Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτικές σκέψεις και ερωτήματα



Αυτά όλα που γίνονται γύρω μας δεν μπορώ να τα καταλάβω και πιστεύω ότι όυτε και εσείς Σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ελλήνων δηλαδή το δικό μας για να εκλεγεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας χρειάζονται 180 ψήφοι βουλευτών στην τρίτη εκλογή  Που σημαίνει επί συνόλου 300 βουλευτών. 

Οι δυνάμεις των κομμάτων 

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ αριθμεί 127 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, έχοντας ωστόσο ανοιχτούς διαύλους με μερίδα των ανεξάρτητων βουλευτών που συμπαρατάσσονται ενάντια στην προεδρική εκλογή. Το ΠΑΣΟΚ έχει 28 βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 12, η Χρυσή Αυγή 16 βουλευτές, η ΔΗΜΑΡ μετά και την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα έχει 9 βουλευτές, το ΚΚΕ 12, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές 17 και οι «άστεγοι» είναι πλέον 8.
Και ενώ η δύναμης της Χρυσής Αυγής είναι σήμερα 16 βουλευτές αφού οι δυο Μπούκουρας καιο Αλεξόπουλος  έχουν ανεξαρτοποιηθεί και ψήφισαν Δήμα η Αντιπολίτευση κατηγορεί ότι αν εκλεγεί ο Δήμας θα είναι με ψήφους φασιστών. 
Και δεν μπορώ να καταλάβω πως οι δυο φασίστες Βουλευτές έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από του 16 που ψήφισαν παρών Θα ήθελα ένας μαθηματικός που να είναι με την αντιπολίτευση να μου πει γι αυτή την σχέση. 
Και δεν τα θέτει τα ερωτήματα κανένας πουν ανήκει σε καμία παράταξη και ούτε έχει κανένα συμφέρον με την εκλογή ή με την μη εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας Απλά ερωτώ και περιμένω μια απάντηση. 

Θεοδώρα Τσάκρη 
Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1970 στην Πέλλα, αλλά κατοικεί σταΓιαννιτσά. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκηςκαι άσκησε δικηγορία στα Γιαννιτσά στο διάστημα 1996-2004.
Το 1998 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος του νομού Πέλλας και επανεξελέγη στις εκλογές του 2002. Διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωπος του νομού Πέλλας στο Περιφερειακό Κέντρο Ισότητας και μέλος του Δικτύου αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα την Θεσσαλονίκηστην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Στις 11 Νοεμβρίου 2013 ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Όπως βγαίνει από την βιογραφία της κ. Τσάκρη είναι ένα δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ που την παρέλαβε μια δικηγόρο του Πρωτοδικείου Πέλλας με έδρα του γραφείου της στα Γιαννιτσά . 
Αν στις εκλογές που θα γίνουν αν δεν εκλεγεί ο κ. Δήμας κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε εξαγορά της αρνητικής ψήφου με μια θέση στα ψηφοδέλτια του κ. Τσίπρα Και αυτό ισχύει για όλους τους λεγόμενους ανεξάρτητους βουλευτές. Θα χειροκροτήσω όλους αυτούς που δεν θα κατέβουν στις εκλογές