Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε Δ Σολωμός

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την κ. Μαρία Γιαννακάκη και την άκουσα σήμερα να μιλάει στο Ραδιόφωνο και να απαντάει σε κάποιον Συρίγο Άγγελο  που είναι Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής:

Βιογραφικά 

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

Γεννήθηκα στον Πειραιά και μεγάλωσα στη Νίκαια. Αποφοίτησα από την Ιωνίδειο Σχολή και σπούδασα Κλασική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (DEA στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και DEUG στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο Paris IX-Dauphine). Είμαι κάτοχος Master II στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο Robert Schumann του Στρασβούργου. To 2000 πέρασα πρώτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας και ξεκίνησα την καριέρα μου στη Δημόσια Διοίκηση.Την περίοδο 2004-2009 υπηρέτησα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αρμοδιότητες Τύπου, Επικοινωνίας και Πολιτισμού.Από το 2002 έως και σήμερα, έχω εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε δεκάδες Επιτροπές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα ελευθερίας λόγου, Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οπτικοακουστικών Μέσων.Έχω γράψει δύο βιβλία και πολυάριθμα άρθρα. Το 2010 βραβεύτηκα με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια ένωση Κυπρίων και το Ίδρυμα Λεβέντη για μελέτη μου αναφορικά με το Κυπριακό.Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα μετανάστευσης, προσφύγων, μειονοτήτων, Διεθνών Σχέσεων, Τουρκίας και Κυπριακού. Μιλώ και γράφω επτά γλώσσες Συμμετείχα από την αρχή στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς και στο πρώτο Συνέδριο εκλέχθηκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Είμαι μέλος της Επιτροπής Πόλης Πειραιά και Γραμματέας της Οργάνωσης Κορυδαλλού. Είμαι υπεύθυνη της Επιτροπής μετανάστευσης, προσφύγων και μειονοτήτων και μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.Κατοικώ στον Κορυδαλλό. Είμαι παντρεμένη με τον Κώστα Γασπαρινάτο και έχουμε έναν γιο, τον δεκάχρονο Παύλο, που αγαπάει το πιάνο και είναι αθλητής του Ολυμπιακού.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς με βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β' Περιφέρεια του Πειραιά

Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής:


Συρίγος Άγγελος - 

Βιογραφικό

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994. Θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν «Νομική και Διπλωματία στο Αιγαίο».
Την περίοδο 1994-95 εργάσθηκε στο Research Centre for International Law του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (2001-2003).
Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (Σεπτέμβριος 2009-Νοέμβριος 2011), Ειδικός Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαιδεύσεως στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Οκτώβριος 2007-Ιανουάριος 2009). Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ιδρύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (2005-2010)· επιστημονικός σύμβουλος επί ελληνοτουρκικών θεμάτων στο Υπουργείο των Εξωτερικών (1999-2001) καθώς και επί θεμάτων σχετικών με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και την εμπορία ανθρώπων (2004-2005). Από τον Σεπτέμβριο του 2009 είναι αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Έχει βραβευθεί το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με το θέμα της οριοθετήσεως της Υφαλοκρηπίδας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού.
Είναι εταίρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, του Κέντρου Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και μέλος της Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και του ελληνικού τμήματος της International Law Association.
Ασχολείται με το διεθνές δίκαιο και την εξωτερική πολιτική με κύρια αντικείμενα το δίκαιο της Θάλασσας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και τις μειονότητες.

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Υποκλίνομαι στα πνευματικά  προσόντα και της κ. Γιαννακάκη αλλά και του κ. Συρίγγου που πρέπει να τα απόκτησαν επειδή η οικογένεια τους είχε να τους  σπουδάσει μια και δεν βλέπω να υπάρχει πουθενά η λέξης ΥΠΟΤΡΟΦΊΑ 
Ο κ. Συρίγγος είπε ότι πήγαν να πάρει τους παλαιστίνιους από την πλατεία Συντάγματος για να τους πάνε σε κάποια οικήματα του Δήμου και επαναστάτησαν Και την ίδια ώρα ήρθαν κάποια αυτοκίνητα κάποιων οργανώσεων και τους πήραν και τους πήγαν στο Μπραχάμι για να πλυθούν. Και είπε ο κ. Συρίγος  πως από τρία χρόνια που χρειαζόταν να πάρεις πολιτικό άσυλο τώρα αυτό μπορεί να το πάρεις σε μια μέρα.
Και η κ. Γιαννακάκη είπε ναι μεν αλλά η πολιτεία δεν διαβεβαιώνει το ευρισκόμενο σε ξένη χώρα με πολιτικό άσυλο όταν επανέλθει στη χώρα μας θα του έχει εξασφαλίσει εργασία. Και όταν το άκουσα κόντεψα να πέσω κάτω την ώρα που περπατούσα.  
Επίσης είπε για το κόμμα της που σήμερα στην κυριολεξία πάει να γίνει κόμμα σε δεκαδικό αριθμό ότι δεν ψηφίζει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν την δούμε στον Πειραιά υποψηφία με το ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούμε να ισχυριστούμε  ότι δεν ψήφισε τον κ. Δήμα γιατί πήρε ως έπαθλο μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ; Βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο την κ. Γιαννακάκη αλλά και όλους τους ανεξάρτητους που θα σταθούν ενάντια στην εκλογή του κ. Δήμα και θα είναι υποψήφιοι του κόμματος που χτυπά την πόρτα της εξουσίας.