Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Οι άφωνοι πρόεδροι των Ενώσεων που τους ψήφισαν οι τοπικοί παράγοντες γελοιοποιούν το πανίσχυρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το έχουν καταστήσει από ηγέτη ουραγό!!!

ΕΠΟ – Απαράδεκτη απόφαση: Στα «κάγκελα» οι ΕΠΣ, κυπελλούχοι με κλήρωση!


                               ΕΠΟ – Απαράδεκτη απόφαση: Στα «κάγκελα» οι ΕΠΣ, κυπελλούχοι με κλήρωση!





Όλα τα τοπικά πρωταθλήματα στις κατά τόπους ποδοσφαιρικές 

κές Ενώσεις ανά την Ελλάδα διεκόπησαν οριστικά, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Η εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ έγινε δεκτή, ωστόσο η ΕΕ προχώρησε σε μία ακόμα απόφαση, η οποία έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και δεν βρίσκει σύμφωνη, καμία ΕΠΣ και κανένα σωματείο.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα Σάββατο (2/5), σε περιπτώσεις που τα κύπελλα δεν ολοκληρώθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους, δηλαδή σε όλους σχεδόν τους νομούς, τα τρόπαια θα δοθούν με κλήρωση!
Δηλαδή, όπου υπήρχε προγραμματισμένος τελικός ή, ακόμα και αν σε κάποιες ΕΠΣ το κύπελλο βρίσκεται στην ημιτελική φάση, ο κυπελλούχος θα στεφθεί μέσω κλήρωσης και όχι στους αγωνιστικούς χώρους.
Η – λογική – πρόταση των περισσότερων ΕΠΣ είναι οι τελικοί να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και ουσιαστικά να ανοίξουν τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και στην ΕΠΟ αποφάσισαν σε μία απαράδεκτη και αντιποδοσφαιρική απόφαση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.
Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Αφού οι ενώσεις είναι αντίθετες με την απόφαση αυτή που τους γελοιοποιεί τελείως γιατί δεν κάνουν μια έκτακτη γενική συνέλευση και να τα ψάλλουν από θέσεως ισχύος και ακόμα να φτάσουν στα άκρα και να ρίξουν  και την διοίκηση. 
Αλλά αν και οι άλλοι πρόεδροι μοιάζουν το δικό μας με την δύναμη θα μπορούν να πουν παρών. Γιατί θα μπορεί να του πει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο κ. Γραμμένος στο κυρ Μιχάλη τι έγιναν τα ιατρικά μηχανήματα που τα αφήσατε να σαπίσουν κάτω από την εξέδρα του Δημοτικού Στάδιό της Κορίνθου; Και θα γνωρίζει είμαι βέβαιος ότι όταν ήταν πρόεδρος του ιστορικού Π Α Σ Κόρινθος έβαλε μέσα στο ταμείο της ομάδας ένα εικονικό ( ψεύτικο) τιμολόγιο Και στην έγγραφη απολογία του γέλασαν οι μουγκοί και οι αόμματοι 
Θα γνωρίζουν ότι χάρισε πρωτάθλημα σε μια κυρία που ήταν πρόεδρος της ομάδας της Θήβας. Και την Δεύτερη προνομιούχο θέση στην Ηλιούπολη που τότε πρόεδρο είχε τον Γιώργο Τσακογιάννη. Έκανε αρχιδιαιτητή τον Δημήτρη Γκρούτση που είναι παράνομος στο χώρο της διαιτησίας. Γιατί δημοσιογράφησε για να ασκήσει με ψεύτικα στοιχεία κριτική σε βάρος του αείμνηστου Σπύρο Νίκα 
 Επίσης διετέλεσε και γενικός αρχηγός του Π Α Σ Κόρινθος που τον συνόδευσε στην προετοιμασία που έκανε στα Καλάβρυτα. Που την δημοσιογραφία και τα αξιώματα σε ποδοσφαιρικά σωματεία τα απαγορεύει ο κανονισμός της διαιτησίας 
Αυτόν τον άνθρωπο που ψηφίσατε και που έχει ένα τόσο  πλούσιο βιογραφικό  δεν θα μπορούσε όχι να ανοίξει το στόμα του αλλά ούτε να λοξοκοιτάξει τον πρόεδρο της Ε Π Ο που τους ξευτελίζει 
Να γιατί η Ε Π Ο γελοιοποιεί το πανίσχυρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μα γιατί οι πρόεδροι των ενώσεων έχουν χάσει την μιλιά τους