παρουσιάστρια προσπαθώντας να βοηθήσει λέει στο παίκτη ότι το επίθετο του είναι το ίδιο με αυτό ενός μεγάλου τραγουδιστή ( και εννοούσε τον Πλούταρχο)  και  να απαντάει ο Αντώνης Ρέμος.

Πιάνω το τηλεοπτικό πρόγραμμα και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό απευθύνεται σε Έλληνες. Γιατί τα περισσότερα είναι σε γλώσσα ξένη με την Ελληνική Σεβασμός και σ αυτούς που γνωρίζουν μόνο την Ελληνική. Νομίζω ότι αυτό είναι ένας καθαρός Σουσουδισμός. 

Παρακολουθώ ένα Σίριαλ που νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα της τηλεόρασης και έχει και τον τίτλο ο Ήλιος Εκεί παίζουν ηθοποιοί άγνωστοι οι περισσότεροι και αυτό είναι το αξιοθαύμαστο να έχουν παρουσιάσει ένα αριστούργημα. Και ρωτώ την γιαγιά και τον παππού του Πέτρου να μου πείτε τα ονόματα τους χωρίς να ζητήσετε βοήθεια. Στην Ελλάδα προικισμένους ηθοποιούς έχουμε πολλούς που όμως χάνονται γιατί δεν έχουν δημόσιες σχέσεις. Αλλά όμως τα κανάλια δεν πρέπει να μας γεμίζουν με διαφημίσεις γιατί μπορεί να βλέπουμε μια άψογη καλλιτεχνική  δουλειά αλλά και η αγανάκτησης  λόγο των διακοπών μπορεί να αναγκάσει τον τηλεθεατή να αλλάξει κανάλι. 

Τώρα όλοι με γνωρίζουν ως έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου και θα τους φαίνεται κάπως αταίριαστο να ασχολούμαι με το θέατρο. Όταν ήμουνα μαθητής του γυμνασίου ( τότε δεν είχαμε Λύκειο ) στη Μυτιλήνη ερχόντουσαν σπουδαίοι ηθοποιοί Μεταξύ αυτών ο Τίτος Βανδής και η Αλέκα Παϊζή και αυτά τα ιερά τέρατα με έκαναν να ερωτευτώ το θέατρο. Και έχω γράψει μόνο ο ηθοποιός μπορεί να σου αλλάξει τον εσωτερικό σου κόσμο και κανένας άλλος. Να μπαίνεις σε μια αίθουσα θεάτρου κεφάτος και να φεύγεις με κλάματα. Και το αντίθετο .