Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ηλίας Κοφινάς ο γιατρός μας παραιτήθηκε από αξιώματα που τα τίμησε

Παραιτήθηκε από το Νοσοκομείο ο υπηρέτης του Ιπποκράτη ο γιατρός μας Ηλίας Κοφινάς συνεχίζει όμως να προσφέρει την πηγαία του αγάπη στον συνάνθρωπό του 

Μετά από 5 χρόνια προσφοράς στο Νοσοκομείο Κορίνθου,
ο Ιατρός κ. Ηλίας Κοφινάς μετά τον τέλος της χθεσινής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλε την παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείο Κορίνθου.

Τον Ηλία Κοφινά δεν τον γνώριζα . Ήξερα όμως το αδελφό του τον Φάνη τερματοφύλακα της Α Ε Κ. Όταν το 2001 ήρθα στο Λουτράκι τον γνώρισα αμέσως και από τότε εγώ τον θεωρώ φίλο μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει Λουτρακιότης που να μη γνωρίζει τον συμπαθέστατο Ηλία Ο Ηλίας Κοφινάς γεννήθηκε στην Λυκοποριά Κορινθίας. Ζει και εργάζεται ως ιδιώτης Ιατρός στο Λουτράκι.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνα το 2002 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου βαθμού όπου εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Από το 2007 έως το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας και το 2009 -2010 Αντιδήμαρχος – Αναπληρωτής Δημάρχου στον ίδιο Δήμο.
Από το 2007 έως το 2010 εκπροσωπεί τον Δήμο Λουτρακίου -Περαχώρας στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Ασχολείται με την Ιαματική Υδροθεραπεία, την Επιστημονική αναγνώριση των θεραπευτικών ιδιοτήτων των Ιαματικών υδάτων, συμμετέχοντας σε Συνέδρια και Ημερίδες με θέμα τον Θερμαλισμό.
. Επίσης από το 2016, είναι Αντιπρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου.
Ο Νικηφόρος ως ελεύθερος σχολιαστής μπορώ να γράψω ότι πολλούς βοήθησε για τον πατήσουν για να ανέβουν ψηλά ενώ αυτόν κανένας. Και μάλιστα στις τελευταίες εκλογές οι τοπικοί παράγοντες  του ΣΥΡΙΖΑ δεν σεβάστηκαν την ιστορία του αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε και που εγώ είχα σχολιάσει το γεγονός έμαθα ότι τον στεναχώρησε. 
Φίλε Ηλία θα είμαι πάντα δίπλα σου όχι βέβαια ότι μ έχεις ανάγκη αλλά από υποχρέωση για την προσφορά σου.