Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σε Μαρινάκη






Τριπλός περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, εγγύηση 200.000 ευρώ προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά κάθε 15 ημέρες.

Αντίθετα δεν του επιβλήθηκε απογόρευση εξόδου από τη χώρα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αντικατάστασής του στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του είναι ο διευθύνων σύμβουλος και επί σειρά ετών δεξί του χέρι Γιάννης Βρέντζος. Επίσης τις τελευταίες ωρες παίζει και το όνομα του Μιχάλη Κουντούρη.

Αντιθέτως δεν υπάρχει θέμα με τις μετοχές της ομάδας, τις οποίες μπορεί να διατηρήσει.

Οι 5 κατηγορίες που αφορούν στον Βαγγέλη Μαρινάκη
1. Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

2. Απάτη κατά συνατουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ

3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

4. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

5. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012).

Από εκεί και πέρα, μόλις ολοκληρωθεί το έργο του κ. Ανδρεάδη, η δικογραφία με τις απολογίες θα παραδοθεί σε εισαγγελέα ο οποίος θα τη μελετήσει και θα υποβάλει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι εκ των κατηγορουμένων πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη. Το δικαστικό συμβούλιο θα εκδώσει παραπεμπτικά ή απαλλακτικά βουλεύματα και θα οριστεί δικάσιμος, χωρίς να μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για τις ημερομηνίες.

Στο μεταξύ είναι πολύ πιθανό να προκύψουν αντιδράσεις από άλλες ΠΑΕ και καταγγελίες στην UEFA σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου.