Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Εορτή του Αγίου Ανδρέα και η ευκαιρία να μάθουν οι κάτοικοι του νομού μας για κάποιους αξιόλογους ανθρώπους



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ  28-11-2014

ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥ
ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ
29 ΚΑΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
                

Γίνεται γνωστό ότι κατά τον εορτασμό της μνήμης του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Αγ. Ανδρέου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 18.00’ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και θα προστεί της Ι. Λιτανείας, στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Ανδρέου στο Λουτράκι, ενώ την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πεταλούς κατά την διάρκεια της οποίας θα χειροτονήσει εις Πρεσβύτερον τον Διάκονον κ. Παναγιώτη Μπουραντάνη – Μελά, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου.
Καλούνται οι πιστοί να συμμετάσχουν στις ως άνω ιερές Ακολουθίες,  για να τιμήσουν τον Αγ. Ανδρέα και να λάβουν την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


Σκέψεις Νικηφόρου 
Σεβασμιότατε ποιμενάρχη, που η αγάπη μου για Σας  είναι γνωστή, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα, για την πόλη του Λουτρακίου, που άλλοι ποιο αρμόδιοι από εμένα, έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει.
Ο Άγιος Ανδρέας,αυτό το υπέροχο παρεκκλήσιο  οφείλει την ύπαρξη του και δεν τον έχει κατεδαφίσει ο χρόνος, αυτός που τα πάντα ισοπεδώνει,  σε μια γυναίκα που έτυχε να είναι και δημοτική σύμβουλος. 
Αλλά βέβαια δεν είχε την τύχη, να γεννηθεί στο Λουτράκι, για να είναι γηγενής, με αποτέλεσμα κανένας δεν ασχολήθηκε, με το τεράστιο έργο της. Μόνο εγώ, που έτυχε να μη είμαι γεννημένος εδώ, παρουσίασα στην τηλεόραση  το  έργο της, που μέρος αυτού είναι  το παρεκκλήσιο αυτό. Την προσφορά της την πλήρωσαν οι ανίκανοι , με λάσπη. 
Και ένας άλλος και αυτός έτυχε να μη έχει γεννηθεί στο Λουτράκι, είδε πολύ πιο παλιά το υπέροχο αυτό παλιό βυζαντινό μνημείο, στο χώρο των ιαματικών πηγών. Και βλέποντας  τον Ναό,στην κυριολεξία θαμμένο από τα γειτονικά κτίρια, θέλησε να διορθώσει τον περιβάλλοντα χώρο . Και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες της πηγής, με δικά του έξοδα να την  διαρρυθμίσει  ώστε να επεκταθεί  στο νότιο πεζοδρόμιο ο Ναός  για  να γίνει  αυλή. Αυτόν δεν τον άφησαν Και δυστυχώς ούτε να κάνει έργο, πάντα με δικά του χρήματα ,ακόμα και στην Μητρόπολη της πόλης μας στον Άγιο Ιωάννη 
Και το όνομα αυτού, Αντώνης  Γ. Νικολόπουλος, που πριν από ένα τρίμηνο δεν γνώριζα σχεδόν τίποτα γι αυτόν
Μόνο  όταν το 2011 ήμουνα σε κάποιες βραβεύσεις μαθητών που έκανε το Νικολοπούλειο ίδρυμα. Και παραξενεύτηκα μάλιστα από την απουσία Σας  γιατί έχω διαπιστώσει την αγάπη Σας προς τα παιδιά.  Και εγώ ήμουνα εκεί για λόγους καθαρά δημοσιογραφικούς για να γράψω ερασιτεχνικά στην εφημερίδα μου  
Πριν από τρεις μήνες μου έπεσαν όλως τυχαία κάτι σημειώσεις που είχε γράψει ο πολυγραφότατος  φιλόλογος Νίκος Βλαχάκης και που τις διάβασα σε ένα δίωρο όρθιος γιατί δεν τόλμησα να καθίσω Και όταν τέλειωσα το διάβασμα αφού έκανα το σταυρό μου δήλωσα με ακροατή τον εαυτό μου 
"Αυτά όλα θα τα γράψω σε ένα βιβλίο για να μάθει ο κόσμος" 
Ποιμενάρχη μου, αυτός ο άνθρωπος στερήθηκε κάθε απόλαυση της ζωής, για να ανακουφίσει με τα χρήματα που μάζεψε με εργασία και στερήσεις του  τους πονεμένους αλλά και τους προικισμένους από το Θεό με μυαλό. 
Κλείσατε οκτώ χρόνια και Σας εύχομαι για το καλό όλων μας να είσαστε ποιμενάρχης της εκκλησίας της Κορίνθου χρόνια ατελείωτα και όμως δεν είδα να έχετε ασχοληθεί καθόλου με τον Αντώνη Νικολόπουλο ούτε με την χήρα του Ουρανία που συνεχίζει και βαδίζει τον δρόμο του ανδρός της. 
Αλλά και ο κουνιάδος του Γιάννης Λαζαρίδης η πηγή ζωής του αθλητικού σωματείου Ποσειδώνας που όταν το παρουσίασα στην τηλεόραση και είπα ότι έχει οκτώ αθλήματα με βάφτισαν  παραμυθά 
Και όταν τους έστειλα το βιβλίο που έγραψε ο Γιάννης Λαζαρίδης ...



...τότε με πήραν τηλέφωνο να μου ζητήσουν συγνώμη. 
Πιστεύω Σεβασμιότατε ότι η Ελλάδα μας οφείλει την ύπαρξη της στους Νικολόπουλους που όταν θα διαβάσετε το βιβλίο μου που στηρίζεται σε γεγονότα τότε θα καταλάβετε ότι αυτά που σήμερα σας γράφω δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχει προσφέρει ο άνθρωπος αυτός και οι συγγενείς του. 
Θεώρησα καθήκον ιερό να Σας ενημερώσω γιατί μάλλον κανένας δεν μπήκε στον κόπο να το κάνει Για να γνωρίσετε ποιος ήταν ο Αντώνης που έφυγε ξυπόλητος από το χωριό του για να σκορπίσει την ευτυχία σε πολλούς ομοίους του. 
Αλλά την δυστυχία σε κάποιους που δεν γνώρισαν τι σημαίνει φτώχεια μια και γεννήθηκαν πλούσιοι. 
Ποτέ δεν μπορούσα να κάνω τον δάσκαλο σε έναν ποιμενάρχη που μέσα του έχει την λεβεντιά του Παπαφλέσσα. 
Αλλά τολμώ εδώ να θυμηθώ τα λόγια του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη που κάπου γράφει " την αλήθεια την "φτιάχνει" κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα. Γι αυτό και εγώ αποφάσισα να γράψω το βιβλίο αυτό για να μάθουν οι άνθρωποι ποιος ήταν ο Αντώνης Νικολόπουλος και το έργο του. Που ελάχιστοι ευτυχώς δεν θέλουν να το προβάλλουν. 
.