Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Μια σπουδαία τραγουδίστρια θα τραγουδήσει στο Λουτράκι



Σχολιασμός Νικηφόρου. 
Πιστεύω ότι είναι σήμερα μια από τις καλύτερες φωνές που έχουμε αλλά και μια ολοκληρωμένη  νέα κοπέλα που ξέρει ποια είναι και δεν αεροβαζτή
Από πολύ μικρή συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και σαν τραγουδίστρια σε δισκογραφικές δουλειές με παιδικά τραγούδια. Το πρώτο της επαγγελματικό βήμα στο χώρο του τραγουδιού ήταν η συμμετοχή της στη 2η ακρόαση νέων καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου και ήταν μία από τους έξι ερμηνευτές από τους 350 που προκρίθηκαν και συμμετείχαν και στο album της 2ης ακρόασης.
Οι ζωντανές της εμφανίσεις ξεκίνησαν με τον Γιώργο Νταλάρα. Έχει συνεργαστεί με τους: Θάνο ΜικρούτσικοΓιάννη ΚούτραΛαυρέντη ΜαχαιρίτσαΔιονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Μιχάλη ΧατζηγιάννηONIRAMA, IMAM BAILDI, Κωστή Μαραβέγια, Πάνο ΜουζουράκηΝατάσσα Μποφίλιου, Κώστα Λειβαδά, Ρίτα ΑντωνοπούλουΔημήτρη ΜητροπάνοΜανώλη ΛιδάκηΜπάμπη ΣτόκαΘανάση Αλευρά, Ησαΐα Ματιάμπα καθώς και τη Dulce Pontes στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Το 2008-2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος της πλατινένιος δίσκος με τίτλο «ΕΛΑ» που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τραγούδια "Ελα", "Κόψε και μοίρασε" και "Μικρά Βεγγαλικά". Στον εν λόγω δίσκο συνεργάστηκε με τους: Φίλιππος Πλιάτσικας, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Μωραΐτης, Λίνα Δημοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Σταύρος Λογαρίδης, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Τζάνος, Τρύφων Κουτσουρέλης, Αχιλλέας Διαμαντής, Λάκης ΠαπαδόπουλοςΜαριανίνα Κριεζή.
Ο δεύτερος χρυσός δίσκος της κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ 2» με συνεργασίες όπως: Λάκης Παπαδόπουλος, Sunny Μπαλτζή, Νίκος Αντύπας, Νίκος Μωραΐτης, Τρύφων Κουτσουρέλης, Όλγα Βλαχοπούλου, Βασίλης Γαβριηλίδης, Δημήτρης Φάκος και Βασίλης Μπαμπούνης. Συμπεριλαμβάνονται τα κομμάτια "Αττική Οδός", "Η αγάπη αργεί", "Δεύτερη φορά".
Ερμήνευσε το τραγούδι "Είναι η αγάπη" από το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «ΤΟ ΝΗΣΙ» σε μουσική του Μίνωα Μάτσα σε στίχους της Victoria Hislop.
Η συναυλία της στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη με τους Νατάσα Μποφίλιου, Κωστή Μαραβέγια, Πάνο Μουζουράκη, IMAM BAILDI και Κώστα Λειβαδά ηχογραφήθηκε και τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε με τίτλο “ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ…”. Το διπλό cd αυτό περιέχει περισσότερα από 30 τραγούδια.
Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το τραγούδι “ΤΑ ΛΕΜΕ”, τη διασκευή της ιταλικής επιτυχίας “ΒΑSTARDO” σε ελληνικούς στίχους της Σάννυς Μπαλτζή.
Παράλληλα με τη κυκλοφορία του cd «ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ…», η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συμμετέχει στο τέταρτο CD της σειράς «Άξιος Λόγος» που επιμελούνται ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μιχάλης Κουμπιός και είναι αφιερωμένο στον Ηλία Κατσούλη με το τραγούδι «Τα πουλιά που ταξιδεύουν» ντουέτο με τον Γιώργο Νταλάρα.
Το 2013 ήταν η χρονιά του τρίτου προσωπικού της δίσκου "ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ", από τον οποίο ξεχώρισαν το ομότιτλο τραγούδι, καθώς και τα "Μονάχα Εγώ" και "Η Επιμονή σου".
Πρέπει με την παρουσία μας στις 12 του Αυγούστου να δείξουμε ότι τιμάμε το καλό τραγούδι