Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι εκλογές λόγω μη εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας...

Ο από την Κλένια προερχόμενος Σταύρος Δήμας δεν μπόρεσε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας Και πήρε 168 ψήφους από τους οποίους οι δυο ήταν των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
 
Με 132 εναντίον του που μέσα σε αυτούς οι 16 ήταν της Χρυσής Αυγής

Δεν ζητωκραυγάζει η κ. Ραχήλ Μακρή τέρμα που πέτυχε η ομάδα του αλλά είναι το αποτέλεσμα για την μη εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Βουλευτής των ανεξάρτητων Ελλήνων που όμως δεν έχει καμία σχέση μια και φρόντισε να διοριστεί στο δημόσιο.Διόρισε τον σύζυγο της που είναι υπάλληλος  του Ο Σ Ε  
Δίπλα της έχει τον ευτυχισμένο κ.Πολύδωρα που ψήφισε παρών και πίσω προβληματισμένο τον κ. Λυκούδη που ψήφισε Δήμα.


A

olomeleia
Το ταυτόχρονο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τα ετερόκλητα πηγαδάκια βουλευτών, αλλά και οι «συνθέσεις» μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών, ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, κατά τη σημερινή διαδικασία της ψηφοφορίας.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας στις 12:05΄ και χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του κόμματος του, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι. Δίπλα του είχε τον υπουργό Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη, στα δε πρώτα υπουργικά έδρανα κάθισαν κατά σειρά οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός.
.Με ένα λεπτό διαφορά, κάθισαν στα έδρανά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο πρώτος στις 12:01 και ο δεύτερος στις 12:02.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έφθασε πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, στις 11:43, συνοδευόμενος από τον Προκόπη Παυλόπουλο, κάθισε στα πίσω έδρανα και μέχρι να ξεκινήσει η ψηφοφορία, δεκάδες ήταν οι βουλευτές της ΝΔ που πέρασαν για να του ευχηθούν και να συνομιλήσουν για λίγο μαζί του.
Στις 12:08 κι ένα λεπτό μετά που άρχισε η εκφώνηση των ονομάτων για την ψηφοφορία, μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος περνώντας από τα έδρανα της ΔΗΜΑΡ, κοντοστάθηκε για να χαιρετίσει δια χειραψίας τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη.
Ο Φίλιππος Σαχινίδης σηκώθηκε αμέσως και του παραχώρησε τη θέση του, καθώς όλα τα έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη κατειλημμένα. Ο κ. Παπανδρέου κάθισε δίπλα στον Συμεών Κεδίκογλου και έδειχνε να ακούει με ενδιαφέρον όσα του έλεγε μέχρι να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία από την οποία αποχώρησε μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.
Με την ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ψήφισαν 168 βουλευτές, αμέσως σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειροκροτούν, τόσο οι βουλευτές της ΝΔ, όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Κανένας άλλος βουλευτής από τα υπόλοιπα κόμματα δεν αντέδρασε, πλην του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος χειροκροτούσε όρθιος για το αποτέλεσμα που έφερνε εθνικές εκλογές.
Η εικόνα αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη που δήλωσε χαρακτηριστικά:«Όπως έγραφε ο Θουκυδίδης, οι αρχαίοι Αθηναίοι πανηγύριζαν την ώρα που γκρέμιζαν τα τείχη της πόλης, αφήνοντάς την ανοχύρωτη. Εύχομαι να διαψευστώ».
Το αποτέλεσμα, πάντως, της ψηφοφορίας φάνηκε να κρίνεται για τους βουλευτές, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος του ανεξάρτητου βουλευτή Βύρωνα Πολύδωρα. Το «παρών» στο οποίο επέμεινε ο κ. Πολύδωρας, συνοδεύτηκε από σχόλια πολλών βουλευτών όλων των πτερύγων, καθώς όλοι αντελήφθησαν ότι η έκβαση της ψηφοφορίας είχε κριθεί ουσιαστικά.
Όταν στις 12:34΄εκφωνήθηκε και το τελευταίο όνομα από τους ανεξάρτητους βουλευτές και ακούστηκε το «παρών» από τον Μάρκο Μπόλαρη, τα χαμόγελα περίσσευαν στη πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.