Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αγωνίσου για την αλήθεια και την δικαιοσύνη Θα έχεις τον Χριστό δίπλα σου Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.


Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης 

Κύριο  Υπουργό Προστασίας του πολίτη 
Κυρία  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 
Κύριο   Στάθη Διοικητή Ασφαλείας Αττικής 
Διοικητή εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας 

Δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολα 

Δημοσιογράφους Καμπουράκη -Οικονομέα 


"Ούτε ποιητής σπουδαίος είναι όποιος συνθέτει ποιήματα παραβιάζοντας το μέτρο ούτε άρχοντας άξιος όποιος χαρίζεται παραβιάζοντας τον νόμο"
                                              Πλούταρχος Πολιτικά Παραγγέλματα 807β 


Διαβάζω :


Δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος  6-6-2008 


Διώξεις για βασανιστήρια


Επτά ένστολοι, ανάμεσά τους και ο διοικητής του Α.Τ. Κορίνθου, κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό και τη ληστεία Ρουμάνου, τον οποίο στη συνέχεια φέρονται να πέταξαν σε ένα χωράφι!



Για πρωτοφανή βασανιστήρια και εγκληματικές πράξεις, που παραπέμπουν σε ... ιεροεξεταστές και μαφιόζους και προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, κατηγορούνται επτά αστυνομικοί του τμήματος Κορίνθου, με επικεφαλής τον διοικητή τους, οι οποίοι εξέθεσαν βαριά, για μία ακόμα φορά, το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο αντέδρασε αμέσως, όταν έγιναν γνωστά τα αίσχη των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι βασάνισαν μέχρι αφασίας έναν φουκαρά Ρουμάνο κρατούμενο, τον έκλεψαν και ύστερα με εντολή του διοικητή, τον πέταξαν στα χωράφια, αδιαφορώντας αν θα πεθάνει σαν το σκυλί, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο βασανισμός του.
Ο Ρουμάνος έμεινε 24 ώρες στην ερημιά ανήμπορος και να κινηθεί από το ξύλο που είχε φάει και θα πέθαινε, σίγουρα, αν δεν τον έβρισκε τυχαία ένας συμπατριώτης του.
Η ανατριχιαστική ιστορία, που ντροπιάζει διεθνώς ολόκληρη τη χώρα, διαδραματίστηκε πριν από τέσσερις μέρες στην Κόρινθο.
Επειτα από παράπονα πολιτών ότι ο 35χρονος Ρουμάνος τους είχε αναστατώσει χτυπώντας νυχτιάτικα τα κουδούνια των σπιτιών, ενώ έβαλε φωτιά και σε χόρτα σε ένα οικόπεδο, δύο αρχιφύλακες τον μάζεψαν και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου, στις 4.40 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 2/6/08.
Εκεί οι αρχιφύλακες, πιθανόν και με τη βοήθεια άλλων συναδέλφων τους, τον τσάκισαν στην κυριολεξία στο ξύλο, σε σημείο που ο δύστυχος αλλοδαπός δεν γνωριζόταν, ενώ, όπως είπε ο ίδιος αργότερα, του πήραν και 480 ευρώ που είχε πάνω του και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, ο διοικητής του τμήματος, αστυνομικός υποδιευθυντής Ε.Τ., έδωσε εντολή σε δύο ανθυπαστυνόμους και δύο αστυφύλακες, οι οποίοι έφευγαν με την κλούβα για να μεταγάγουν τέσσερις άλλους κρατούμενους στις φυλακές Ναυπλίου, να πάρουν μαζί τους και τον 35χρονο Ρουμάνο και να τον παρατήσουν σε κάποια ερημιά έξω από την πόλη, για να μη δει κανείς πόσο άγρια έχει βασανιστεί.
Πράγματι, οι τέσσερις αστυνομικοί πήραν με την κλούβα τον Ρουμάνο και τον πέταξαν σε ένα χωράφι στην περιοχή Ανυφίου Αργολίδας.
Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, ένας άλλος Ρουμάνος που περνούσε από εκεί για να πάει σε δουλειές στα χωράφια, είδε τον συμπατριώτη του σε άθλια κατάσταση, ο οποίος δεν μπορούσε ούτε καν να μιλήσει και ειδοποίησε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Αργους.
Οι γιατροί ειδοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια Αργους, αλλά οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να πάρουν κατάθεση του τραυματία, παρά μόνο το μεσημέρι της Τετάρτης, που μπόρεσε να μιλήσει και να πει μέσες- άκρες, τι του είχε συμβεί.
Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία και ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ταξίαρχο κ. Σκαλτσά, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με το Αρχηγείο και παράλληλα ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν.
ΕΔΕΜε παραγγελία του υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, έθεσε αμέσως σε διαθεσιμότητα τους επτά αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους και, παράλληλα με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, ξεκίνησε ποινική προκαταρκτική εξέταση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.
Οι δύο αρχιφύλακες, που έκαναν την προσαγωγή του Ρουμάνου, κατηγορούνται για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βαριές σωματικές βλάβες και υπεξαίρεση.
Οι ανθυπαστυνόμοι και οι αστυφύλακες, που έκαναν τη μεταγωγή, κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο και παράνομη κατακράτηση, ενώ ο διοικητής του τμήματος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε όλα τα παραπάνω αδικήματα.

Τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA από τους δημοσιογράφους Καμπουράκη -- Οικονομέα με συμμετοχή του αστυνομικού Συντάκτη και προέδρου της ένωσης Συντακτών Πάνου Σόμπολα 

Οι διάλογοι 

Πάνος Σόμπολος : πέντε το πρωί ξημερώματα ένας τριανταπεντάχρονος Ρουμάνος που δεν ήταν καλά στα μυαλά του χτύπαγε τα κουδούνια στα σπίτια στην Κόρινθο . Αναστατώθηκαν οι πολίτες και πήγε ένα περιπολικό της άμεσης δράσεως και τον πήγε στο Αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου.
Τον βάλανε στο κρατητήριο και σύμφωνα με την καταγγελία  ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς. 
Και εν συνεχεία πέντε ώρες αργότερα --σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει--μια κλούβα που θα μετέφερε κρατούμενους; στις φυλακές Ναυπλίου ...

Γιώργος Οικονομέας : Προσέξετε  αντί να τον πάνε σε κανένα ψυχιατρείο το βάλανε σε μια κλούβα που έκανε μεταγωγές για τις φυλακές Ναυπλίου πλην όμως δεν έφτασε ούτε στο Ναύπλιο. 

Πάνος Σόμπολος: Και σύμφωνα με εντολή που πήρανε ελευθερώστε τον  έξω πετάτε τον έξω.

Γιώργος Οικονομέας: Όπως κάνεις με τα σκουπίδια που τα φορτώνεις και τα πετάς έξω.

Διώξεις για βασανιστήρια
Αυτός είναι ο Ρουμάνος που μετά την αθώωση των ενόχων τον έδειραν μάλλον Εσκιμώοι που ήρθα από την Αλάσκα 


Πάνος Σόμπολας: Το σημαντικότερο απ' όλα είναι αυτό που έγινε . Πάρτε τον και ελευθερώστε τον. -έτσι προκύπτει Πράγματι τον πήρανε μαζί με την κλούβα και τον πήγαν έξω από το χωριό Ανύθιον αν το λέγω σωστά  και τον πετάξανε Εκείνος περιπλανήθηκε είκοσι ώρες στα χωράφια. Και στην συνέχεια για καλή του τύχη τον βρήκε ένας δικός του οικονομικός μετανάστης  Του είπε τι είχε γίνει και τον πήρε και τον πήγε στο Νοσοκομείο. του Άργους όπως τον βλέπετε τώρα. Ενημερώθηκε ο αρχηγός της Αστυνομίας κ. Τσιατούρας και έγινε ο χαμός εκεί. Εδώ έχουμε δυο εγκληματικές δυο σοβαρές για να μη κάνουμε χαρακτηρισμούς ενέργειες Τον ξυλοδαρμό και το χειρότερο πάρτε τον και ελευθερώστε τον. 
Ενώ η Αστυνομία όταν έχει να κάνει με ανάλογες ειδικές περιπτώσεις όπως είναι αυτή του Ρουμάνου τον πηγαίνει στο Νοσοκομείο  Επτά άνθρωποι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

Γιώργος Οικονομέας απευθύνεται στον κ. Στάθη εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας 
Μήπως μπορείτε να μας πείτε οι Αστυνομικοί αυτοί τι είπαν για το περιστατικό πο τόσο ντροπιάζει την Αστυνομία 

Στάθης Εκπρόσωπος της Αστυνομίας  ( σήμερα ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Αττικής που πέρασε από την βουλή χωρίς καμία ψήφο σε βάρος του :Τα διαδραματισθέντα είναι αυτά όπως τα ανέφερε ο κ. Σόμπολας και δεν ξέρω ποιες είναι οι δικαιολογίες. των. Εν πάσει περιπτώσει αυτό που έχει σημασία ο αρχηγός δεν περίμενε πέντε μέρες όπως λέει ο κανονισμός και διέταξε  όλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.  

Γιώργος Οικονομέας: Αυτό το επισημάναμε και εμείς και είπαμε επιτέλους άμεση αντίδραση από μέρος του αρχηγού του σώματος Δεν έχουμε ξανά δει να δέρνουν κάποιον στο αστυνομικό τμήμα και να τον αφήνουν στα χωράφια. 


Στάθης Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση δεν το βάζεις στο κρατητήριο αλλά τον πηγαίνεις στο νοσοκομείο και εσύ κάνεις την αναφορά σου προς τον εισαγγελέα και αυτός κάνει την παραγγελία 

Γιώργος Οικονομέας: Σκύλο να δεις στο δρόμο και είναι άρρωστο το πηγαίνεις στο γιατρό και το φροντίζεις και όχι άνθρωπο.
 Ο διάλογος αυτός υπάρχει σε video και μπορείτε να τον ακούσετε και να τον δείτε όταν θα γράψετε Κακοποίησης Ρουμάνου στο Α Τ Κορίνθου. Ερωτηθείς δε ο Ρουμάνος από δημοσιογράφους είπε ότι  τον χτύπησαν Αστυνομικοί  και στο νοσοκομείο πήγε με ασθενοφόρο. Που σημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να περπατήσει.

Ο εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο κ. Ιατρού ο ένας από τους δυο αρχιφύλακες που βρέθηκε εκτός υπηρεσίας  για δέκα οκτώ ( 18) μήνες 


Να τι απαντά η Αστυνομική Διεύθυνσης μετά από δυο (2)χρόνια πέντε (5)μήνες και είκοσι επτά (27) μέρες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κανένα ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα

για την υπόθεση του Ρουμάνου


Μετά από 2,5 χρόνια, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αξιωματικών, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση που είχε απασχολήσει τα τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης με τον Ρουμάνο και τις κατηγορίες περί κακοποίησης, απεφάνθη ότι τελικώς δεν διαπράχθηκε κανένα ποινικό και κατ΄ επέκταση πειθαρχικό αδίκημα. Ως εκ τούτου, όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας εκείνες τις μέρες, δεν είχαν ουσία και βάση, αλλά ήταν μια υπερβολή που για τους αξιωματικούς και αστυνομικούς που είχαν «εμπλακεί» στην όλη υπόθεση στοίχισε αρκετά. Το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ στους 2 από τους 7 εμπλεκόμενους, επειδή δεν είχε αναγραφεί το όνομα του Ρουμάνου στη σχετική διαταγή πορείας του οχήματος της αστυνομίας…
Δηλαδή αυτά που είπε ο Πάνος Σόμπολας και τα επιβεβαίωσε ο κ. Στάθης :"Τα διαδραματισθέντα είναι αυτά όπως τα ανέφερε ο κ. Σόμπολας και δεν ξέρω ποιες είναι οι δικαιολογίες των" ήταν χωρίς ουσία και βάση 
 Και είχαν και την θρασύτητα να γράψουν ότι παράνομα βρέθηκε ο Ρουμάνος στην κλούβα επειδή δεν είχαν γράψει το όνομα του στη σχετική διαταγή πορείας Μα είναι δυνατόν να γράφονται όλα αυτά και να δίδεται άφεση αμαρτιών σε ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια Γιατί και οι τρελοί έχουν αξιοπρέπεια και αυτή πρέπει να την προσέχουμε περισσότερο αφού οι ίδιοι αδυνατούν . 


Ο αρχιφύλακας Ιατρου μετά την υπηρεσιακή του αθώωση  συνεχίζει να παριστάνει τον παλικαρά  

Την πρώτη Ιουλίου του 2012 η Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας είχε γενική συνέλευση για την ανάδειξη της νέας διοίκησης .
Χωρίς να έχει καμία υπηρεσία ούτε και αρμοδιότητα βρέθηκε ο κ. Ιατρού ο αρχιφύλακας που ήταν εκ των πρωταγωνιστών του ξυλοδαρμού του Ρουμάνου στην αίθουσα που γινόταν η γενική συνέλευση  και επειδή κινδύνευε το ψηφοδέλτιο του κ. Τσιχριτζή ( που  όπως δήλωσε είναι φίλος του) θυμήθηκε  αυτά που έκανε στον Ρουμάνο και δεν έπαθε απολύτως τίποτα και ήθελε τα ίδια να κάνει και στον ημεδαπό Μιχάλη Πρωτόπαπα αλλά με την βοήθεια δυο φουσκωτών Επειδή  η αίθουσα του εργατικού κέντρου δεν ήταν κρατητήριο και ούτε ο Πρωτόπαπας τρελός είχε και την συνδρομή δυο φουσκωτών που ο κ. Τσιχριτζής υποψήφιος πρόεδρος της ένωσης  είχε φέρει νόμισε ότι θα ήταν παιχνίδι γι αυτόν .   Με την επέμβαση των ψύχραιμων το επεισόδιο σταμάτησε αλλά ο κ. αρχιφύλακας απείλησε τον Πρωτόπαπα. Και αυτό τον ανάγκασε τον κ. Πρωτόπαπα  να παρουσιαστεί στον διοικητή του τμήματος και να κάνει παράπονα για τον υφιστάμενο του. Ο διοικητής του είπε αν θέλει να του μηνύσει   Και απάντησε αρνητικά ο πολίτης Πρωτρόπαπας αλλά τους υπέδειξε να του βάλουν μυαλό. 
Αφού παρακολούθησα τα παραπάνω  γεγονότα έγραψα στην τοπική εφημερίδα Πρωινή την παρακάτω ανοικτή επιστολή προς τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας  


Κύριε Διευθυντά
Οι ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού μας ,μαζευτήκανε στο εργατικό κέντρο  για την εκλογή της νέας διοίκησης, που φέρει τον τίτλο Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας . Βέβαια τα σωματεία που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, ήταν εξήντα εννέα (69), αλλά αν υπολογίσουμε ότι κατά μέσω όρο  έχουν στη δύναμη τους τριάντα (30)  παίκτες ,  μας κάνουν 2070 νέους ,που οι παράγοντες αυτοί τους κρατάνε μακριά από πολλά  στέκια, που είναι για σας ο μόνιμος πονοκέφαλος.
Σας έδωσα μια εικόνα, τι έγινε την περασμένη Δευτέρα , την πρώτη του μήνα Ιουλίου, στο εργατικό κέντρο.
Εκεί λοιπόν γενικός κουμανταδόρος, σε θέματα που είχαν σχέση με την τάξη, την είχε κάποιος νεαρός κύριος με ένα κίτρινο μπλουζάκι,  που λόγω σωματειακών προτιμήσεων το παρατήρησα. Έβλεπε ότι ο νεαρός κύριος είχε άμεση επαφή με τον κ. Τσιχριτζή,  πρόεδρο της Ένωσης και έγκριτο δικηγόρο του νομού μας, γιατί σε τακτά χρονικά διαστήματα του έλεγε κάτι στο αυτί του. Και όλα πήγαιναν πολύ καλά , μέχρι που τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασε ένας καυγάς, με έναν παράγοντας του ποδοσφαίρου και του ανθρώπου που φορούσε το κίτρινο μπλουζάκι.
Και σε βοήθεια του έτρεξαν κάτι κύριοι , που διέφεραν από τους άλλους ανθρώπους. Βέβαια το επεισόδιο έληξε χωρίς να τραυματιστεί κανένας.
Και τότε έμαθα, ότι ο φέρων το κίτρινο μπλουζάκι ,είναι αστυνομικός υπάλληλος  και υπηρετεί  υπό τας διαταγάς σας.   Επίσης είναι μέλος της ανακριτικής επιτροπής της ένωσης και ονομάζεται  Θανάσης Ιατρού.
Και το δικό μου ερώτημα είναι ένα Ένας αστυνομικός υπάλληλος, μπορεί να δημιουργεί φασαρίες  και μάλιστα εκτελώντας  καθήκοντα που δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα του;  
Και εδώ θέλω να αναφέρω κάτι που με προβλημάτισε ως άνθρωπο,  που νοιάζεται για το καλό αυτού του τόπου και θέτει τον ίδιο τον εαυτό σε πολλούς κινδύνους γιατί έμαθε ανιδιοτελώς να υπηρετεί την ενημέρωση».

Ο ευαίσθητος κ. Ιατρού για την επιστολή μου αυτή μου έκανε μήνυση και αγωγή γιατί του κάναμε κακό στην εξέλιξη του 
Και δικάστηκα ερέμην και στις δυο περιπτώσεις αλλά έχω κάνει έφεση και η οποία θα δικαστεί  στο εφετείο Ναυπλίου. 

Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας : Δεν διαβάζω εφημερίδες 

Μόλις  έλαβα την αγωγή που μου έκανε ο κ. Ιατρού  επισκέφτηκα στο γραφείο του, τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή, να του ζητήσω εξηγήσεις, γιατί δεν έλαβε κανένα μέτρο, στην ανοικτή επιστολή που του απεύθυνα  δια της εφημερίδας Πρωινής .
Και εκείνος με ύφος αξιωματικού, των πέτρινων χρόνων της χώρας μας, μου απάντησε ότι δεν διαβάζει εφημερίδες 
Επομένως είχε το δικαίωμα ο κ. Ιατρού να συνεχίζει να κάνει τον παλικαρά αλλά τώρα επεκτάθηκε και στους Έλληνες. 

Επίλογος 

Επακολούθησε όπως πληροφορήθηκα και δίκη που εκκρεμούσε από το 2008 και εκδικάστηκε τώρα τελευταία Και ο τοπικός τύπος  δεν έχει δημοσιεύσει απολύτως τίποτα για την  απόφαση. Ανεπίσημα έμαθα ότι οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό αθωώθηκαν Επομένως πρέπει ο Ρουμάνος μόνος του να τραυματίστηκε επειδή ήταν τρελός. Γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω 
Ως φορολογούμενος Έλληνας πολίτης έχω το δικαίωμα κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης και κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γνωρίζω το σκεπτικό της αθώωσης του δικαστηρίου  Και από εσάς κ. Υπουργέ της προστασίας του πολίτη αν είναι δυνατόν να υπάρχουν αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων που μας προσβάλουν όλους
Στέλνω δε το δημοσίευμα μου αυτό στον κ. Στάθη -τότε εκπρόσωπο τύπου και νυν διοικητή της Ασφάλειας Αττικής- Και στους δημοσιογράφους κυρίους Σόμπολα Καμπουράκη και Οικονομέα για να με ελέγξουν  αν κάπου είμαι ανακριβής ή υπερβολικός. 

Και στον διοικητή των εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας με την επιθυμία αν έχουν λίγο χρόνο ελεύθερο ας εξετάσουν την στάση του κ.αρχιφύλακα  και μετά τον ξυλοδαρμό 

Νικηφόρος 
(Γεώργιος Π Σκούρτης )ερασιτέχνης δημοσιογράφος 
Ερατούς 2 Λουτράκι 
τηλ 6947118988