Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Υπουργέ Αθλητισμού στη χώρα της δημοκρατίας στην Κορινθία το ποδόσφαιρο διοικείται δικτατορικά και αλλοπρόσαλλα

Τα πρόβατα πηγαίνουν για σφάξιμο και δε λένε τίποτα, δεν ελπίζουν τίποτα. Αλλά τουλάχιστον δε ψηφίζουν τον χασάπη που τα σκοτώνει ούτε τον αστό που τα τρώει.


Αυγενάκης σε ΕΠΟ: «Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ασυδοσία» | ΣΚΑΪ

Αυτοί που διοικούν αυτή την χώρα ποτέ δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη των τον αθλητισμό και τοποθετούσαν στο υπουργείο Αθλητισμού πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να μη γνώριζαν απολύτως τίποτα από το αντικείμενο ή τον γνώριζαν πολύ καλά Και στις δυο περιπτώσεις ήταν  ακατάλληλοι οι πολιτικοί Τώρα εμένα αν με ρωτήσεις ποιους προτιμώ θα απαντήσω χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον άσχετο που μπορεί να μάθει ενώ αυτός που τα γνωρίζει όλα είναι επικίνδυνος. Γι αυτό κ. Υπουργέ επειδή πιστεύω ανήκετε στους άσχετους σας έχω στείλει πολλά άρθρα μου γιατί πιστεύω ότι ως νέος άνθρωπος που είσαστε θα αγαπάτε τα νιάτα και επιθυμείτε να τα βοηθήσετε. Και το πρώτο μέλημα σας πρέπει να είναι η αλλαγή της νομοθεσίας που εκλέγεται η Ένωσης Κορινθίας που αποτελεί το κύτταρο για να ψηφιστεί η Ε Π Ο που διοικεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.   

Το καταστατικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας είμαι βέβαιος ότι δεν θα μπορούσε να γραφτεί όχι σε Δημοκρατική Χώρα αλλά ούτε και σε μια χώρα που την διοικούν άνθρωποι που πιστεύουν απολυταρχικά πολιτεύματα. 

Άρθρο 21 :   Καθορισμός των Αντιπροσώπων 


1. Κάθε σωματείο εκπροσωπείται στη Γ.Σ. δια αντιπρόσωπου του.
2. Ο τακτικός αντιπρόσωπος μαζί με τον αναπληρωματικό του ορίζονται με  απόφαση του Δ.Σ. των σωματείων, πρέπει δε να είναι μέλος του εκπροσωπουμένου σωματείου, δύναται δε ως τοιούτος να ορισθεί και μέλος του Δ.Σ.αυτού.
3. Οι αντιπρόσωποι νομιμοποιούνται με την κατάθεση στην Ε.Π.Σ. Κορινθίας το αργότερο προ τριών ημερών μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας αποστολής, ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου του αντιπροσωπευομένου  σωματείου – μέλους.

Ο Νικηφόρος Σχολιάζει
Το άρθρο αυτό καταλύει την μυστικότητα της ψήφου και ο λόγος που το 2009 υποστήριξα τον Μιχάλη Τσιχριτζή ήταν η δήλωσης που μου έκανε στο Θέατρο που είναι στο Δημαρχιακό Μέγαρο ότι θα καταργήσει τα πληρεξούσια Όποιος διαβάζει το κατάπτυστο αυτό άρθρο νομίζει ότι οι συντάκτες του μας περνάνε για ηλίθιους Και το τραγικό εδώ είναι ότι αυτά τα άρθρα ( αίσχος) )γράφτηκαν από αυτόν που σε μένα προσωπικά είπε ότι θα τα καταργήσει.
Και κανένας δεν βρέθηκε να μου εξηγήσει γιατί πρέπει η ένωσης να έχει τρεις καθαρές μέρες στα γραφεία τα πληρεξούσια. Αυτό Μιχάλη Τσιχριτζή λέγεται κλοπή ψήφου Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα τολμούσε αυτά να τα κάνει ούτε ο "προκάτοχος " σου Λουδοβίκος 14 που πίστευε ότι το κράτος ήταν αυτός.

Και ερχόμαστε στο άλλο άρθρο που προσβάλει το Δημοκρατικό μας πολίτευμα.


Άρθρο 30 παράγραφος 4  αναφέρει 


4. Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας ανακηρύσσει τους υποψηφίους  προς εκλογή, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την Γενική Συνέλευση και καταρτίζεται το ψηφοδέλτιο  εκλογής το οποίο περιλαμβάνει σε χωριστή ενότητα:
α) Τα ονοματεπώνυμα, κατ’ αλφαβητική σειρά, των προτεινομένων  ως τακτικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
β) Τα ονοματεπώνυμα, κατ΄ αλφαβητική σειρά, των προτεινομένων υποψηφίων ως    αναπληρωματικών μελών.
γ) Τα ονοματεπώνυμα, κατ΄ αλφαβητική σειρά, των υποψηφίων ως τακτικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής και
δ) Τα ονοματεπώνυμα, κατ΄ αλφαβητική σειρά, των προτεινομένων ως αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Η εκλογή των μελών διενεργείται με μυστική ψηφοφορία από τριμελή  εφορευτική επιτροπή. Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής είναι δικαστικός αντιπρόσωπος που διορίζεται μετά από αίτηση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας από τον Προϊστάμενο του αρμόδιου Πρωτοδικείου του τόπου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Τα υπόλοιπα δύο μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
Εφόσον δεν οριστεί δικαστής ως πρόεδρος η Γ.Σ. εκλέγει και τα τρία (3) μέλη. 

Ο Νικηφόρος Σχολιάζει    

Αυτό  το άρθρο ξεχωρίζει τα ψηφοδέλτια  και επομένως δεν μπορεί να υπάρχει συνεργασία Και έρχεται το ίδιο άρθρο  30 και  η παράγραφος 6 αναφέρει                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       " ...μετά την διαλογή των ψηφοδελτίων η Εφορευτική ανακηρύσσει ως επιτυχόντες για τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ Σ και της Ε Ε τους υποψήφιους που έλαβαν την σχετική  πλειοψηφία.  "

Με το άρθρο αυτό υλοποιείται το πλειοψηφικό σύστημα στην χειρότερη μορφή αφού έδωσε το δικαίωμα να διοικούν χωρίς να ελέγχονται. Και φτάσαμε στο σημείο να διοικεί και να καλεί σε απολογία ο Λουδοβίκος 14 όποιους θέλει  και να ορίζει η επιτροπή διαιτητών αυτούς που ο κ. Γ@Μ@Ω θέλει.
Αυτοί οι άνθρωποι διοικούν και δυστυχώς χωρίς να κοκκινίζουν το Κορινθιακό ποδόσφαιρο που αν συνεχίσουν έτσι θα αποτελούν μια θλιβερή ανάμνηση κ. Υπουργέ