Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γιατρός Ηλίας Κοφινάς παραμένει στις επάλξεις

 Δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο του Ηλία Κοφινα και όμως. ενθουσιάστηκα με την απόφαση του 

 Συναντήθηκα με τον φίλο μου Ηλία και η πρώτη λέξη που μου είπε ήταν" Μπορεί να΄έφυγα από,από το Νοσοκομείο πλην όμως παραμένω μάχιμος της πολιτικής." Το παράδοξο θα ήταν να μου έλεγε το αντίθετο. ότι φεύγει από τους αγώνες.Και είμαι βέβαιος ότι τόσο ο Μπάρμπας του όσο και ο πεθερόςτου  θα τον έσβηναν από εκεί ψηλά που βρίσκονται  μια και οι αγωνιστές  δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τους λιποτάκτες.

Το πεθερό του Ηλία δεν τον γνώρισα αλλά είχα μάθει ότι ήταν καλλιτέχνης ( μουσικός --τραγουδιστής )  και ενώ ο κόσμος τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους με λεπτό εσωτερικό  κόσμο αυτό δεν τους  εμποδίζει όταν χρειαστεί να δείξουν και το αγωνιστικά τους προσόντα.Και θα σας περιγράψω κάτι που έκανε ο καλλιτέχνης  Πήρε τα παιδιά και τα εγγόνια και τα πήγε στην Κέρκυρα για να τους δείξει που τον είχαν κλείσει στις φυλακές που είναι πολύ δύσκολες.  Που σημαίνει ότι η φυλάκιση του ήταν το μεγαλύτερο παράσημο της ζωής του. 

Αυτός όμως που μου έκανε τεράστια εντύπωση ήταν ο Μπάρμπας του ο Μήτσος  που είπε   ότι εγώ την Ελλάδα την γνώρισα  μέσω των φυλακών της. Από την μια ήταν ο κουμουνιστής Μπάρμπα Μήτσος και από την άλλη ο Νικηφόρος αντικομμουνιστής  από τα βιβλία που διάβασα  και καθόμουν και άκουγα αυτόν τον άνθρωπο που το ανάστημα  του ήταν ελάχιστο αλλά αυτά που πίστευε  για την Ελλάδα συμφωνούσε με τον σκηνοθέτη ο άνθρωπος με το Γαρύφαλλο. που το επίσημο Κ Κ Ε το είχε αποκηρύξει.Όπως και το Άρη Βελουχιώτη που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ αφού όλοι ήταν εναντίον του Από τους δεξιούς μέχρι και τους αριστερούς που αυτοί ήταν και οι πιο σκληροί.Που όπως γράφει ο Διονύσιος  Χαριτόπουλος είχε φτιάξει τον μεγαλύτερο Στρατό στην κατεχόμενη Ευρώπη.                        Και σκέπτομαι πως είναι δυνατόν οι ανώνυμοι μαχητές να έχουν διαφορετική γλώσσα από τους αρχηγούς. Και να μη ξεχνάμε ότι οι συνεργάτες των Γερμανών μόνο στην Ελλάδα δεν δικάστηκαν.