Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Το παραγάδι του Νικηφόρου ψαρεύει θέματα σε κοινωνικά νερά.




Το υπουργείο πολιτισμού έδωσε την άδεια ( θα τρίζουν τα κόκαλα της Μελίνας Μερκούρη ) να τραγουδήσει στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού ο Σάκης Ρουβάς που κανένας δεν μπορεί να γράψει ότι
ότι δεν τον ακολουθεί αναρίθμητος γυναικείος κόσμος.



Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών.
Χτίστηκε με ταχύτατο ρυθμό με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ.. Ο προορισμός του οικοδομήματος ήταν, κατά κύριο λόγο, οι μουσικές εκδηλώσεις και για αυτό ονομάστηκε Ωδείο.
Η ανάγκη της ανέγερσής του προέκυψε μετά την κατάρρευση του Ωδείου που είχε κτιστεί στο κέντρο της αρχαίας αγοράς της Αθήνας από τον στρατηγό του Αυγούστου, τον Αγρίππα, περί το 15 π.Χ., και εκείνο σε αντικατάσταση του ακόμα παλαιότερου Ωδείου του Περικλή, που είχε πυρπολήσει ο Σύλλας το 85 π.Χ..
Ο χώρος που προοριζόταν για το κοινό είχε 32 σειρές από μαρμάρινες κερκίδες και η χωρητικότητά του ήταν της τάξεως των 5000 περίπου θεατών. Όπως και στα θέατρα της ρωμαϊκής εποχής, η ορχήστρα είχε ημικυκλικό σχήμα. Το σκηνικό οικοδόμημα βρισκόταν υπερυψωμένο στο βάθος της σκηνής και είχε τρεις ορόφους, δύο εκ των οποίων διατηρούνται μέχρι σήμερα σε ύψος 28 μέτρων. Το Ωδείο ήταν στεγασμένο με ξύλινη οροφή από ξύλο κέδρου.
Σάκη Ρουβά 
Μέσα σ ένα χώρο που ακόμα υπάρχουν οι φωνές ιερών τεράτων δεν μπορείς εσύ θέλοντας να δείξεις την αγάπη σου στην γυναίκα σου κατέβηκες από την σκηνή και πήγες και την φίλησες και μετά ανέβηκες για να πας να συνεχίσεις το τραγούδι σου..  Αυτό δεν το έχω παρακολουθήσει στο χειρότερο σκυλάδικο. Και το τραγικό παρακολούθησα μια τηλεοπτική εκπομπή που βράβευε το γεγονός. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να σας συγχαρώ που θα μείνετε στην ιστορία ο πρώτος που μετατρέψτε το Ηρώδειο σε σκυλάδικο. Και η υπουργός μετά από αυτό το φιάσκο παραμένει στην θέση του και αυτό θα μείνει στην ιστορία .