Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τους πνευματικούς ανθρώπους δεν μπορείς να τους κρύψεις γιατί μιλάει το έργο τους






Ποτέ δεν το έπαιξα διανοούμενος αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να με κρίνουν άνθρωποι που έχουν την ασθένεια να θεωρούν τους εαυτούς τoυς λόγιους επειδή βρέθηκε μια δημοτική πλειοψηφία και τους πλήρωσε τα έξοδα για να βγάλουν ένα δυο βιβλία. Και τους τοποθέτησε μάλιστα και ως μισθωτούς στο δήμο και  σε πόστα  που είχαν σχέση με πολιτιστικά θέματα . Τώρα αν τον ευεργέτη του τον χαρακτήρισε άφιλο αχάριστο αδίστακτο ο λόγιος αυτό δεν μας εντυπωσιάζει .Γιατί ο άνθρωπος έχει μάθει να κάνει τον μάγκα με χρήματα του δήμου και όχι δικά του για να τον πονάνε. Και να χαρακτηρίζει όλους και να είναι ο κριτής αυτών που προσπαθούν να γράψουν κάτι. Ακόμα ασχολείται και με μένα γιατί θέλω να συγκεντρώσω στοιχεία για τον ευεργέτη του Δήμου Αντώνη Νικολόπουλο . Και ενώ τον αγνοούσαν όλοι απέκτησε ενδιαφέρον όχι για να γράψουν κάτι γι αυτόν τον άνθρωπο αλλά γιατί είχα εγώ αυτή την πρωτοβουλία. 
Και αν δεν ήταν ο Ανδρέας Σιώκος ένας άνθρωπος σαν και μας να βγάλει στον αέρα τον Λάμπη Αποστολίδη  έναν συγγραφέα  που τουλάχιστον έπρεπε να τον γνώριζαν όλοι αυτοί που τους αρέσει  να διαβάζουν όχι μόνο βιβλία αλλά και να παρακολουθούν τις πνευματικές ανησυχίες ανθρώπων απλών όπως είναι ο Λάμπης Αποστολίδης.
Που έχει γράψει δέκα πέντε (15) ιστορικά βιβλία και τρία (3) τουριστικά - ταξιδιωτικά   και λογοτεχνικά  εννέα (9)  και πέντε (5) δοκίμια. Και αυτόν τον πλούτο τον συγγραφικό είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών αγνοούν το πλούσιο έργου του ανθρώπου αυτού. Και με χρήματα δικά του και όχι των δημοτών. Και αυτός δέχτηκε την κριτική του λόγιου των δημοτών του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας. 
Και η αιτία που κανένας πνευματικός  άνθρωπος δεν παρουσιάζεται στο στερέωμα του δήμου μας είναι πολύ απλή Γιατί σε καίρια πόστα βρέθηκαν κάποιοι που δεν μερίμνησαν ο κόσμος να  τους μάθει και έτσι γνωρίζουμε μόνο από εμάς κατασκευασμένους. . Έκανα τριάντα (30) τηλεφωνήματα και κανένας δεν γνώριζε το παραμικρό για τον συγγραφέα Λάμπη Αποστολίδη. Βέβαια ούτε και εγώ που ασχολούμαι με τα Μ Μ Ε αλλά δεν είχα την δυνατότητα γιατί κάποιοι έκρυψαν την αλήθεια.