Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο Αρχιδιαιτητής θα είναι ξένος: :όλα τα έχει η Μαριορή ο φερετζές τις λείπει


Δεν μπορώ να καταλάβω μέσα σε αυτούς που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ούτε ένας που να διαθέτει έστω ελάχιστο μυαλό  να είναι όμως καλής ποιότητας.;
Γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια του Ελληνικού ποδοσφαίρου όσο ανεβαίνουν τόσο φυραίνουν από πλευράς μυαλού.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας που θα μπορεί να πιστεύει ότι μπορεί να διορθωθεί το σημερινό χάλι της διαιτησίας έστω και αν φέρουμε τον Κολίνα αρχιαιτητητή. 
Διαβάζω :Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Τάκης Αγραφιώτης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε ο ξένος αρχιδιαιτητής να είναι και τελευταίας διαλογής. Πρέπει να δούμε το βιογραφικό του, τι έχει κάνει στην καριέρα του και φυσικά τα χρήματα που θα ζητήσει».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ξένος αρχιδιαιτητής πρόκειται να κοστίσει στη λίγκα το λιγότερο 200.000 ευρώ το χρόνο.
Όταν ο Τάκης Αγραφιώτης ρωτήθηκε για ποιο λόγο η λίγκα δεν προκρίνει ελληνική διαιτητική συνταγή, δεν δίστασε να παραδεχτεί: «Καλή ερώτηση είναι αυτή… Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και εύκολο να συμφωνήσουμε σε κάποιον Έλληνα. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στη διαιτησία, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να διώξουμε τα σύννεφα της καχυποψίας. Και με τον ξένο αυτό θέλουμε να επιτύχουμε¨"
Σχολιασμός Νικηφόρου 
Με σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού είναι ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης και αναπληρωτής ο β' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Στράτος Σωπήλης. 
Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός ψηφίστηκε κι από τα 18 μέλη του συνεταιρισμού, όπως κι ο β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η επιλογή των δύο προσώπων έγινε στο πλαίσιο συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των δύο "αιωνίων". Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έδωσε το "παρών", πρότεινε τον Τάκη Αγραφιώτη για πρόεδρο της Super League, ενώ αντίστοιχα η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρότεινε τον Στράτο Σωπήλη για αναπληρωτή πρόεδρο
Και μετά έρχονται και μας λένε ότι θα φέρουν ξένο διαιτητή όταν την προεδρία της Σούπερ Λίγκα την μοίρασαν οι δυο μεγάλοι. 
Αλλά ας  έρθουμε και στην δημιουργία των διαιτητών και ας πάρουμε εδώ την Κορινθία. Ας είσαι εκλεκτός αυτών που διοικούν πας μπροστά ή διαφορετικά πηγαίνεις σπίτι σου. 
Και δεν είναι τυχαίο σε μια εποχή που υπάρχει τόση μεγάλη ανεργία στη χώρα μας να υπολειτουργούν οι σχολές διαιτησίας. 
Και βρισκόμαστε μπροστά σε περιπτώσεις κραυγαλέες  Ο Νομός Αχαϊας  Μεσσηνίας να μη έχουν διαιτητή στην πρώτη εθνική και να έχουν τα Γρεβενά με 35.000 κατοίκους και η Χίος που το ποδόσφαιρο της βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία. 
Αυτά όλα  υπάρχει κανένας να τα διορθώσει για να μιλάμε για αρχιδιαιτητής που πρέπει να είναι ικανός και με βιογραφικό αξιόλογο. . Και να δημιουργήσει έργο με διαιτητές που ήταν επιλογή των έχει γίνει από τους σημερινούς  αστέρες  της διαιτησίας. 
Και αν χάσει ο Ολυμπιακός με διαιτητικό λάθος ή ο Π Α Ο θα μπορέσει να κρατηθεί ο κ. αρχιδιαιτητής. 
Στην Ελλάδα για να έχουμε σωστή διαιτησία πρέπει να μη υπάρχει ποδόσφαιρο. Οξύμωρο το σχήμα αλλά πέρα για πέρα αληθινό.  Σε μια χώρα που την Ε Π Ο την ψηφίζουν οι ενώσεις  που σημαίνει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να διοικείται από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό.  Μόνο αυτό είναι ικανό παράδειγμα για να θεμελιώσω όλα; αυτά  που υποστηρίζω. 


k