Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

΄Αλήθεια όλοι θέλουν από τους δυνατούς ανεξάρτητη διαιτησία;

Η διοίκησης της Α Ε Κ όχι μόνο δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα περί διαιτησίας 
αλλά και με τις ανακοινώσεις προκαλεί και χάνει το δίκιο της που είναι βουνό.
Οι διαιτητές άρχισαν δειλά να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την  αξιοπρέπεια τους η οποία έχει τρωθεί. 
Βέβαια οι επιλεγέντες διαιτητές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες Σε αυτούς που είναι ικανοί και δεν σφυρίζουν ότι βλέπουν και οι άλλοι που είναι οι ελάχιστοι και εφαρμόζουν τους κανονισμούς.
Ο Σωμαρακάκης που είναι κουμπάρος του κ. Τζώρτζογλου --προέδρου της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Ηρακλείου δεν μπορεί να κάνει τίποτα τώρα που οι άρχοντες της Ε Π Ο βλέπουν να τους φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Και έτσι   οι διαιτητές  προσπαθούν να ανεξαρτοποιηθούν. Γιατί ποιος διαιτητής θα τολμούσε να δώσει το πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού στα πρώτα σαράντα δευτερόλεπτα,Και να ονομάζεται Καλογερόπουλος άνθρωπος με πλοσία ιστορία υποταγής  
Γράφει το γραφείο τύπου της ένωσης 

"Δεν πρόκειται να δεχτούμε την τοποθέτηση του εντολοδόχου Φραγκίσκου Σωμαρακάκη στη θέση του υπεύθυνου για τον ορισμό των διαιτητών"

Η ανακοίνωση της Π Α Ε ΑΕΚ:

"Πληροφορούμαστε ότι η σε συνεχείς αμαρτίες περιπεσούσα ΕΠΟ ετοιμάζεται για ένα ακόμα ποδοσφαιρικό πραξικόπημα και ότι μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει αποφασίσει την καθ’ υπόδειξη αντικατάσταση του Γιάννη Τσαχειλίδη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη.

Επειδή δεν χρειάζεται να λέμε πολλά, γιατί πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι απευθυνόμαστε σε υπαλλήλους με την πλήρη έννοια της λέξης, ξεκαθαρίζουμε προς τον πρόεδρο – μαριονέτα της ΕΠΟ ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να δεχτεί μία ακόμα μεθόδευση από τον υπόκοσμο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την τοποθέτηση του εντολοδόχου Φραγκίσκου Σωμαρακάκη στη θέση του υπεύθυνου για τον ορισμό των διαιτητών.

Καλούμε τον κ. Γκιρτζίκη να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο σε ποιες εντολές και από ποια κέντρα δεν πειθάρχησε ο κ. Τσαχειλίδης με αποτέλεσμα να καρατομηθεί άμεσα.


Κύριοι της ΕΠΟ, επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: Είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο παρά να επιμείνετε να εκτελείτε εντολές. Δεν έχετε πλέον, ούτε την ανοχή μας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε"

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Αυτή η ανακοίνωσης είναι ένα εντυπωσιακό άρθρο για να πουλήσει φύλλα και όχι να διορθώσει τα κακώς κείμενα της διαιτησίας. 
Ο Σωμαρακάκης είναι η τελευταία τρύπα του κλαρίνου. Εκεί που υπάρχει η δύναμης είναι οι παρατηρητές διαιτησίας και οι πρόεδροι των ενώσεων 
Οι άλλοι αποτελούν ολίγο γιουβέτσι ορφανό ( χωρίς κρέας) 
Οι παρατηρητές διαιτησίας με την χρησιμοποίηση εποπτών ( βοηθών ) γελοιοποιήθηκε ο θεσμός. Αφού οι διαιτητές κρίνονται από τους βοηθούς και αυτό τα λέει όλα. Οι θεσμοί διαιτησίας  έχουν αποκτήσει αναξιοπιστία ότι το χειρότερο για τους ανθρώπους που αποδίδουν δικαιοσύνη 
Και οι παρατηρητές διαιτησίας και οι διαιτητές ανήκουν στις ενώσεις που αυτές διοικούν και όχι η Ε Π Ο. 
Σας γνωρίζω κύριοι της Α Ε Κ  ότι δεν γνωρίζετε απολύτως τίποτα για τους διαιτητές. Το πέναλτι στα σαράντα πρώτα δευτερόλεπτα σε βάρος του Ολυμπιακού που ο διαιτητής έχει δώσει εξετάσεις υπακοής και οι δυο αποβολές του Μάνταλου και το πέναλτι τάραξε τα νερά γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο.
Επομένως αυτός που ορίζει τους διαιτητές δεν έχει καμία δύναμη μια και ελάχιστοι είναι οι διαιτητές που σφυρίζουν ότι βλέπουν.
Επειδή γνωρίζω όσο κανένας  το θέμα της διαιτησίας δυστυχώς σε κανέναν δεν συμφέρει να υπάρχει ανεξάρτητη διαιτησία. Και αυτή είναι η πικρή αλήθεια.