Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μάθαμε ότι κρεμάσανε μαύρες πλερέζες στην οδό Νοταρά 48

Η παράγκα πενθεί 


Ο αβάσταχτος πόνος μου που μου προξένησε ο νέος νόμος για τον Αθλητισμό με ενέπνευσε το παρακάτω ποίημα που βασίζεται επάνω στο γνωστό τραγούδι που τους στίχους έγραψε ο μεγάλος ποιητής Τάσος Λειβαδίτης σε μουσική Μίμη Πλέσσα Και το χαρίζω στον κ. Μιχάλη Τσιχριτζή που πλέον οι Ενώσεις γίνονται Φιλιππινέζες του ποδοσφαίρου μας  .  




Και πού να ρίξω το μεγάλο μου καημό
μ αυτό το νόμο που εξαφανίζει τον λεβεντονιό 

Και δίνει στα σωματεία το δικαίωμα 

αυτά να ψηφίζουν την ΕΠΟ και όχι ο Μιχαλιός 




Ανδριανέ φονιά πως άφησες να γίνει το κακό.

Σκότωσες τον Μιχαλιό αυτόν το σταυραετό 
Κάτω στην Κορινθία σκοτώσατε τον λεβεντονιό(βουνό)
Που ήξερε μόνο  να σταυρώνει κάθε ελεύθερο μυαλό  

Και τα σωματεία βγάλανε  τα εξοδολόγια και τις ποινές 
Για να σκεπάσουν μια για πάντα τον  Μιχαλιό -λεβεντονιό (Βουνό)


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
1.   Στις γενικές συνελεύσεις των αθλητικών ομοσπονδιών συμμετέχουν με αντιπροσώπους τους και ψηφίζουν  μόνο τα αθλητικά σωματεία – μέλη που τις απαρτίζουν και όχι οι ενώσεις.
2.   Για την αθλητική αναγνώριση ομοσπονδίας πρέπει περαιτέρω να έχουν συσταθεί και να λειτουργούν τα πειθαρχικά της όργανα.
3.   Το διοικητικό συμβούλιο (∆. Σ.) της αθλητικής ομοσπονδίας εκλέγεται για τετραετή θητεία. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο Δ.Σ έχουν δικαίωμα μιας (1) μόνο ανανέωσης της θητείας τους.

4.   Για την απόφαση απόσχισης αθλήματος ή κλάδου άθλησης, ολυμπιακού ή μη, απαιτείται προηγούμενη γνώμη της ΕΟΕ.


Σχολιασμός Νικηφόρου
Αν θυμάμαι καλά ο Παναγιώτης ο Λαμπρινός αυτόν που φάγανε στην επαναληπτική εκλογή για την ένωση μια και πέσανε θηρία είχε αναφέρει στο πρόγραμμα του ότι στις εκλογές της Ε Π Ο θα γίνεται Γενική Συνέλευση και ότι αποφασίζουν τα σωματεία είναι υποχρεωμένος ο εκπρόσωπος της ένωσης Κορινθίας να ψηφίσει.

Επομένως εμείς κ. Υπουργέ έχουμε προηγηθεί του νόμου σας.

Η ΕΝΩΣΗΣ
Αποτελούν όργανα της ομοσπονδίας που τη συνεπικουρούν, στα γεωγραφικά όρια λειτουργίας τους, στην οργάνωση και τη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων της.
Δεν αποτελούν μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών.

Σχολιασμός Νικηφόρου
Όταν επέμενε ο κ. πρόεδρος ( που είναι ένας και χοντρόπετσος) να μη διαλυθεί η ομάδα της Κορίνθου ήξερε τι έκανε. Γιατί τώρα η δύναμης φεύγει από την οδό Νοταρά 48 και πηγαίνει  Στο Μαψό, στις Κλένιες, στην ομάδα των Ρομά . Και οι ενώσεις θα έχουν ρόλο φιλιππινέζας



 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ


Σύνδεσμος σε κάθε περιφερειακή ενότητα
Οι θητείες στις ομοσπονδίες είναι τετραετείς με δυνατότητα ανανέωσης για μια μόνο φορά.
Πενταμελής ΚΕΔ: Πρόεδρος από την ομοσπονδία του οικείου αθλήματος, μέσω προκήρυξης και επιλογή αυτού με συγκεκριμένα κριτήρια, ένα μέλος από επαγγελματικό σύνδεσμο, από κατάλογο διεθνών διαιτητών της τελευταίας δεκαετίας που δίνει η ομοσπονδία διαιτητών και τα υπόλοιπα τρία μέλη από κλήρωση από κατάλογο δώδεκα διεθνών διαιτητών της οικείας ομοσπονδίας διαιτητών μετά από προκήρυξη.
Πρωτοβάθμιες πειθαρχικές αποφάσεις από την ΚΕΔ πάντα εγγράφως με κοινοποίηση στον πειθαρχικά ελεγχόμενο και δικαίωμα αυτού για άσκηση εφέσεως ενώπιον της επιτροπής εφέσεως διαιτητών που συγκροτείται στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας διαιτητών.
Δημιουργία τοπικών οργάνων διαιτησίας ΤΕΔ με τριετή θητεία.
Αναλογικές για την διαιτησία ατομικών αθλημάτων.
Πρόβλεψη επαγγελματικής διαιτησίας με πρωτοβουλία των επαγγελματικών συνδέσμων
.




Σχολιασμός Νικηφόρου


Εδώ πλέον έχουμε τον εξαφανισμό του Γιώργου Δούρου γιατί η διαιτησία επανέρχεται στους φυσικούς ηγέτες ο κ. Γιωργάρας πρέπει να μελετήσει  την παράγραφο αυτή «Πρωτοβάθμιες πειθαρχικές αποφάσεις από την ΚΕΔ πάντα εγγράφως με κοινοποίηση στον πειθαρχικά ελεγχόμενο και δικαίωμα αυτού για άσκηση εφέσεως ενώπιον της επιτροπής εφέσεως διαιτητών που συγκροτείται στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας διαιτητών».
Για την οποία ομοσπονδία πήγε μάρτυρας  εναντίον της και την κατάργησε. Καιρός κ. Δούρο φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια.
Αλλά και για τον δημητράκη τον γκρούτση  που το έπαιξε γενικός αρχηγός της Κορίνθου και δημοσιογράφος και γι αυτόν έχω ράμματα για την γούνα του
Να δούμε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του λαού τι θέση θα πάρει