Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή η στάνη αυτούς τους ...διαιτητές βγάζει και αυτή η επιλεκτική κριτική ασκείται.


Διαβάζω στο μπλοκ του Φιλάθλου μια κριτική για τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκα γραμμένη από τον 

TOY Π. ΚΟΥΤΑΚΟΥ

που διαφωνώ ριζικά μαζί του και  απαντώ με στοιχεία 





Κουτάκος 

Αρκετά λάθη είχαμε στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου. Το μόνο παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον αυτά δεν αλλοίωσαν αποτέλεσμα.

Καταρχήν το Σάββατο. Στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ το μαρκάρισμα που κάνει με τις τάπες ο Φινμπόγκασον στον Βελλίδη είναι ασυζητητί κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έχασε τη φάση και άφησε ατιμώρητο τον παίκτη του Ολυμπιακού. Σωστά καταλογίσθηκε το πέναλτι, αφού ο Σκόνδρας ανέτρεψε τον Μαζουακού, ενώ στη φάση στο φινάλε του ημιχρόνου που ο Ντουρμάζ πέφτει από τον Στρούνα, ο φακός δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί. Λάθος σε υποδείξεις οφσάιντ είχε ο βοηθός Σταυρουλάκης.

Νικηφόρος 
Πρώτη φορά βλέπω κάποιον που κάνει κριτική σε κάποιον διαιτητή και μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενο και να τον καταλογίζουμε λάθη που πρώτη φορά στην χώρα μας εφαρμόζεται Δηλαδή πότε διαιτητής απέβαλε ποδοσφαιριστή γιατί  πάτησε αντίπαλο του ;Γιατί καλό είναι να κάνουμε κριτική σε βάρος του διαιτητή των αγώνων του Ολυμπιακού αλλά να υπάρχει κάποια βάση 


Κουτάκος 

Στο Καυταντζόγλειο ο Τριτσώνης έχει κάνει πολύ καλή διαιτησία και σωστά δεν σφύριξε τίποτα στις δύο περιπτώσεις που ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να το... ψέξει κανείς είναι για το γεγονός ότι απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη και όχι με απευθείας κόκκινη τον Σολτάνι, που φαίνεται να τον βρίζει μετά την πρώτη κίτρινη. Ωστόσο, πάντα ο διαιτητής κάνει και την απαραίτητη διαχείρηση. Εξού και το γεγονός ότι και στα γήπεδα της Ευρώπης πολλές φορές οι ρέφερι κάνουν τους... κουφούς σε κάποια... γαλλικά, για να μην τελειώνει το ματς με 8 και 8.

Νικηφόρος 

Ο Διαιτητής Τριτσώνης συγκρινόμενος με τον νεοφώτιστο Παπαδόπουλο του αγώνα Ολυμπιακού --Γιάννινα είναι η μέρα ( Παπαδόπουλος ) με την νύχτα ( Τριτσώνης) Το γελοιοποίησε ο ποδοσφαιριστής Σολτάνι που ήθελε να παραστήσει τον μαχαλόμαγκα. Αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που μπορεί να μη ήταν καθοριστικές πλην όμως λαθεμένες. Ο κύριος αυτός μετά τον τελικό του Κυπέλλου Αστέρα Τρίπολης --Ολυμπιακού μαζί με τον Γιάχο έπρεπενα είχαν αποβληθεί από το ποδόσφαιρο.


Κουτάκος 

Στη Λιβαδειά στο ματς του Λεβαδειακού με τον Αστέρα, ο διαιτητής Τζήλος δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ναβάρο από τον γκολκίπερ Θεοδωρόπουλου.

Στη Νέα Σμύρνη ο διαιτητής Καραντώνης κακώς δέχθηκε την υπόδειξη του βοηθού του για οφσάιντ, όταν ο Βιγιάλμπα πήρε την μπάλα από "τσάφ" αμυντικού.

Νικηφόρος 

Μα είναι δυνατόν να σχολιάζονται οι διαιτητές  γιατί έδωσε ένα οφ σάτ που δεν το έδωσε. Ως φίλαθλος θα ήμουνα ευχαριστημένος αν τα λάθη ενός διαιτή περιορίζετο σε ένα λάθος που δεν είχε κανέναν επηρεασμό επί του αποτελέσματος. Για το πέναλτι συμφωνώ ότι είναι λάθος που πρέπει να το χρεώνεται ο διαιτητής 

Κουτάκος 


Στο Περιστέρι, ο διαιτητής Καλογερόπουλος ήταν σωστός στις αποφάσεις του να μην δώσει τίποτα σε δύο περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ στο α΄ μέρος ζήτησε πέναλτι (για χέρι του Ουσέρο και μαρκάρισμα στον Μακ), όπως και απόλυτα ορθή ήταν η απόφασή του να δώσει έμμεσο, στη φάση που ο Λαζαρίδης γύρισε απρόσεκτα στον Γκορμπούνοφ, που την τελευταία στιγμή έσωσε το αυτογκόλ. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία, αφού σε κάθε εσκεμμένο γύρισμα με το πόδι, ο γκολκίπερ δεν μπορεί να αγγίξει την μπάλα με τα χέρια. Η μόνη... σκιά είναι παρόμοια με αυτή του Τριτσώνη, όταν ο Κιβρακίδης μετά την κίτρινη στο τείχος του έμμεσου φαίνεται να τον αποκαλεί "παλαβό". Εκεί θα έπρεπε να του βγάλει τη δεύτερη κίτρινη. Δεν το έκανε είτε διότι δεν τον άκουσε, είτε διότι... κουφάθηκε στο πλαίσιο της διαχείρησης του ματς.

Νικηφόρος 

Αφού ο διαιτητής Καλογερόπουλος αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό του παλαβού που του έκανε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής και δεν τον απέβαλε έθεσε τον εαυτό του εκτός διαιτησίας. Βέβαια έχει κάνει και άλλα λάθη αλλά όταν έχουμε κακούργημα τι να ασχοληθούμε μα τα πταίσματα 

Κουτάκος 

Κανένα απολύτως θέμα διαιτητικά δεν υπήρξε στα ματς Καλλονής-Παναιτωλικού και Παναθηναϊκού-Πλατανιά με διαιτητές τους Σπάθα και Δελφάκη αντίστοιχα.


Προσωπικά πιστεύω ότι ο διαιτητής Σπάθας είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο πλην όμως βαρύνεται με διαιτητικά εγκλήματα 
Για τον διαιτητή Δελφάκη ο κ. Κουτάκος μάλλον δεν παρακολούθησε τον αγώνα  για να διαπιστώσει ότι εκ Τριπόλεως προερχόμενος διαιτητής αν δεν υπήρχε ο Νίκος Προύτζος ούτε διαιτητής σε τοπικό δεν θα ήταν