Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί δεν μπορεί να παίξει ο Ολυμπιακός με τις Ελληνικές ομάδες.

Αναγκάζομαι να γράψω το σχόλιο αυτό εγώ ένας φίλος της Α Ε Κ γιατί άκουσα από τον προπονητή του Λεβαδειακού κάτι που δεν μπόρεσα να το ξεπεράσω. Είπε η ποδοσφαιρική αυτή προσωπικότητα ότι το αποτέλεσμα αυτό τους αδικεί. Και νομίζεις φίλε μου ότι βάζοντας όλους τους παίκτες μέσα στην Περιοχή και αν μπει κανένα τέρμα τότε το κρατάμε με δόντια και νύχια παρουσιάζεις θέαμα ποδοσφαιρικό . Βέβαια εδώ δεν υπάρχει ποδόσφαιρο αλλά καταστροφή του θεάματος. 
Ενώ οι ξένες ομάδες ανοίγονται και παίζουν μπάλα και αυτός είναι ο λόγος που φαίνεται η ομάδα του Ολυμπιακού. 
Παρακολούθησα τον αγώνα Μπαρτσελόνα και Παρί Ντε Ζερμέν και μετά τους αγώνες Πλατανιάς -- Νίκη Βόλου Καλλονής --Παναιτωλικού και Λεβαδειακού -- Ολυμπιακού. Στον πρώτο αγώνα δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο διαιτητής ο άνθρωπος γνώριζε ότι εκεί ήταν για να βοηθήσει να δούμε ένα θέαμα 
Και ερχόμαστε στους ελληνικούς αγώνες Ο Θάνος  στον αγώνα Πλατανιάς - Νίκη Βόλου προσπαθούσε να είναι μέσα στο φακό ως πρωταγωνιστής. Ο Παπαπέτρου δεν αντιμετώπισε δυσκολίες αν και τα σφυρίγματα του ήταν άστα να πάνε.
Και οι δυο δεν βοήθησαν να παιχθεί ποδόσφαιρο. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του διαιτητή. Όχι να σταματά το θέαμα αλλά να το βοηθάει για να γίνει πιο θεαματικό. και όχι να το καταστρέφει. 
Και ερχόμαστε στον αγώνα Λεβαδειακού -- Ολυμπιακού. Και εδώ ο διαιτητής Καλογερόπουλος στην κυριολεξία αδίκησε τον Ολυμπιακό φοβούμενος μήπως κατηγορηθεί ως φίλος του Ολυμπιακού αδίκησε την διαιτησία 
Βέβαια και οι έξη ομάδες αδίκησαν το ποδόσφαιρο. Αλλά όμως είμαι βέβαιος ότι ο Διαιτητής του αγώνα Μπαρτσελόνα Παρί Ντε Ζερμέν βοήθησε να δούμε ένα ωραίο ποδοσφαιρικό αγώνα. Αντίθετα και οι τρεις διαιτητές στην Ελλάδα φρόντισαν να κουραστούμε βλέποντας όλα αυτά τα συνεχή σφυρίγματα και τις ηλίθιες .καθυστερήσεις. 
Για να αποκτήσουμε ποδόσφαιρο πρέπει να δημιουργήσουμε διαιτητές . Και για να γίνει αυτό πρέπει η διαιτησία να γίνει ανεξάρτητη. Που σημαίνει οι ικανοί να πάνε ψιλά . Μα αυτό στην Ελλάδα ποτέ δεν θα γίνει. Και επομένως δεν θα έχουμε ποτέ ποδόσφαιρο. Αλλά μόνο κλοτσοσκούφι.