Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ο Δολοφόνος του Γρηγορόπουλου πρέπει να σαπίσει στη φυλακή ενώ οι δολοφόνοι της MARFIN γιατί είναι άγνωστοι γιατί κανένας δεν προσπάθησε να γίνουν γνωστοι και επομένως λεύτεροι.

«Να καείτε»: Η κραυγή για το έγκλημα της Marfin θα στοιχειώνει τις ζωές μας




Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο κ. Κυρ. Βελόπουλος -εκ των πολιτικών αρχηγών που έλαβαν το λόγο, αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό, αλλά όχι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Ι. Βαρουφάκης δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ, υπήρξαν αναφορές από στελέχη της ΚΟ του κόμματος

Διαβάζω:


Δέκα χρόνια μετά και οι δολοφόνοι της Marfin παραμένουν ατιμώρητοι. Αλλά το χειρότερο είναι το μίσος που αναδείχθηκε εκείνη την ημέρα και που έχει ποτίσει την ελληνική κοινωνία

. Μην ξεχνάμε τα ονόματά τους:
Ήταν η Παρασκευή Ζούλια 35 ετών, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών, έγκυος στο πρώτο της παιδί και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 ετών.
.Δέκα χρόνια μετά και το έγκλημα της Μαρφίν παραμένει ανεξιχνίαστο και φυσικά ατιμώρητο. Οι δολοφόνοι που έκαψαν κι έπνιξαν τις ζωές και τα όνειρα των τριών παιδιών, δεν έχουν βρεθεί ποτέ.
. Απ’ έξω υπήρχε κόσμος που ούρλιαζε «να καείτε». Δεν ήταν οι διαδηλωτές που κινητοποιήθηκαν για τα δίκια τους.
Ηταν οι φασίστες με τις μάσκες που έβαλαν φωτιές και αφαίρεσαν ζωές.
Ηταν κι αυτοί που χαίρονταν όπως ο Νέρωνας που έκαιγε τη Ρώμη.
Ηταν κι εκείνοι που εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά να πλησιάσουν και χαίρονταν γιατί έπεφτε ένα… κάστρο του παγκόσμιου καπιταλισμού. Ένα ταπεινό υποκατάστημα τράπεζας με εργαζόμενους μέσα.
.Πώς εξηγείται η δολοφονία του Καλτεζά παλιότερα από το χέρι αστυνομικού;
Πώς εξηγείται ακόμη πιο παλιά η δολοφονία του Κουμή και της Κανελλοπούλου;
Αλλά και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου;
Γιατί, όμως, όλους τους παραπάνω τους θυμόμαστε, αλλά τα ονόματα των θυμάτων της Μαρφίν τα ξεχνάμε;
Και η μόνη αναφορά γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα;
Γιατί ο φασισμός δεν έχει χρώμα. Δεν είναι ούτε μαύρος, ούτε κόκκινος, ούτε γκρίζος. Ενας είναι ο φασισμός και παράγει θύματα.
Η Αγγελική, η Παρασκευή, ο Επαμεινώνδας, το αγέννητο μωρό δικαιούνται να μην ξεχαστούν. Αλλά και είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν κάποτε οι δολοφόνοι τους.
Είναι υπόθεση δικαιοσύνης, είναι ηθική υποχρέωση όλων για ένα κράτος που πρέπει πάντα να αποδεικνύει ότι έχει κανόνες κι ότι σέβεται τους νεκρούς.
Οι υπάλληλοι της τράπεζας δεν ήταν οι… καπιταλιστές που έπρεπε να εξοντωθούν.
Τα θύματα της τραγωδίας αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε. Ούτε τους δολοφόνους τους, ακόμη κι αν δεν τους γνωρίζουμε.
Μόνο η ανάμνηση μπορεί να ελαφρύνει τη συνείδηση όλων μας γιατί αφήσαμε να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα.
Αλλά και να γίνει μάθημα ώστε να μην αφήσουμε όσους θέλουν μια κοινωνία γεμάτη μίσος. Οσους θέλουν κι άλλους νεκρούς

Σχολιάζει ο Νικηφόρος.

Άκουσα τον πατέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου   που έχασε παιδί και εγγόνι και δεν άντεξα και έκλεισα την τηλεόραση γιατί χωρίς να το θέλω τα μάτια μου γέμισαν από δάκρυα. 
 Και σήμερα άκουσα τον  αιώνιο φοιτητή που έγινε για παραδειγματισμό ακόμα και υπουργός Παιδείας. Και εδώ έκλεισα την τηλεόραση αλλά για διαφορετικό λόγο  Αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ( αυτός είναι ο αιώνιος φοιτητής) για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ΄έλεγε τόσα πολλά που εγώ αν και έχω Πανεπιστημιακή μόρφωση δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα για το κάψιμο των τριών ανθρώπων και του εμβρύου  Και αισθάνθηκα την επιθυμία να σπάσω το γυαλί που τον έδειχνε. 
Ενώ αν μιλούσε για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου θα ήταν σαφέστατος που ο εκτελεστής αστυνομικός ήταν βέβαιος ότι είναι φασίστας. Ενώ  αυτοί που πετούσαν μολότοφ και φώναζαν " να καούν " οι υπάλληλοι της τράπεζας που στα μάτια των "γνήσιων "Δημοκρατών έπρεπε να καούν όχι γιατί δούλευαν για το μεροκάματο αλλά εκπροσωπούσαν τους τραπεζίτες. Και ο μεν Βαρουφάκης με ένα Ν δεν καταδέχτηκε να πάει και να μιλήσει στην Βουλή. Τα δε παλικάρια του Κ Κ Ε που είπε την πρωτομαγιά ο γραμματέας των ότι αυτοί που σκότωσαν οι Γερμανοί στην Καισαριανή ήταν κομουνιστές έκαναν αναφορές για το κάψιμο μόνο στελέχη του κόμματος. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί τα θύματα των Γερμανών ήταν μόνο κομουνιστές και το Ε Α Μ αυτή η μεγάλη οργάνωση που στα πρώτα χρόνια είχαν γραφτεί μόνο  Έλληνες. Τώρα που δεν πήρε θέση ο  Αλέξης Τσίπρας δεν είναι παρά μόνο δικό του πρόβλημα.  Χωρίς να είμαι κομουνιστής  γιατί δεν πιστεύω στην θεωρία των αυτό δε με εμπόδισε να θαυμάζω τον Άρη τον Βελουχιώτη που για τους  Ιταλούς και Γερμανούς ήταν ένας επικηρυγμένος αρχηγός ανταρτών Για τους Άγγλους εγκληματίας πολέμου.Για την ηγεσία της ελληνικής της συντηρητικής παράταξης σφαγέας και ληστοσυμμορίτης. Για την ηγεσία του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αποκηρυγμένος προβοκάτορας και προδότης 
Και συμπληρώνει ο μεγάλος Διονύσης Χαριτόπουλος ( ο άνδρας της αείμνηστης Μαλβίνας ) 
"Στην πραγματικότητα είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το μεγαλύτερο εθελοντικό στρατό της ελληνικής ιστορίας και μια ελεύθερη Ελλάδα μέσα στην υποδουλωμένη Ευρώπη "            Και χρησιμοποίησα το όνομα του Καπετάνιο του Νικηφόρου γιατί θεώρησα ότι  δεν είχα το δικαίωμα να βάλω το όνομα του που για μένα μετά από χρόνια θα βρεθεί ο ιστορικός που θα γράψει τα πράγματα όπως είναι