Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οδυσσέας Βουδούρης --Θεόδωρος Παραστατίδης Δυο αμύριστα μπουμπούκια












Οδυσσέας Βουδούρης 

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1953 στην Βουδαπέστη.
Επάγγελμα:
Ιατρός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Παρισίων.
Ξένες γλώσσες:
Γαλλική, αγγλική και ιταλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου), διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), διαφώνησε με θέματα που αφορούσαν την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε (τρικομματική) η ΔΗΜΑΡ, διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.




Ο Θεόδωρος Σωκράτους Παραστατίδης είναι φαρμακοποιός και πολιτικός, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδαςτων Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών (ΑΔΗΒ) από τους Άνω Απόστολους Κιλκίς.
Ο Θεόδωρος Παραστατίδης σπούδασε Φαρμακευτική στην Παβία της Ιταλίας. Άσκησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού στο Κιλκίς την περίοδο 1980 1983. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Επιθεωρητής του ΟΓΑ στην Κεντρική Μακεδονία.
Διατέλεσε Νομάρχης Κιλκίς την περίοδο 1996 - 2002. Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και το 2012. Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ δύο φορές κατά την ψήφιση των δύο Μνημονίων.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος Κοινωνία Πρώτα , ανακοίνωσε την στήριξή του σε αυτήν.
Το Μάρτιο του 2013 μαζί με άλλους διαγραμμένους ή αποχωρήσαντες βουλευτές συγκρότησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών (ΑΔΗΒ), της οποίας τέθηκε επικεφαλής
Σχολιασμός Νικηφόρου 
Επειδή είμαι φίλος του Γρηγόρη Ψαριανού  έχω επαναστατήσει γιατί αν αγαπούσε το χρήμα θα είχε. Μα όταν σε κατηγορούν άνθρωποι που είναι γυρολόγοι της πολιτικής. Προσωπικά γνώριζα γυρολόγους μόνο ποδοσφαιριστές. Τώρα έχουμε και της πολιτικής. 
Έχει τόση δύναμη ο κ. Οδυσσέας που αν την εκλογή του την κυνηγούσε ο Γιώργος Δέδες θα ερχόταν τρίτος και ιδρωμένος. Μάλλον δεν θα γνώριζε την παροιμία " αν δεν σε θέλει το χωριό τι ψάχνεις να βρεις το σπίτι του Παππά;" Μετά την νίλα που έπαθε με τις περιφερειακές εκλογές που διέσπασε ένα κόμμα που χτυπά την πόρτα της εξουσίας κάθε άλλη κίνηση του θα ήταν πολύ γέλιο.
Ο κόσμος κ.Οδυσσέα μου σε πήρε είδηση και σε μαύρισε. Μόνο οι συνάδελφοι σου πολιτικοί δεν σε πήρανε χαμπάρι.Μάλλον νομίζω ότι τέλειωσε η πολιτική σου σταδιοδρομία 
Ο άλλος και αυτός από το Π Α Σ Ο Κ προερχόμενος δημιούργημα του κινήματος είναι. Και το πλ΄.ηρωσε πολύ καλά. Επιθεωρητής του Ο Γ Α και Νομάρχης Κιλκίς Αυτό τα λέει όλα .