Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ο προπονητής είναι βασικός παράγων για μια ομάδα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παράγοντες.

Κάπου είχα διαβάσει ότι " εύκολα μιλάμε για τα ελαττώματα των φίλων μας αλλά δύσκολα αναγνωρίζουμε τα προτερήματα των εχθρών μας."
Και όλα αυτά τα σκέφτηκα μαθαίνοντας τι γίνεται στο χώρο των προπονητών 
Πρώτα απ όλα τι σημαίνει προπονητής ενός αθλήματος. Κάποιος ή κάποια που συγκεντρώνει τα απαραίτητα προσόντα για να μπορεί να διδάξει ένα άθλημα. 
Και δεν νομίζω ότι  φοιτώντας σε μια σχολή και δίνοντας εξετάσεις και παίρνοντας ένα δίπλωμα μπορεί να διδάξει αν δεν παρακολουθεί την εξέλιξη του αθλήματος 
Γιατί τι θα μπορέσει να διδάξει στα νέα παιδιά  που χρησιμοποιεί την θέση του προπονητή για να συμπληρώσει το μεροκάματο του. 
Βέβαια σε αυτό την μεγάλη ευθύνη την έχουν οι παράγοντες που θέλουν καλό προπονητή αλλά και φτηνό. Και δεν κάθονται να βάλουν κάτω το μυαλό τους και να σκεφτούν ότι το φτηνό κρέας τα σκυλιά το τρώνε, 
Θυμάμαι αλήθεια τον πόλεμο που δέχτηκε ο νυν προπονητής  του Α Ο Λουτρακίου στα πρώτα χρόνια της εδώ παρουσία  του στο πόστο του δασκάλου. Γιατί ο . κ Μεσολόγγης υπηρέτησε και από το πόστο του ποδοσφαιριστή  το Κορινθιακό ποδόσφαιρο και δεν έδωσε την παραμικρή λαβή για να τον σχολιάσουμε 
Και είδατε που έχει φτάσει την ομάδα με την άψογη συνεργασία διοίκησης τεχνικής ηγεσίας. 
Σε κάποια Κορινθιακή ομάδα έχουμε επανάληψη του φαινομένου και προσπαθούν να μειώσουν τον προπονητή για να τον καθαρίσουν Γιατί όλοι ( οι προπονητές)  που δεν έχουν ομάδα ή προπονούν μικρής κατηγορίας νομίζουν ότι  αδικούνται. 
Και προσπαθούν με την διαβολή να κάνουν κακό σε κάποιον γιατί έτσι νομίζουν ότι δικαιώνονται 
Αλλά δυστυχώς η επίθεση που δέχεται ο προπονητής από το σινάφι του έχει και συμπαραστάτες  από μέσα από την ομάδα .Τους πληροφορώ να καθίσουν καλά γιατί θα αναγκαστώ να γράψω ονόματα.