Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κύριε Μαρινάκη έχετε ανάγκη από αυτά τα νούμερα της διαιτησίας που στην κυριολεξία σας διασύρουν; ;


Παρακολούθησα τον αγώνα του Π Α Ο Κ με τον Πανθρακικό και της ομάδας σας με την Κέρκυρα. 
Και διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός  με τον Π Α Ο Κ ή άλλη ελληνική ομάδα Επομένως δεν είχε καμία ανάγκη από τον διαιτητή αυτόν που τον είχε διασύρει ακόμα μια φορά στον αγώνα με την Παναχαϊκή για το κύπελλο Ελλάδας. 

Συγκεκριμένα περιγραφή αγώνα 

Η απίστευτα προκλητική διαιτησία του Δημητρόπουλου (Φθιώτιδας) έβαλε φωτιά στην ρεβάνς ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που μόνο τον ορισμό του ντέρμπι δεν είχε, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.

Με μια διαιτησία ντροπή, ο ρέφερι κατάφερε να οδηγήσει την κατάσταση στα… άκρα με τα σφυρίγματά του, αρχικά με μια αποβολή σε φάση που δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ, στη συνέχεια με ανύπαρκτο οφσάιντ και εν τέλει με πέναλτι που φωνάζουν οι γηπεδούχοι ότι –ούτε καν αυτό- δεν τους δόθηκε. Με μια εριστικότατη διαιτησία που σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν την χρειαζόταν για να φτάσει στην πρόκριση αλλά που έκανε πολλούς να μιλούν ακόμη και για επίδειξη δύναμης.

Το παιχνίδι διακόπηκε άρον - άρον στο 88' με τους επόπτες να δέχονται «βροχή» αντικειμένων και ύστερα από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις ο Δημητρόπουλος να σφυρίζει τη λήξη για να προστατεύσει τον εαυτό του, τους συναδέλφους του και βεβαίως τους παίκτες των δύο ομάδων.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση της Πάτρας. Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον από νωρίς, όταν ο Γκούτσας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι και έφερε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Ηταν το 4ο μόλις λεπτό όταν ο Γκούρτσας εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την σέντρα του Ντίνα αλλά και το λάθος του Κοντρέρας και σκόραρε, κάνοντας από νωρίς - νωρίς το 1-0.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι πήραν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν κατάφερναν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 7' οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία με Φουστέρ και Μήτρογλου, ενώ στο 10' ήταν η σειρά του Γκρέκο να απειλήσει με σουτ. Στο 19', ο Ντιακιτέ συνεργάστηκε άψογα με τον Φετφατζίδη αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φουστέρ να δοκιμάσει το πόδι του και πάλι ανεπιτυχώς.

Η πρώτη από τις αρκετές, ομολογουμένως, φάσεις που θα συζητηθούν, σημειώθηκε στο 37', όταν ο Βοσκάκης είδε την δεύτερη κίτρινη του Δημητρόπουλου για φάουλ στον Γκρέκο και αποβλήθηκε, με την Παναχαϊκή να μένει με δέκα παίκτες. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, απόλυτα δικαιολογημένες μιας και στην συγκεκριμένη διεκδίκηση δεν υπήρξε καν φάουλ! Ο Δημητρόπουλος διέκοψε τον αγώνα για λίγα λεπτά και έπειτα από τις έντονες αποδοκιμασίες της εξέδρας που όπως αποδείχτηκε θα συνεχιζόταν…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα μακρινό σουτ του Γκρέκο στο 54' και ένα ακόμη του Μασάντο στο 55'. Σε εκείνο ακριβώς το λεπτό ήρθε η δεύτερη «κακή» στιγμή του διαιτητή Δημητρόπουλου όταν σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Γκούρτσα. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό όταν ο Μήτρογλου πάσαρε με ωραίο τακουνάκι στον Φετφατζίδη και ο δεύτερος με πλασέ έκανε το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Όμως στο 65' ήρθε ακόμη μια δύσκολη φάση να ανάψει «φωτιά» στην κερκίδα όταν ο Ντίνα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοντρέεας. Ακολούθησαν νέες έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους που διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε.

Τελικά, στο 83' και έπειτα από πολλές ολιγόλεπτες διακοπές, το παιχνίδι διεκόπη γι ακόμη μια φορά με τους διαιτητές να φεύγουν για τα αποδυτήρια και τους οπαδούς να παίζουν ξύλο μέσα στο γήπεδο, την ώρα που η αστυνομία απλά παρακολουθούσε.

Και έπειτα από 20 λεπτά διακοπής, το ματς ξανάρχισε αλλά έληξε με τον ίδιο άδοξο τρόπο… Και πάλι αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και οριστική διακοπή σε ένα παιχνίδι παρωδία.

ΓΚΟΛ: 4' Γκούρτσας - 57' Φετφατζίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Ελευθερίου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουρτάδο, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Βουνκ/ Γκρέκο,
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37' Βοσκόπουλος
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Κούτσης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Καραμανλής, Φατιόν, Ντιόγκο (65' Κοιλιάρας), Βοσκόπουλος, Γκούρτσας, Ουρτάδο (41' Κοκκίνης), Ντίνας (77' Βασιλαντωνόπουλος), Σαλαμαστράκης, Βουνκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρτο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Μασάντο (58' Ιμπαγάσα), Παπάζογλου, Φέϊσα (46' Τζεμπούρ), Μήτρογλου, Κοντρέρας, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέμπας, Ντιακιτέ, Γκρέκο.


Επεισόδια και τραυματισμό
Τα… όργανα στην Πάτρα άρχισαν αρκετή ώρα πριν τη σέντρα, καθώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν έξω από το γήπεδο και συγκεκριμένα έξω από την θύρα που βρίσκονται οι φίλαθλοι της ομάδας του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www. patrasTimes.gr οπαδός των «ερυθρόλευκων», επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν μαχαίρι, στον αστυνομικό και τον χτύπησε στην πλάτη. Άμεσα στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον αιμόφυρτο αστυνομικό, ενώ έχει τραυματιστεί ένας ακόμη άνδρας της ΕΛ.ΑΣ., στο μάτι, ευτυχώς πιο ελαφρά.


Ενταση στους δρόμους της Πάτρας και επεισόδια, πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς του 2-0 του «Καραϊσκάκης», για την 3η φάση του Κυπέλλου.

Κατά την διάρκεια της πορείας των «ερυθρόλευκων», δημιουργήθηκε ένταση με οπαδούς των Πατρινών και απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πόλης, υπήρξαν και φθορές.

Όμως πριν από την έναρξη του ματς, υπήρξε και ακόμη ένα ζήτημα, αυτό της «κατάληψης» των οπαδών του Ολυμπιακού στην σκεπαστή κερκίδα του γηπέδου, το οποίο καταγγέλλει η ομάδα της Παναχαϊκής.


Η αχαϊκή ΠΑΕ είχε παραχωρήσει άλλη κερκίδα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» αλλά όπως καταγγέλλει, αυτοί μπήκαν στην σκεπαστή, σπάζοντας το κιγκλίδωμα που οδηγεί από το πέταλο στην σκεπαστή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΠΑΕ Παναχαϊκή να προχωρήσει σε ανακοινώσεις που έκανε μέσα από τα μεγάφωνα του γηπέδου και στις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στον αστυνομικό διευθυντή Αχαϊας και τους υπεύθυνους για την «παράνομη» όπως ανέφερε, είσοδο των οπαδών του Ολυμπιακού στην σκεπαστή.

Η αναμέτρηση μόνο ειρηνική δεν ήταν. Η ατμόσφαιρα… μύριζε μπαρούτι εξαρχής και η έκρηξη έγινε μετά την απόφαση του Δημητρόπουλου να αποβάλει, λανθασμένα, τον Βοσκόπουλο με 2η κίτρινη στο 37'. Οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν μπουκάλια και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και τα όργανα άρχισαν.

Από εκεί και πέρα συχνά-πυκνά υπήρχαν μικροδιακοπές λόγω ρίψης αντικειμένων, με τους οπαδούς της Παναχαϊκής να ρίχνουν αντικείμενα προς τους βοηθούς και του Ολυμπιακού να έχουν και αυτοί τη δική τους «μάχη» με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο 72' έπεσαν μέχρι και δυναμιτάκια στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα στον βοηθό(!) αλλά η αναμέτρηση συνεχίστηκε.

Στο 83' ήρθε η σημαντική διακοπή καθώς υπήρξε νέα μαζική ρίψη αντικειμένων προς τον βοηθό και ενώ η διαιτητική τετράδα αποχώρησε για τα αποδυτήρια, υπήρξε εισβολή οπαδών (και από τις δύο πλευρές) στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι έπαιξαν ξύλο για 1-2 λεπτά, πριν εμφανιστούν καθυστερημένα οι αστυνομικές δυνάμεις!


Μετά από περίπου 20 λεπτά - και ενώ οι παίκτες είχαν φορέσει μέχρι και μπουφάν, αλλά αρκετοί είχαν κουβεντούλα σε καλό κλίμα - ο Δημητρόπουλος και οι βοηθοί του επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια στιγμή υπήρξε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ότι οι δύο ΠΑΕ επιθυμούν (και ζήτησαν από το διαιτητή) την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Οι παίκτες της Παναχαϊκής πήγαν προς την πλευρά των οπαδών τους και τους ζήτησαν να σταματήσουν τη ρίψη αντικειμένων. Και ενώ το ματς ξεκίνησε και πάλι και όλα έδειχναν να ολοκληρώνονται ομαλά, μετά από 3-4 λεπτά, περίπου στο 87'-88' ένα αντικείμενο χτύπησε έναν βοηθό, με αποτέλεσμα βοηθοί και Δημητρόπουλος να αποχωρήσουν τρέχοντας για τα αποδυτήρια (δεχόμενοι πλαστικά ποτήρια και άλλα αντικείμενα) και τον αγώνα να διακόπτεται οριστικά.

Σχολιασμός  Νικηφόρου 

Παρακολούθησα τον αγώνα Κέρκυρας Ολυμπιακού και απόλαυσα το θέαμα. Και έρχεται ο κ. Δημητρόπουλος και σφυρίζει ένα πέναλτι που δεν υπήρχε καμία επαφή παίκτη .Θυμάμαι πάλι ο ίδιος διαιτητής είχε μετατρέψει ι ένα επιθετικό φάουλ της ομάδας της Βέροιας σε πέναλτι σε βάρος της Κέρκυρας. Και τότε πρόεδρος της Κ Ε Δ ήταν ο πρόεδρος της ένωσης Ημαθίας κ. Καραμελίδης. Που σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός πάει πάντα με τους δυνατούς..
Μετά από αυτό το πέναλτι που έδωσε κ. Μαρινάκη και σας μείωσε μπορεί αυτός ο κ.Διαιτητής να συνεχίσει;