Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κύριε Λάκη Γιαννιδάκη ο δημοσιογράφος έχει και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα

Κύριε Γιαννιδάκη 

Επειδή εμένα δεν μπορείς να με κατηγορήσεις ότι είμαι Παπαγαλάκι του Πνευματικού που ποτέ δεν τον έχω επισκεφτεί στο γραφείο του.Και δυο φορές τον ζήτησα στο τηλέφωνο και δεν το σήκωσε. Επίσης και ο αγαπητός κ. Σταυρέλης ποτέ δεν καταδέχτηκε να μου στείλει πρόσκληση σε συνέντευξη που έδωσε και ούτε μου έχει στείλει ανακοίνωση. Και οι δυο έμπρακτα αποδεικνύουν ότι δεν ασχολούνται με έναν ερασιτέχνη δημοσιογράφο.
Επειδή έμαθα από μικρός να υπηρετώ την αλήθεια και την δικαιοσύνη ( με πολλές ζημίες να έχω υποστεί) και για τον λόγο αυτόν δεν μπορώ να ανεχτώ τα δημοσιεύματα σου τα οποία στην κυριολεξία δεν τιμούν την δημοσιογραφία την οποία όπως μας λες στο γραπτό σου  ότι την υπηρετείς 

Γράφει ( αν και αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος υπάλληλος - δημοσιογράφος το γράφει αυτό το άρθρο) ο κ. Γιαννιδάκης 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων με απόφαση Νο 226/2014 του Εκλογοδικείου Κορίνθου,
έδειξε απόψε και την πιο κρυφή πλευρά του χαρακτήρα του, ως «εμπαθής και νοσηρά  εκδικητικός» τύπος.
Την ώρα που είχε τον λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μπάμπης Καμπούρης και μιλούσε για το τεχνικό πρόγραμμα του 2015 , τον διέκοψε χωρίς ούτε ένα συγγνώμη
για να επιτεθεί λεκτικά στον δημοσιογράφο και Διαχειριστή Σύνταξης  της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας sfedona.gr   Λάκη  Γιαννιδάκη  ρωτώντας τον με ποια ιδιότητα παραβρίσκεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τραβάει  και φωτογραφίες!!!
Ο Λάκης Γιαννιδάκης χαμογέλασε στην απίστευτη αυτή ερώτηση και του απάντησε ότι βρίσκεται στην αίθουσα με την ιδιότητα ….. του τραγουδιστή!
Βεβαίως ακόμα και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στον τόπο μας γνωρίζουν τον Λάκη Γιαννιδάκη από την μακροχρόνια  συμμετοχή και προσφορά του στα Κοινά της Κορίνθου αλλά και της Κορινθίας γενικότερα  
Αλλά και  σαν απλός πολίτης  έχει το απόλυτα δικαίωμα  να παρακολουθεί τη δημόσια συνεδρίαση του οργάνου και να βγάζει φωτογραφίες και βίντεο.
-Σχολιασμός Νικηφόρου ( ερασιτέχνη δημοσιογράφου) 

Είσαι δημοσιογραφικά αγράμματος ως προς τα θέματα που αφορούν την πολιτική. Γιατί έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν γράφουμε ότι ο Αλέκος Πνευματικός έγινε Δήμαρχος με απόφαση του εκλογοδικείου αλλά με ψήφους του λαού. 
Θα μπορούσες να το επικαλεστείς αυτό αν κέρδιζε ο κ. Νανόπουλος. Βέβαια όλα αυτά για να τα γνωρίζεις πρέπει να έχεις καθίσει και σε θρανία  αλλά και να έχεις διαβάσει .Και σας ερωτώ κ. Γιαννιδάκη τι είσαστε δημοσιογράφος η φωτορεπόρτερ; Κάποτε σας είχα γράψει στην ορκωμοσία του Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη ότι σας πέρασα για διάκο γιατί είχατε χωθεί μέσα στους παπάδες 
Σας ρώτησε ο κ. δήμαρχος την ιδιότητα σας και εσείς είπατε τραγουδιστής Πήγατε να γελοιοποιήσετε τον εκλεγμένο από τον λαό δήμαρχο και αυτογελοιοποιηθήκατε Είχατε την ατυχία να μη παρακολουθούν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα παιδιά του δημοτικού 
Αλήθεια που το μάθατε ότι μπορούν να μπουν όλοι μέσα στη βουλή των Ελλήνων και να φωτογραφίζει και να τραβάει και ταινία.
Το δημοτικό συμβούλιο είναι μια μικρή βουλή . Μπορεί αν θέλουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι να σας απαγορεύσουν να τραβάτε φωτογραφίες. 
Και το σπουδαιότερο απ όλα είναι ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική εφημερίδα Αυτή είναι μια εφεύρεση δική σας δια βιοποριστικούς λόγους και τίποτα άλλο. 


Γράφει ( αν και αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος υπάλληλος - δημοσιογράφος το γράφει αυτό το άρθρο) ο κ. Γιαννιδάκης 


Ο Δήμαρχος Κορινθίων  ( αρ.αποφ.226/2014 Ε.Κ) παρουσία όλου του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε από τον Λάκη Γιαννιδάκη να σβήσει τις φωτογραφίες και άρχισε να επικαλείται κάποια ακαταλαβίστικα  πράγματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς Σφεντόνας.
Ξεσηκώθηκαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και τον προκάλεσαν να μιλήσει καθαρά τι εννοεί. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας  Χρήστος Κορδώσης ζήτησε να καταγραφούν οι υπαινιγμοί και οι απειλές του δήμαρχου προς τον δημοσιογράφο.
Αντιλαμβάνεσθε  ότι δεν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό σε όλη την Ελλάδα
Γιατί άραγε όμως ο Αλ Πνευματικός αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο απόψε κατά του Λάκη Γιαννιδάκη και του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες;
Στη δημοτική αγορά  πριν λίγους μήνες επιτέθηκε πισώπλατα στον δημοσιογράφο και με άσκηση βίας του έκλεψε την κάμερα και μετά  εξαφανίστηκε για να μην συλληφθεί. Εκεί όμως μπορούμε να δώσουμε μια ερμηνεία για το γεγονός. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι τον ενόχλησε η παρουσία του δημοσιογράφου γιατί βρισκόταν με γυναικεία παρέα(και τον τότε αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη)και διασκέδαζε.
Απόψε όμως τι τον ενόχλησε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι συνεδριάσεις του οργάνου  είναι  Δημόσιες;
Πιστεύουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το άσβεστο μίσος του Δημάρχου ( αρ.αποφ.226/2014 Ε.Κ)   κατά του δημοσιογράφου.
Και όχι γιατί έχουν προσωπικές  ,οικονομικές ή επαγγελματικές διαφορές.
Απλά γιατί δεν μπορεί να ανεχθεί ότι υπάρχει έστω και ένας δημοσιογράφος στην Κόρινθο που του ασκεί  αυστηρό  έλεγχο και κριτική στην εξουσία του  Που κάνει συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις «μέρες και τα έργα του»
Ότι υπάρχει απέναντί του ένας δημοσιογράφος που ζητάει διαφάνεια  και λειτουργία της Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης.
Ρωτήσαμε τον Λάκη Γιαννιδάκη λίγο πριν την ανάρτηση αυτή να μας πεί δυό λόγια για το  νέο επεισόδιο  που δημιούργησε  σε βάρος του ο Αλ Πνευματικός.

-Σχολιασμός Νικηφόρου ( ερασιτέχνη δημοσιογράφου) 

Όλα αυτά που γράφετε κ. Γιαννιδάκη είναι τα ίδια και του πρώτου μέρος του άρθρου σας.Εκτός από αυτό το μέρος που γράφετε χωρίς καν να κοκκινίζετε  Στη δημοτική αγορά  πριν λίγους μήνες επιτέθηκε πισώπλατα στον δημοσιογράφο και με άσκηση βίας του έκλεψε την κάμερα και μετά  εξαφανίστηκε για να μην συλληφθεί. Εκεί όμως μπορούμε να δώσουμε μια ερμηνεία για το γεγονός. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι τον ενόχλησε η παρουσία του δημοσιογράφου γιατί βρισκόταν με γυναικεία παρέα(και τον τότε αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη)και διασκέδαζε"
Μου θύμισες όταν γράφατε  στον έντυπο τύπο τα αρχικά δυο ανδρών που τους πιάσανε στο ίδιο κρεβάτι. Εδώ λοιπόν σου πήρανε τα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία θα μπορούσατε  να αποδείξεις ότι στην δημοτική αγορά διασκέδαζαν με γκόμενες δυο πολιτικοί άνδρες του Δήμου Κορινθίων Και δεν αισχύνεστε.
Και αναρωτιέστε  γιατί είναι εκνευρισμένος ο Πνευματικός μαζί σας. Ευτυχώς που ανήκω στους ερασιτέχνες δημοσιογράφους.Γιατί ποτέ στην ζωή μου δεν θα ήθελα κάποιος να με χαρακτηρίσει  ότι είμαι συνάδελφος σας.Ομολογώ ότι θα ντρεπόμουν. Και να προσέχετε την ορθογραφία  Και αυτό το Αλ που βάζετε μπροστά στο επώνυμο του κ.Δημάρχου χωρίς τελεία  φανερώνει ότι υπηρετείτε την δημοσιογραφία του χειρίστου είδους. 



Τώρα δηλώνει ο κ. Γιαννιδάκης σε ερώτηση του δημοσιογράφου. Που μου θυμίζει τον μπακαλόγατο ( Κώστα Χατζηχρήστου)που φώναζε την παραγγελία στον εαυτό του. 



" Εχουμε δυό μεγάλες διαφορές με τον Αλέκο Πνευματικό . Εγώ ασχολήθηκα από μικρό παιδί με τα κοινά της πόλης μου. Επί τριάντα πέντε και πλέον χρόνια υπηρέτησα και συνεχίζω να υπηρετώ τον πολιτισμό και την δημοσιογραφία κερδίζοντας την εκτίμηση και την αγάπη των συμπολιτών μου μέσα από το έργο μου και την προσφορά μου . Αυτός είναι το παιδί του κομματικού σωλήνα και ένας μίζερος, μικρόψυχος δημόσιος υπάλληλος.Τα μόνα στοιχεία που θα μπορούσε να βάλει στο βιογραφικό του σημείωμα είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και προϊστάμενος του ΚΤΕΟ ελέω κομματικής ταυτότητας! Προσπαθεί λοιπόν μέσω της εξουσίας να κερδίσει κατ ανάγκη την εκτίμηση των πολιτών !  Δεν ασχολούμε με "τα καμώματά του και τις τρέλλες του" όπως έλεγε και ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του Δήμου Παναγιώτης Λούμπας. Εχω να κάνω πολύ σοβαρότερα πράγματα στη ζωή μου απο το να ασχολούμε με το άτομο αυτό!

-Σχολιασμός Νικηφόρου ( ερασιτέχνη δημοσιογράφου) 

Αυτή η δήλωση πλήρως δυστυχώς κ. Γιαννιδάκη σας εκθέτει Δηλαδή ο πτυχιούχος του Πολυτεχνείου Αλέκος Πνευματικός δεν έχει βιογραφικό παρά μόνο ότι είναι παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ. Αυτά που γράφετε δεν νομίζω ότι δικαιολογήστε ακόμα και μεθυσμένος να είσαστε. Ένας πτυχιούχος του Πολυτεχνείου διορίζεται στο δημόσιο και .είναι ρουσφέτι Αλήθεια και εσείς είχατε διοριστεί σε κάποια τράπεζα; Με διαγωνισμό; .Ναι η κοινωνία σας γνωρίζει  και μάλιστα πολύ καλά. Και ο Μακαριστός μητροπολίτης  Παντελεήμων και ο νυν κ. Διονύσιος. Και άλλοι 
Πολιτισμός σημαίνει  το σύνολο των υλικών, πνευματικών, τεχνικών επιτευγμάτων και επιδόσεων, που είναι αποτέλεσμα των δημιουργικών δυνάμεων και των ικανοτήτων του ανθρώπου και που εκφράζεται ιστορικά στους τύπους και στις μορφές οργάνωσης και δράσης της κοινωνίας καθώς και στη δημιουργία (υλικών και πνευματικών) αξιών: 
Θα ήθελα κ. Γιαννιδάκη τι από αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν την έννοια του πολιτισμού έχετε υπηρετήσει;
Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι η ενημέρωσης και η άσκησης της κρητικής. Με στοιχεία και όχι με άθλια κουτσομπολιά. .