Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πριν θρηνήσουμε θύματα ξεκουμπισείτε


Μια ανακοίνωση του Αστέρα Δερβενίου 


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστέρα, θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας και να ευχαριστήσουμε δημόσια το διαιτητικό τρίο του αγώνα του Συλλόγου μας με τον Παννεμεατικό για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Ίσως τα παραπάνω να είναι αρκετά για να σταματήσει το κυνήγι κατά του Συλλόγου μας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναγνωρίζουμε το λάθος το οποίο δια πράξαμε : ένα χωριό των 800 κατοίκων νίκησε τον μεγάλο ΠΑΣ Κόρινθος και μάλιστα με καθαρό σκορ 3-0 και με διαιτησία τουλάχιστον 70-30 εναντίον μας. Κάναμε λάθος κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Σ.Κορινθίας. Και στη συνέχεια κάναμε και δεύτερο λάθος. Νικήσαμε και τον Πέλοπα Κιάτου. Τα αναγνωρίζουμε και ζητάμε συγνώμη.
Για άλλη μια αγωνιστική, στον αγώνα του Συλλόγου μας με τον Παννεμεατικό, γίναμε μάρτυρες μιας εχθρικότατης και προκλητικής διαιτησίας. Είναι η τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική που η ομάδα μας μένει με παίκτη λιγότερο, με μόνο την πρώτη από αυτές τις κόκκινες κάρτες να είναι δικαιολογημένη. Και εκτός του ότι παίξαμε στη Νεμέα με παίκτη λιγότερο για 75 λεπτά, αποβάλλεται στοχευμένα και δεύτερος παίκτης μας, για εσκεμμένο λέει πάτημα αντιπάλου. Έλα όμως που το βίντεο του αγώνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας του συμβάντος και δεν αφήνει καμία αμφιβολία όχι για την πρόθεση του παίκτη μας, αλλά για την πρόθεση του διαιτητή και του βοηθού του. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, την αηδία μας και την οργή μας για την κατάντια του κορινθιακού ποδοσφαίρου. Περιμέναμε δίκαιη αντιμετώπιση από τους δύο κατ’ εξοχήν "καλύτερους" εκπροσώπους της κορινθιακής διαιτησίας στους τελευταίους αγώνες μας. 
Σας δηλώνουμε ότι είμαστε σε θέση να διαλύσουμε την ομάδα μας από μόνοι μας και δε χρειαζόμαστε τη δική σας σκανδαλώδη παρέμβαση. Το μόνο που επιθυμούσαμε κύριοι ήταν η δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι, το οποίο μας είχε στερηθεί τόσο άγρια και στο παρελθόν. Επιθυμούσαμε να έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε ως εκεί που θα μας επέτρεπαν οι δυνάμεις μας. Επιθυμούσαμε το 50-50 σε όλους τους αγώνες μας. Επιθυμούσαμε το αυτονόητο. Αλλά φαίνεται πως δεν είστε ικανοί ή δε θέλετε να είστε ικανοί ούτε για τα αυτονόητα.

Υ.Γ. 1: Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε άκρη και να πάρουμε στα χέρια μας (ακόμα και να το αγοράσουμε) το βίντεο του αγώνα της 10ης αγωνιστικής στο Βέλο. Μας το αρνούνται προφασιζόμενοι κάθε λογής δικαιολογίες. Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που δεν πρέπει να δούμε…

Υ.Γ. 2: Θεωρούμε πως τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Κορινθίας θα έχουν τη στοιχειώδη διακριτική ικανότητα και θα απορρίψουν όσα αναγράφονται στο ΦΑ πέρι της κόκκινης κάρτας του 89', με βάσει το βίντεο του αγώνα.
7.12,2014 



ΝΟΤΑΡΑ 48 – ΤΗΛ.  27410 22.258        Κόρινθος,  11.12.14

                www.epskor.gr
     ________ . ____________
Αριθμ. Πρωτ. 865.-
Προς
Το Σωματείο ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,
Παραθέτομε απόσπασμα του υπ΄ αριθμ. 11/2014 Πρακτικού της Πειθαρχικής Επιτροπής το οποίο έχει ως ακολούθως:
Η Επιτροπή αφού έλαβε γνώση του δημοσιεύματος του Δ.Σ. του Σωματείου σας την 8.12.14 στην ιστοσελίδα www.apopsi24.gr, κρίνει ότι οι δηλώσεις αυτές αποτελούν δυσφήμιση σε βάρος της διοργανώτριας αρχής Ε.Π.Σ. Κορινθίας, των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών Οργάνων, των οργάνων διαιτησίας και γενικότερα των διαιτητών (άρθρο 25 παρ. 1 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.)
Α) Χρηματικό πρόστιμο διακόσια  (200 €) ευρώ που πρέπει να πληρωθεί στην Ένωσή μας μέχρι την 10.1.2015 (άρθρο 25 παρ. 1  και 29 παρ. 1 του Π.Κ.)
Β) Το σωματείο σας  υποχρεούται σε ανάκληση που πρέπει να γίνει εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση του παρόντος στην ίδια ιστοσελίδα (www.apopsi24.gr) που έγινε το παραπάνω δημοσίευμα  (άρθρο 25 παρ. 1α του Π.Κ. της ΕΠΟ).
Σε περίπτωση μη ανάκλησης θα κληθεί το Σωματείο σας εκ νέου σε απολογία και θα σας επιβληθούν νέες ποινές όπως προβλέπεται από τον  Π.Κ. της ΕΠΟ.                                                                                     
Συνημμένα το Δημοσίευμα

Για την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Κορινθίας
Ο Πρόεδρος                                      Τα μέλη
(Γεώργιος Παναγιώτου)                         (Παντελής Ρεκλείτης)
                                                         (Αθανάσιος Ιατρού)



 Σχολιασμός Νικηφόρου 

Την  ανακοίνωσης ο Αστέρας την έγραψε στις 7.12.2014 ημέρα Κυριακή και την τετάρτη που συνεδρίασε το πειθαρχικό όργανο της ένωσης. Με πρόεδρο  τον δικηγόρο κ. Παπαναγιώτου Και μέλη τους κυρίους Παντελή  Ρεκλείτη που έφυγε από αυτή την επιτροπή επειδή δεν αντιμετώπισαν σωστά του Π Α Σ Κλένια. Και επανήλθε μάλλον γιατί  διαλύθηκε η Κλένια και δεν υπάρχει πρόβλημα ηθικής τάξεως τουλάχιστον. Γιατί μη υπαρχούσης της ομάδας έχουν παραγραφεί  οι λόγοι της αποχώρησης του 
Και ο αρχιφύλακας Β κ. Ιατρού που όπως κατέθεσε στην δίκη ερήμην  εμού λόγω της εργασίας του έχει σχέση με τους δικαστές και γνωρίζει από την εφαρμογή του δικαίου.Ιδίως όταν αυτό βάναυσα παραβιάζεται επί ασθενών Ρουμάνων. 
Με αυτή λοιπόν πείρα χωρίς να καλέσουν κανέναν σε απολογία σε χρόνο ρεκόρ καταδίκασαν τον Αστέρα Δερβενίου Και όταν αναφέρομαι σε απολογία λέμε να ζητηθεί να ανακαλέσει κάτι που έγραψε ένα μπλοκ χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από το Δ Σ Ένα όργανο της ένωσης που πρέπει να είναι ανεξάρτητο έπρεπε να είχε κάνει συγκεκριμένες ενέργειες . Και πάνω απ όλα για να ασκεί πειθαρχικό έλεγχο η επιτροπή ΄πρέπει να είναι αντικειμενική  Γιατί έχουμε δυο δελτία τύπου τραγικά συγκρινόμενα με αυτό του Αστέρα Δερβανίου.  


  Βέλο   27-11-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  ήρθε σε έκτακτη συνεδρίαση  το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Α.Σ. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ καθώς:Για άλλη μια αγωνιστική σαιζόν γίναμε θεατές στο ίδιο έργο, με διαφορετικούς ηθοποιούς, το ίδιο όμως και χειρότερο τέλος.
Η κακή διαιτησία του σημερινού αγώνα, με αποκορύφωμα το τριών μέτρων οφσάιντ γκολ που σημειώθηκε στο 89ο λεπτό του αγώνα (από τους 500 παρευρισκόμενους στο γήπεδο δεν το είδαν μόνο ο α’ βοηθός κος Ιωάννης Κριτσιώνης και ο διαιτητής κος Παναγιώτης Κακριδής), είναι το τέλος της υπομονής μας.
   Για μια ακόμη φορά, η ομάδα μας πέφτει θύμα διαιτητικών λαθών και όση καλή διάθεση και εάν έχουμε απέναντι στη επιτροπή ορισμού διαιτητών, δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση.
      Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους κόπους και τις θυσίες του σωματείου μας να σταθεί με αξιοπρέπεια στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία, να προσκρούουν  στις λανθασμένες αποφάσεις “τρίτων”, εφιστούμε την προσοχή των αρμοδίων οι οποίοι, φαίνεται να μη κατάφεραν να εξασφαλίσουν ικανό διαιτητικό τρίο στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, όπως αυτό προκύπτει όχι από την δική μας κρίση αλλά από την κακή εφαρμογή των κανονισμών από τον διαιτητή και τον α΄ βοηθό  τους οποίους η επιτροπή όρισε.
β)Την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Σωματείου μας για την Κυριακή  11 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Βέλου με θέματα:

·        Λήψη απόφασης για παραίτηση του Σωματείου μας από τα επίσημα πρωταθλήματα και κύπελλο της Ε.Π.Σ. Κορινθίας
·        Εκλογή Νέων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου

                               
            ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ.Π.Σ.  ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
 ΠΡΟΣ:
1)Επιτροπή διαιτησίας  Κορινθίας
2)ΕΠΣ Κορινθίας
                                                                                        ΚIATO , 27-11-2011
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΥΡΙΟΙ, ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΦΕΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΘΜΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ!!! ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Η ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΑ ΚΙΑΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (7) ΒΑΘΜΟΙ.
ΟΙ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΗΧΘΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ [[[ΚΑΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΑ ΣΑΣ  ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ  ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.


 ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Σχολιασμός Νικηφόρου

Οι ανακοινώσεις της Ελλάδας  Βέλου και του Πέλοπα Κιάτου  βγήκαν στον αέρα στις 27.11, 2011 Και έχουν περάσει τρία χρόνια και δέκα τέσσερις μέρες και κανένας δεν νοιάστηκε να μάθει αν έχουμε δυσφήμιση του αθλήματος 
Και η μεν ανακοίνωση του Αστέρα συγκρινόμενη με αυτή του Πέλοπα είναι ένα έξυπνο λογοτεχνικό κείμενο. Ενώ ο Πέλοπας χαρακτηρίζει τους διαιτητές εγκληματίες Ότι κάνουν σκόπιμα λάθη Και κράτησε τον διαιτητή Αστερή εκτός αγώνων της ομάδας των Διέλυσαν την ομάδα του Π Α Σ Κλένια αφού τους έσπασαν στο ξύλο χωρίς να πάθουν τίποτα 
Σήμερα βρίσκεται σε καραντίνα. ο ίδιος διαιτητής επειδή δεν σφύριξε πέναλτι που καταλόγισε ο Σωτήρας και ο Μιχαλιός. 
Εδώ έχουμε παράβαση καθήκοντος αφού η πειθαρχική επιτροπή εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά. 
Επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της ΚΕΔ ή διαιτητών αγώνα με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις . Επιβάλλονται δε από το δικαιοδοτικό όργανο της Ε Π Ο ( εδώ στην ένωση από την πειθαρχική επιτροπή ) οι παρακάτω ποινές.
Ποινή 100 ευρώ και ανάκλησης της ανακοίνωσης.Τώρα που η επιτροπή βρήκε τα 200 ευρώ δεν μπόρεσα να καταλάβω  
Και γράφει η ανεκδιήγητη πειθαρχική επιτροπή διαλύει την κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. 
"Σε περίπτωση μη ανάκλησης θα κληθεί το Σωματείο σας εκ νέου σε απολογία και θα σας επιβληθούν νέες ποινές όπως προβλέπεται από τον  Π.Κ. της ΕΠΟ" 
Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτείτε και να μη γελοιοποιήστε σε θέματα σύνταξης των εγγράφων. Γιατί μάθαμε στο σχολείο και νομίζω στις πρώτες τάξεις του δημοτικού το εκ νέου σε απολογία σημαίνει ότι είχε προηγηθεί και άλλη.  Γνωρίζω ότι η δικαιοσύνη σας αλληθωρίζει  και σας το απέδειξα με τις δυο ανακοινώσεις των χαϊδεμένων σας σωματείων Επειδή γνωρίζει την πόρτα του Εισαγγελέα ο κ Ιατρού καιρός και εσείς να με οδηγήσετε . 
Γιατί πρέπει να ντρέπεστε όταν αφήνετε ατιμώρητο τον Πέλοπα και τιμωρείτε τον Αστέρα Δερβανίου την ομάδα μια κωμόπολης που τόλμησε να πει παρών στο πρωτάθλημα 
Και μια ερώτηση προς τους αθλητικούς δικαστές της ένωσης ( που πρέπει να του φτύσουμε για να μη τους ματιάσουμε) . Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας που ένας ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ξυλοκάστρου χτύπησε έναν διαιτητή. 
Ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με 26 αγωνιστικές Αλήθεια πόσο τιμωρήθηκε το σωματείο;