Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κανένας δεν θα μπορέσει να με αποτρέψει από την πορεία που έχω χαράξει. Να υπηρετώ την αλήθεια και την δικαιοσύνη

Το 1972 επί Σωτηρίας επανάστασης - κοινώς λεγομένης δικτατορίας- με μετέθεσαν στη Σπάρτη . Εκεί γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο Χημικό που που καταγόταν από την Ηλεία και ερχόταν στην Σπάρτη στην εποχή που ο μούστος θα γινόταν κρασί. Καταγόταν από πλούσια οικογένεια και ήταν όμως χωρίς πατερά (ορφανός) και η μάνα του για να διατηρήσει την περιουσία των ήταν σκληρή στη διοίκηση των εργατών. Ο φίλος μου φοιτητής τότε που έχασε τον πατέρα του είχε άλλες ιδέες από την μάνα του και δεν μπορούσε να βλέπει αυτή την μεταχείριση Και για τον λόγο αυτόν έπιανε τους εργάτες και τους έλεγε "...να μη αφήσετε την χήρα ( την μάνα του) να σας εκμεταλλεύεται και να εργάζεστε τόσες πολλές ώρες" και μόλις απομακρυνόταν άκουγε οι εργάτες να λένε "η καημένη η χήρα τον στέλνει να μορφωθεί και αυτός έγινε κομουνιστής"
Ακριβώς τα ίδια έχω πάθει και εγώ που θεώρησα σωστό να γράψω μετά τις εκλογές της 1 Ιουλίου του 2013  της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας μια επιστολή για να υπερασπιστώ το ψηφοδέλτιο του κ. Λαμπρινού που δέχτηκαν επίθεση οργανωμένη από μπράβους και έναν πολίτης που την στιγμή της επίθεσης δεν γνώριζα ότι ήταν αστυνομικός υπάλληλος.ένας παράγοντας ενός σωματείου. 

Η Επιστολή μου  

Κύριε Διευθυντά
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού μας ,μαζευτήκανε στο εργατικό κέντρο  για την εκλογή της νέας διοίκησης, που φέρει τον τίτλο Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας . Βέβαια τα σωματεία που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, ήταν εξήντα εννέα (69), αλλά αν υπολογίσουμε ότι κατά μέσω όρο  έχουν στη δύναμη τους τριάντα (30)  παίκτες ,  μας κάνουν 2070 νέους ,που οι παράγοντες αυτοί τους κρατάνε μακριά από πολλά  στέκια, που είναι για σας ο μόνιμος πονοκέφαλος.
Σας έδωσα μια εικόνα, τι έγινε την περασμένη Δευτέρα , την πρώτη του μήνα Ιουλίου, στο εργατικό κέντρο.
Εκεί λοιπόν γενικός κουμανταδόρος, σε θέματα που είχαν σχέση με την τάξη, την είχε κάποιος νεαρός κύριος με ένα κίτρινο μπλουζάκι,  που λόγω σωματειακών προτιμήσεων το παρατήρησα. Έβλεπε ότι ο νεαρός κύριος είχε άμεση επαφή με τον κ. Τσιχριτζή,  πρόεδρο της Ένωσης και έγκριτο δικηγόρο του νομού μας, γιατί σε τακτά χρονικά διαστήματα του έλεγε κάτι στο αυτί του. Και όλα πήγαιναν πολύ καλά , μέχρι που τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασε ένας καυγάς, με έναν παράγοντας του ποδοσφαίρου και του ανθρώπου που φορούσε το κίτρινο μπλουζάκι.
Και σε βοήθεια του έτρεξαν κάτι κύριοι , που διέφεραν από τους άλλους ανθρώπους. Βέβαια το επεισόδιο έληξε χωρίς να τραυματιστεί κανένας.
Και τότε έμαθα, ότι ο φέρων το κίτρινο μπλουζάκι ,είναι αστυνομικός υπάλληλος  και υπηρετεί  υπό τας διαταγάς σας.   Επίσης είναι μέλος της ανακριτικής επιτροπής της ένωσης και ονομάζεται  Θανάσης Ιατρού.
Και το δικό μου ερώτημα είναι ένα Ένας αστυνομικός υπάλληλος, μπορεί να δημιουργεί φασαρίες  και μάλιστα εκτελώντας  καθήκοντα που δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα του;  
Και εδώ θέλω να αναφέρω κάτι που με προβλημάτισε ως άνθρωπο,  που νοιάζεται για το καλό αυτού του τόπου και θέτει τον ίδιο τον εαυτό σε πολλούς κινδύνους γιατί έμαθε ανιδιοτελώς να υπηρετεί την ενημέρωση».

Ο ευαίσθητος κ. Ιατρού για την επιστολή μου αυτή μου έκανε μήνυση και αγωγή γιατί του κάναμε κακό στην εξέλιξη του 
Και δικάστηκα ερέμην και στις δυο περιπτώσεις αλλά έχω κάνει έφεση και η οποία θα δικαστεί  στο εφετείο Ναυπλίου. 
Και επειδή η δικαστική δαπάνη είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορώ να την καλύψω ζήτησα την συνδρομή των υποψηφίων με μια επιστολή που τους απεύθυνα δια μέσου του αρχηγού του ψηφοδελτίου κ. Παναγιώτη Λαμπρινού. 
Και μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες έχω μάθει τις απαντήσεις που πήρα από δυο δια μέσου πάντα του κ. Λαμπρινού 
Ο πρώτος είπε ότι δεν βοηθάω γιατί έγραφα εναντίον του. Και ο άλλος προσφέρθηκε μάλλον επειδή συνεργάζεται τώρα με τον κ. Τσιχριτζή για την σωτηρία του Π Α Σ Κόρινθος να μεσολαβήσει για να τα βρω με τον μηνυτή μου. 
Βέβαια η μεσολάβησης είναι ανέξοδη και ο πλούσιο πονά περισσότερο από τον φτωχό όταν αποχωρίζεται έστω και ένα ευρώ γιατί γνωρίζει ότι αυτό τον κάνει δυνατό. 
Εμένα πουθενά δεν με έβλαψε ο κ. Ιατρού προσωπικά αλλά την Δημοκρατία που προσπάθησε να φιμώσει όταν έκανε επίθεση και προσπάθησε μαζί με φουσκωτούς να χτυπήσει τον Μιχάλη Πρωτόπαπα 
Αλλά εδώ είμαι υποχρεωμένος να δημοσιεύσω μέρος της κατάθεσης στο δικαστήριο όταν δικάστηκα χωρίς να είμαι παρών 

Και θα ήθελα να μου έλεγε ο σημερινός συνεργάτης του κ. Τσιχριτζή και υποψήφιος τότε με τον κ. Λαμπρινό ( δικαιολογείται ο άνθρωπος να αλλάζει παρατάξεις αφού είναι επιχειρηματίας) δέχεται ότι βρέθηκε ένας που να είπε την κ. πρωτοδίκη ΤΣΟΥΛΑ; και αν δέχεται ότι η παράταξης του πήγε να λιντσάρει την δικαστική εκπρόσωπο; Και πρέπει να μας πει ο σημερινός ομοτράπεζος του κ. Τσιχριτζή αν υπήρχαν φουσκωτοί μέσα στην αίθουσα και δεν έτρεξαν προς βοήθεια του κ. Ιατρού.;
Προσωπικά αισθάνομαι προδομένος από κάποιους που στάθηκα δίπλα τους όχι γιατί ήταν φίλοι μου αλλά γιατί είχαν δίκιο. Και αυτό θα κάνω και στο μέλλων γιατί το διδάχτηκα από το σπίτι μου. Και πάνω απ όλα δεν είμαι πλούσιος 
Για τον άλλον κύριο δεν αξίζει ούτε καν να ασχοληθώ μαζί του.