Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Αυτό είναι το ερασιτεχνικό της Κορινθίας στη χειρότερη μορφή του επαγγελματισμού


Ερασιτέχνης είναι αυτός που ασχολείται με κάτι από ευχαρίστηση, όχι επαγγελματικά ή με σκοπό το οικονομικό κέρδος

 Οι εγγυητές του ερασιτεχνισμού 






Έψαξα  και βρήκα περσινά στοιχεία για την ομάδα του ΄΄Αρη Βοχαϊκού. που είναι ένα χωριό της Κορινθίας. με πληθυσμό 1050 κατοίκους Ο προπονητής της ομάδας είχε πει 

«Με μικρό μπάτζετ έγιναν σημαντικές μεταγραφές. Αποκτήσαμε παίκτες με ποιότητα, άλλους πιο έμπειρους, άλλους νεότερους με ταλέντο, που είπαν το ναι στην ομάδα, εκτιμώντας κυρίως την οργάνωση και το οικογενειακό κλίμα», τονίζει ο Βελέντζας, που δεν κρύβει πως ο Άρης χτίστηκε για να χτυπήσει την άνοδο:
«Βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας καλής ομάδας, που θα προχωρήσει με υπομονή. Θα πρέπει να κάνουμε ένα – ένα τα βήματα, να δέσουν οι παλιοί με τους νέους παίκτες και μέσα απ’ την ποιότητα και την σταθεροποίηση της απόδοσής μας να φτάσουμε στην επίτευξη του μεγάλου ονείρου, που είναι η άνοδος στην Α’ κατηγορία».
Και έγιναν οι μεταγραφές 
Ο Βουτσινάς από την Κόρινθο ’06 ετών 25
 οι Παναγιώτης  Αντωνόπουλος ετών 32 και Χρήστος Αντωνόπουλος ετών 29 απ’ τον Ολυμπιακό Άσσου, οι Τσάαβα ετών 30 Τζιούμπας ετών 29 από την Περαχώρα, ο Χριστόφορος Δόσης ως δανεικός από την Κόρινθο, ο έμπειρος γκολκίπερ, Μητσόπουλος, ετών 43 αλλά και οι Σιλεβίστας, Αγγελόπουλος, Δελής Κ., Παληός,ετών 29 Ταχιράι.

Ισχυρή διοίκηση
Πρόεδρος του Άρη Βοχαϊκού ανέλαβε το καλοκαίρι η Ελένη Κολιοπούλου. Η παρουσία της προκάλεσε έκπληξη, καθώς πρόκειται για την Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος. Με καταγωγή από το Βοχαϊκό και έχοντας στηρίξει την ομάδα από την περσινή σεζόν, δέχθηκε την πρόταση των ανθρώπων του Άρη και είπε το «ναι» στην ανάληψη της προεδρίας.

Στο πλευρό της βρίσκονται 6 ακόμη πρόσωπα, που εργάζονται σκληρά σε καθημερινή βάση για τον Άρη και έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για να γίνει η υπέρβαση. Αντιπρόεδρος είναι ο Οδυσσέας Μυτέλας, ταμίας ο Φίλιππας Οικονόμου, γενικός γραμματέας ο Χρήστος Σιάρκας, γενικός αρχηγός ο Δημήτρης Σωτηρίου, υπεύθυνη δημοσίεων σχέσων η Νάνσυ Μπακλώρη και μέλος ο Τάσος Κεχαγιάς.
Οργάνωση και σημαντικές χορηγίες
!
Με προσωπικές ενέργειες η Κολιοπούλου εξασφάλισε για τον Άρη τρεις σημαντικές χορηγίες από τις εταιρίες ΕΖΑ, ΒΙΚΟΣ και ΕΨΑ! Παράλληλα, σπουδαία βοήθεια προσφέρουν και οι υπόλοιποι χορηγοί: ΤHANOS ΑΕΒΕ (Πισιμίσης), ΙLLY (Δοξόπουλος), ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΑΕ, ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ (Καθαριστήρια Σουμπασάκου), ΘΕΑΛΟΣ (Εστιατόριο), ΜΑΝΑΒΗΣ (Ηλεκτρολογείο), Σ.ΜΠΑΡΤΖΗ (Ελαιοτριβείο), ΑΛΕΥΡΙΑΔΗΣ (Αρτοποιείο).

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Προπονητής: Βελέντζας Χρήστος
Βοηθός προπονητή – Γυμναστής τερματοφυλάκων: Μητσόπουλος Μάκης
Γυμναστές: Σιάρκας Χρήστος – Βελέντζας Πέτρος
Φυσιοθεραπευτής: Μπιτσάκος Παναγιώτης
Μασέρ: Ρίσκας Κώστας

Σχολιάζει ο Νικηφόρος
Υπήρξα ανώτατο στέλεχος σε μεγάλες επαγγελματικές ομάδες και βγάζω το καπέλο μου γιατί αυτή δεν είναι ομάδα που συμμετέχει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας αλλά στο επαγγελματικό Και το σπουδαίο εδώ είναι ότι στους 22 αγώνες που έλαβε μέρος είχε 15 νίκες 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και βαθμούς 50 Αλλά και ο Κύψελος που δεν έχει επαγγελματική οργάνωση  έχει και αυτός τους ίδιους βαθμούς αν και του έγιναν διαιτητικές επεμβάσεις που προσβάλουν τον πρόεδρος του Π Α Σ Κόρινθος κ. Γ@Μ@Ω που διοικεί την επιτροπή αυτή και δεν τολμά ούτε να τον κοιτάξουν και παραμένουν στις θέσεις των Αλλά θα ήθελα να ρωτούσα την διοίκηση με παίκτες  μεγάλης ηλικίας τι θα έκαναν για ένα χωριό με 1000 κατοίκους;Και την άνοδο δεν την είχατε εξασφαλίσει αφού την μοιράζατε με τον Κύψελο. Και αν όλοι αυτοί πήρανε κατά μέσο όρο 3.500 ευρώ ( γιατί άλλοι παίρνανε 2500 ευρώ που σημαίνει 270 τον μήνα και άλλοι 6000 ευρώ που σημαίνει 750 τον μήνα. ) θα είχαμε μια δαπάνη 31.500 ετησίως
Και έστω με την διακοπή του πρωταθλήματος θα αγωνίζεται ο επαγγελματικός Άρης Βοχαϊκού στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στην ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο
Και έτσι πήρε από τον Παννεμεατικό τον μεγαλύτερα γυρολόγο των Κορινθιακών ομάδων
Που αν και αυτός πήγαινε στην Ακαδημία μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής ομάδας δεν θα είχε να ζηλέψει τίποτα μπορώ άνετα να γράψω ούτε και από τον Μέσι. Μα αυτός προτίμησε να πάει στην εκκλησία και να παντρευτεί και σήμερα να είναι πολύτεκνος. Νομίζω ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του νομού και  που έχει περάσει απ όλες τις ομάδες 
Αλλά πήρε και τον Αργύρη τον Αράπογλου άλλο τεράστιο ταλέντο που έμεινε ταλέντο. Αλλά και ο Ποτήρης και αυτός πολύ ταξιδεμένος Δεν γνωρίζω πόσο κόστισαν αυτές οι ετήσιες μετακινήσεις πάντως αυτό δεν λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά επαγγελματικό στην χειρότερη μορφή. . 
Αυτό είναι το ερασιτεχνικό της Κορινθίας στη χειρότερη μορφή του επαγγελματισμού