Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ακούσατε την Θεία Λειτουργία είπε η εκφωνήτρια της κρατικής ραδιοφωνίας ενώ το ορθόν θα ήταν να έλεγε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σας παρουσίασε τον Αρχηγό των ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμένο.

Έχω την κακή συνήθεια όταν περπατώ να ακούω ραδιόφωνο. Και ομολογώ ότι έχω βγάλει πολλά θέματα                                                             Την Κυριακή ακούω την λειτουργία από την Μητρόπολη γιατί δεν υπάρχουν ωραιότερη απόλαυση  για τα αυτιά μας όταν ακούμε ψαλμωδίες από καλλίφωνους ψάλτες και ηχώ ρύπανση όταν αυτά τα θεία λόγια έρχονται στα αυτιά μασ  "δολοφονημένα".
Και σήμερα Κυριακή πάλι ενώ άκουγα τα Θεία λόγια από σωστούς στο είδος τους έγινε μια διακοπή και άρχισε την ομιλία κάποιος που προσφώνησε μετά από τους παπάδες που συν- λειτουργούσαν μαζί του είπε και για την παρουσία του αρχηγού των ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμένου στην εκκλησία. 
Και είπα μέσα μου δεν πειράζει για λόγους φιλοξενίας ανέφερε την παρουσία του. 
Μα όταν το επανέλαβε για δεύτερη φορά άρχισα να νευριάζω γιατί το ραδιόφωνο που εγώ ο φορολογούμενος πληρώνω για να λειτουργεί έχει μετατρέψει την Θεία λειτουργία σε προεκλογική συγκέντρωση του κ.Καμένου.Που ο δεσπότης δεν έλεγε μόνο το όνομα του αλλά και τον τίτλο του κόμματος του  
Και ενώ μονολογούσα και ευρίσκομαι εκτός εαυτού ακούω τον κ. Άνθιμο να επαναλαμβάνει για τρίτη φορά το όνομα και τον τίτλο του κόμματος του κ. Καμένου Του ανθρώπου που είπε σε μια τηλεόραση ιδιωτική ( αυτοί μπορεί να μεταδίδουν ότι θέλουν γιατί με δικά τους χρήματα τις συντηρούν άσχετα αν χρωστούν πολλά στο δημόσιο)ότι ο πρωθυπουργός της χώρας πήρε εννέα (9) φορές βουλευτή του και τον πίεζε να ψηφίσει τον Δήμα. Εδώ υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια Ξέχασε να μας πει το όνομα του βουλευτή 
Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Άνθιμος που από την ωραία Πύλη έκανε την προεκλογική παρουσίαση του κ. Καμένου 


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος (1934 - ) γεννήθηκε στηΣαλμώνη (πρώην Κούκουρα) του νομού  Ηλείας και το κοσμικό του όνομα είναι Διονύσιος Ρούσσας.

Νικηφόρος
Επομένως αυτό εμείς οι Μακεδόνες κ. Άνθιμε καλό είναι να το κόψετε. Το ίδιο χρησιμοποιούσε και ο κ. Κούβελας που και αυτός ήταν από τον ίδιο νομό με την αφεντιά σας. 


Άνθιμος 

Το 1964 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Θήρας Γαβριήλ και τον επόμενο χρόνο πρεσβύτερος. Η Ιερά Σύνοδος του ανέθεσε την σύνταξη του φυλλαδίου "Φωνή Κυρίου", το οποίο διηύθυνε για έξι χρόνια, ενώ εργάστηκε και ως διορθωτής στα έντυπα της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ»

Νικηφόρος 
Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» είναι μια οργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη εκκλησία μας. 

Άνθιμος 

Τον ί1968 ανέλαβε την ευθύνη των εκδόσεων και του Τυπογραφείου της Αποστολικής Διακονίας
Τον Ιούλιο του 1971 εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδοςστην εκλογή και ενθρόνιση του Πατριάρχου Βουλγαρίας Μαξίμου

Νικηφόρος 
Οι ημερομηνίες αυτές είναι οι πιο σκληρές για την χώρα μας  που ανθούσε η Χούντα και οι φυλακές και τα νησιά ήτα γεμάτα. Όποιος στα χέρια του την εποχή αυτή είχε τυπογραφείο πρέπει να είχε τεράστια δύναμη.Και ήταν και  εκπρόσωπος του Ιερώνυμου του παπά των Ανακτόρων που έγινε αρχιεπίσκοπος αφού ανάγκασε σε παραίτηση τον Χρυσόστομο . 

Άνθιμος 

Από το 1965 ήταν προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου της οδού Μετσόβου Αθηνών, όπου παρέμεινε μέχρι την εκλογή του στον Μητροπολιτικό θρόνο της Αλεξανδρούπολης.

Νικηφόρος 
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Μετσόβου έχει τόση μεγάλη δύναμη που όσοι ιερείς πέρασαν από εκεί έγιναν Δεαποτάδες.Και ο κ. Άνθιμος κάθισε έννέα χρόνια. 

Άνθιμος 

Στις 13 Ιουλίου του 1974 εκλέχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Μητροπολίτης Αλε­ξαν­δρου­πό­λε­ωςΤρα­ϊ­α­νου­πό­λε­ως καί Σα­μο­θρά­κης

Νικηφόρος
Ήταν ακόμα η Χούντα 

Άνθιμος 

Το 1998 ήταν άτυπα υποψήφιος στιςαρχιεπισκοπικές εκλογές. Στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία έλαβε 13 ψήφους ενώ στην τρίτη, στην οποία στήριξε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, 4 ψήφους.[6] Επίσης ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την καταγγελία περί υπεξαιρέσεως τεσσάρων δισεκατομμυρίων δραχμών από τα ταμεία της εκκλησίας, κατηγορίες, οι οποίες τελικά αποδείχθηκαν αβάσιμες[7], που βάρυναν κυρίως τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄ και οι οποίες έγιναν λίγο πριν τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του Απριλίου του 1998.

Νικηφόρος

Αν ήταν υποψήφιος ο Δεσπότης Θηβών και Λειβαδίας Ιερώνυμος ο Δημητριάδος Χριστόδουλος δεν θα είχε καμία τύχη. Βρήκαν την κατάχρηση των τεσσάρων δισεκατομμυρίων δραχμών με αποτέλεσμα να καεί ο Ιερώνυμος και να κάνει ο Χριστόδουλος κούρσα μόνος του. Αφού ο  Άνθιμος έφυγε από υποψήφιος και πήγε από Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη. Γιατί οι θυσίες πρέπει να πληρώνονται 

Άνθιμος 

Στις 26 Απριλίου 2004 μετατέθηκε στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ως δι­ά­δο­χος του Μη­τρο­πο­λί­του Θεσ­σα­λο­νί­κης Πα­ντε­λε­ή­μο­νος Β’ κατόπιν οριακής απόφασης της Ιερά Συνόδου.
Πρέπει να τονιστεί ότι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος καθώς και διάφοροι πολίτες είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την εκλογή αυτού καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη ψηφοφορία για τη μετάθεσή του και ότι παραβιάστηκε η μυστικότητα αυτής. Το ΣτΕ με απόφασή του αποφάνθηκε για τη νομιμότητα της μετάθεσης.
 Νικηφόρος
Σήμερα όλα τα παραπάνω τα έχουμε ξεχάσει και ο κ.  Άνθιμος μας κάνει μαθήματα και πολιτικής αλλά και διπλωματικής ιστορίας.
Γι αυτό στη χώρα μας μπορεί να λέμε πολλά και να μη κάνουμε τίποτα αλλά όμως για ένα φιλότιμο ζούμε. 
Κυρία Βούλτεψη 
Καλό θα είναι να ασχοληθείτε μετά του οίκου σας. 

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Μου είναι αδιανόητο να παίρνω μαθήματα Ελληνισμού από τον Μητροπολίτη Άνθιμο που άφησε την εκκλησία της Αλεξανδρούπολης για να πάει σε αυτήν της Θεσσαλονίκης 
Και επειδή ο Δεσπότης νυμφεύεται την εκκλησία δεν νομίζω ότι είναι σωστό να προτιμά μια πιο πλούσια Μητρόπολη. 
Επίσης όπως βλέπουμε ο κ. Άνθιμος ήταν υποψήφιος για το αξίωμα του αρχιεπισκόπου και παραιτήθηκε υπέρ του Χριστόδουλου. Που εδώ σημαίνει ότι έχουμε μια συναλλαγή