Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Καλό θα είναι να διαβάσει αυτές τις αράδες ο λαός μας και αυτοί που τον διοικούν

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας  έχουν παρεξηγήσει  την αποστολή τους  Δεν αμείβονται για να διοικούν αλλά για να προστατεύουν τον πολίτη. 

                              
 salus populi suprema lex esto που ( H σωτηρία του λαού ας είναι ο υπέρτατος νόμος.)

Διαβάζω

Αστυνομία Θεσσαλονίκης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης – «Δεν είμαστε μπαμπούλες!»





ail

Η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ αναφέρει:
“Η προσφιλής τακτική της Πολιτείας που μετατρέπει τον Αστυνομικό σε «παιδί για όλες τις δουλειές», αυτή τη φορά εφαρμόζεται για τον έλεγχο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πολίτες και την επιβολή προστίμων.
Όσο η χώρα ταλανίζεται από την πανδημία και η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της πάνω σε νέα πατήματα, οι Έλληνες Αστυνομικοί θα υποχρεωθούν να βεβαιώνουν υψηλά πρόστιμα σε πολίτες που δεν θα φορούν μάσκα. Σαν να μην έφταναν τα αναρίθμητα καθήκοντα που βαραίνουν τις πλάτες των συναδέλφων μας. Ενδεικτικά, θα υπενθυμίσουμε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία είναι υπεύθυνη (εκτός των μόνιμων αρμοδιοτήτων που πηγάζουν από την αποστολή της) για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τη φύλαξη των συνόρων, τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.
Κι ερχόμαστε να ρωτήσουμε «η προσωπική ευθύνη των πολιτών έχει ημερομηνία λήξης;». Γιατί μετά από τόσες διαφημιστικές καμπάνιες και ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες για την τήρηση της προσωπικής υγιεινής, η Αστυνομία πρέπει να πάρει τον ρόλο του «μπαμπούλα» και να βεβαιώνει παραβάσεις για ένα ζήτημα που όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, δεν αποτελεί την μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη προστασίας της υγείας μας;
Όταν το πλύσιμο των χεριών, τα αντισηπτικά, η τήρηση αποστάσεων και ο μη συγχρωτισμός είναι το ίδιο σημαντικά, το «κυνηγητό» που προωθείται θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την δημιουργία εντάσεων μεταξύ πολιτών-Αστυνομικών. Άλλωστε, οι Αστυνομικοί είναι φύσει αδύνατον να προστρέχουν σε κάθε σημείο που κάποιος πολίτης εντοπίζεται να μην φορά μάσκα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει όλο το Σώμα να παραγκωνίσει σημαντικότερα καθήκοντα.
Και αναρωτιόμαστε, πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η ατελείωτη κατασπατάληση δυνάμεων σε πάρεργα και θα ασχοληθούμε ολοκληρωτικά με την πάταξη της εγκληματικότητας;
Επίσης, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι για να εξασφαλιστεί η καθολική χρήση μασκών στα ΜΜΜ και στις δημόσιες Υπηρεσίες, πρέπει να διευκολυνθούν οι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις προμηθευτούν. Ειδικότερα, η Πολιτεία θα πρέπει να χορηγεί δωρεάν μάσκες σε όλους όσους εισέρχονται στα ΜΜΜ και στις δημόσιες υπηρεσίες, τοποθετώντας σε ευκρινή σημεία ικανό απόθεμα αυτών. Διαφορετικά, είναι εκ προοίμιου βέβαιο ότι πολλοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη νέα υποχρέωση.
Πλέον, η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους, με έργα κι όχι με λόγια. Γιατί σήμερα, ο Έλληνας Αστυνομικός δικαίως νιώθει ο παρίας του συστήματος, που χρησιμοποιείται ως φόβητρο για τους συμπολίτες του, εξαντλείται σωματικά και ψυχικά επί παντός επιστητού ζητήματα, χωρίς να του αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας του και η υπέρμετρη προσπάθεια που καταβάλει για την ευημερία και την ειρήνη της χώρας. Φυσικά, σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το «ευχαριστώ» ευγενείας που διαχρονικά εισπράττει χωρίς φειδώ και κόστος από την Πολιτεία»
Σχολιάζει ο Νικηφόρος

Πολλοί γνωρίζουν ότι δεν έχω καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία αλλά όμως πάλι δεν θέλω να με χαρακτηρίσουν ότι είμαι αντιδραστικός. Γι αυτό είμαι υποχρεωμένος να γράψω ότι οι γραφικοί Τσόρδας και Χαρδαλιάς  εργάζονται πάντα βάσει των αποτελεσμάτων πολύ σωστά.
Υπάρχει το salus populi suprema lex esto που σημαίνει H σωτηρία του λαού ας είναι ο υπέρτατος νόμος.
Αυτό ίσως να μη το γνωρίζουν όπως και πολλά άλλα οι αστυνομικοί συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης και έβγαλαν αυτή την καθαρά πολιτική ανακοίνωση που νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και νομίζω ότι σε κάποια σημεία είναι περισσότερο προκλητική. 
Και θα ήθελα να έκανα  στους συνδικαλιστές ( που ανεύθυνα διοικούν γιατί αν γίνει καμιά "γκάφα " την πληρώνουν οι αξιωματικοί και τα πολιτικά πρόσωπα ) κάποια ερωτήματα 
Στις εξετάσεις που τα Ελληνόπουλα δίνουν κάθε χρόνο γιατί   προτιμούν την Αστυνομία; Αφού γνωρίζουν ότι είναι και επικίνδυνο επάγγελμα  δεν πληρώνονται καλά και τους ακολουθεί και ο χαρακτηρισμός του "Μπάτσου " που λόγω των διαφόρων καταστάσεων που ταλαιπώρησαν την χώρα μας είναι πολύ προσβλητικός και μάλιστα για την νεολαία. 
Θα απαντήσω εγώ το παιδί ενός μπάτσου που στη εποχή του εμφυλίου ζήτημα αν τον έβλεπα το πατέρα μου μια ώρα την ημέρα. Θα μου πείτε μα τότε ήταν μια ανώμαλη κατάσταση. Και απαντώ και σήμερα η κατάσταση είναι ομαλή; 
Και απαντώ στην προτίμηση των νέων να φέρουν τον τίτλο του κακοπληρωμένου μπάτσου. 
Παλαιά υπήρχε το απαγορευτικό της εντοπιότητας που  έχει καταργηθεί Και ο νέος έχοντας το πενιχρό μισθό και την ασφάλεια  για την σύνταξη του εξασφαλισμένη πηγαίνει στο νομό του και αν έχει μια οικογενειακή επιχείρηση ή κτήματα ασχολείται με αυτή η με αυτά. Αλλά και με τις γνωριμίες που έχουν πιάνουν εύκολα εργασία τις ελεύθερες ώρες των .
Και θα ήθελα τους συνδικαλιστές που υπέγραψαν την πολιτική ανακοίνωση για να δείξουν ότι συν διοικούν την αστυνομία πόσοι συνάδελφοι τους είναι από την Θεσσαλονίκη ή από τις γύρω περιοχές;
Και πόσοι από αυτούς δεν έχουν και δεύτερη εργασία. Και πόσους αστυνομικούς έχει η Ελλάδα και πόσους μια άλλη χώρα που μοιάζει με την Ελλάδα. 
Σας βλέπω μόνιμα στην τηλεόραση και δεν είδα έναν από εσάς που μάχεστε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων σας  να είναι ντυμένος  την στολή  του επαγγέλματος σας.  Αλλά προσπαθείτε πολλές να να μετρηθείτε  σε εμφάνιση  με τον  παρουσιαστή δημοσιογράφου 
Προσωπικά μου δίνετε την εντύπωση ότι ντρέπεστε να την φορέσετε την στολή. Μπορεί να υπάρχει άλλη δικαιολογία που όμως πρέπει να μάθει ο κόσμος για να μη σας αδικεί.