Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Μέρος Τρίτο :Ο Μιχάλης Τσιχριτής διοικεί αυταρχικά όπως ο Λουδοβίκος 14 χωρίς αντιπολίτευση τσαλαπατώντας τους κανονισμούς και χρησιμοποιώντας δούρειους ίππους εκλέγεται

Το βασίλειο της Γαλλίας χαρακτηριζόταν την περίοδο βασιλείας του Βασιλιά Ήλιου ως "ένας βασιλιάς, μία πίστη, ένας νόμος" ("un roi, une foi, une loi").


Να γιατί ονόμασα τον Μιχάλη  Τσιχριτζή Λουδοβίκο 14 γιατί ενώ θέλει να τον μοιάσει αφού διοικεί απολυταρχικά και έχει μετατρέψει την ένωση σε Λαϊκή αγορά χωρίς προϊόντα ( ομάδες )






 Ποτέ δεν το έχω κρύψει ότι μου αρέσει να παρακολουθώ προικισμένους διαιτητές γιατί νομίζω ότι ο ρόλος των είναι ο δυσκολότερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ήρθα στην Κορινθία και ασχολήθηκα πάντα με την ερασιτεχνική δημοσιογραφία συνάντησα δυο νεαρά ταλέντα που ήταν μαθητές  νομίζω του Λυκείου Τον ένα τον λέγανε Γιάννου -- μπήκε στη σχολή Ευελπίδων και χάθηκε από την διαιτησία.
Και έμεινε ο άλλος ο Βασίλης Αστερής που είχε πατέρα και Θείο Διαιτητές. Και ενώ τον περίμενα να είναι ο διάδοχος των μεγάλων Κορινθίων διαιτητών Και ένας αγώνας που ο Βασιλάκης ήταν σωστός τόλμησε και απέβαλε ένα παίκτη μιας ομάδας Και μέχρι εδώ τα πράγματα ήταν φυσιολογικά.
Αλλά ο νεαρός Βασίλης είχε μάθει και από τον πατέρα του και από τον μπάρμπα του όταν διαιτητεύουν ένα αγώνα να μη ξεχωρίζουν ονόματα ομάδων και παικτών. Και ο δυστυχής Βρέθηκε στην δύσκολη θέση και έστειλε στα αποδυτήρια στα πρώτα λεπτά του αγώνα έναν παίκτη με όνομα μεγάλο και που φορούσε και την φανέλα ιστορικής ομάδας Το όνομα του παίκτη Κ> Βελέντζας η ομάδα Πέλοπας Κιάτου και  η αποβολή έγινε στο 14 λεπτό Και ήταν ο αγώνας του Π Α Σ Κλένια  με τον Πέλοπα που έγινε  την πρώτη του Οκτώβρη του 2011. Ο γλωσσολόγος  Γενικός της ένωσης Κυρ- Τάκης μπορεί να ήταν δυο χρόνια τυπικά μακριά από την ομάδα αλλά ουσιαστικά αποτελεί  την  καψούρα του ο αγαπημένος  Πέλοπας. Μάρτυρας που παρακολούθησε την σκηνή φοβήθηκε με τις αντιδράσεις του γλωσσολόγου Και δεν άργησαν να κάνουν εμφάνιση στην διαιτητική πορεία του νεαρού Βασιλάκη Αστερή  η οργή του κυρ Τάκη. Όλη την ποδοσφαιρική περίοδο 2011--2012 δεν διαιτήτευσε αγώνα του Πέλοπα ο Αστερής Αλλά και ελάχιστους του πρωταθλήματος του τοπικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας. Και αυτός ήταν ένας τρόπος να πάρουν το μήνυμα και οι λοιποί διαιτητές ότι με αυτή την διοίκηση δεν μπορεί να παίζει κανένας
Και στις άλλες δυο φωτογραφίες έχουμε δεξιά τον δεύτερο αντιπρόεδρο της ένωσης που όταν ήταν πρόεδρος του Ατρόμητου Χιλιομοδίου αμφισβήτησε τον ανδρισμό των διαιτητών. Και αντί ο Λουδοβίκος 14 να του απαγορεύσει να περνά από την Νοταρά 48 τον έκανε αντιπρόεδρο γιατί ο σκοπός ( που είναι να διοικούμε το ποδόσφαιρο ) αγιάζει τα μέσα.
Και ο Αριστερά της φωτογραφίας ο Χρήστος  Βλαχοπάνος που προσπαθεί με την σιωπή του να αποδείξει ότι είναι το καλύτερο επιχείρημα. Φροντίζει  να συμμετέχει στους αγώνες που απέχουν από την Κόρινθο για να έχει αυξημένα έξοδα κίνησης. Σας παρουσίασα μια  θλιβερή εικόνα της Κορινθιακής διαιτησίας Που οι παράγοντες της ένωσης χρησιμοποιούν τους διαιτητές για να εκλεγουν