Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Προσφυγή στην UEFA για αποκλεισμό του Ολυμπιακού

Την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας, ανέμεναν στο μέτωπο Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Με την επιβολή των περιοριστικών όρων για τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θεωρείται βέβαιη η προσφυγή στην UEFA, με την προσδοκία πως η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα εναρμονιστεί με την προηγούμενη τακτική της αντιμετώπισης του σκανδάλου στην Τουρκία και την αποβολή της Φενέρμπαχτσε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν στη συγκεκριμένη διαδικασία θα μετάσχουν ως μέτωπο οι τρεις ομάδες ή αν θα κινηθεί αποκλειστικά ο Παναθηναϊκός ως έχων έννομο συμφέρον, αφού καταλαμβάνει τη θέση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Είναι κάτι το οποίο συζήτησαν χθες οι Αλαφούζος, Σαββίδης και Μελισσανίδης, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το τι αποφασίστηκε.

Αυτό που επίσης προέκυψε από την κουβέντα των τριών ανδρών είναι η σκλήρυνση της στάσης τους σε ό,τι αφορά στα δεδομένα με τα οποία θα σταθούν στην αφετηρία του επόμενου πρωταθλήματος. Θεωρούν αδιανόητο να διοργανωθεί πρωτάθλημα με την παρούσα σύνθεση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των ισχυόντων πινάκων διαιτητών, παρατηρητών κ.λ.π.

Θα περιμένουν τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Ωστόσο δεν αρκούνται σ' αυτό. Γι αυτό και εστιάζουν στις απαραίτητες εκείνες κινήσεις, ώστε να υπάρξει σαρωτική αλλαγή στη διοικητική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προ της έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να θιγούν οι κόκκινες γραμμές της ΟΥΕΦΑ.

Διότι αυτό είναι και το μοναδικό σημείο στο οποίο υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των τριών, με τον Παναθηναϊκό να θεωρεί ως εγκληματική εξέλιξη ενδεχόμενη αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από την Ευρώπη, τον ΠΑΟΚ να την εκτιμά ως έσχατη λύση, που θα έπρεπε να αποφευχθεί και την ΑΕΚ να τη θεωρεί ως αναγκαίο κακό για την κάθαρση σε βάθος.

Επίσης οι τρεις άνδρες εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι διαφοροποιήσεις από το αρραγές μέτωπο των ΠΑΕ που στήριζε ανελλιπώς τον Ολυμπιακό, ενώ ήδη εκτιμούν ότι ο Παναιτωλικός αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό εταίρο στην προσπάθεια κάθαρσης, με δεδομένη τη στάση του στα γεγονότα του επεισοδιακού συμβουλίου της Superleague, όπου δεν συντάχθηκε σε λογικές τύπου “δεν είδα, δεν άκουσα, ήμουν μακριά” και συνυπευθυνότητας...