Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Δεν σας φοβάμαι γιατί έχω δίπλα μου την αλήθεια και την δικαιοσύνη έννοιες ευλογημένες από τον Χριστό.

Σας παρουσιάζω το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας  




Τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA από τους δημοσιογράφους Καμπουράκη -- Οικονομέα με συμμετοχή του αστυνομικού Συντάκτη και προέδρου της ένωσης Συντακτών Πάνου Σόμπολα 

Οι διάλογοι 

Πάνος Σόμπολος : πέντε το πρωί ξημερώματα ένας τριανταπεντάχρονος Ρουμάνος που δεν ήταν καλά στα μυαλά του χτύπαγε τα κουδούνια στα σπίτια στην Κόρινθο . Αναστατώθηκαν οι πολίτες και πήγε ένα περιπολικό της άμεσης δράσεως και τον πήγε στο Αστυνομικό τμήμα της Κορίνθου.
Τον βάλανε στο κρατητήριο και σύμφωνα με την καταγγελία  ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς. 
Και εν συνεχεία πέντε ώρες αργότερα --σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει--μια κλούβα που θα μετέφερε κρατούμενους; στις φυλακές Ναυπλίου ...

Γιώργος Οικονομέας : Προσέξετε  αντί να τον πάνε σε κανένα ψυχιατρείο το βάλανε σε μια κλούβα που έκανε μεταγωγές για τις φυλακές Ναυπλίου πλην όμως δεν έφτασε ούτε στο Ναύπλιο. 

Πάνος Σόμπολος: Και σύμφωνα με εντολή που πήρανε ελευθερώστε τον  έξω πετάτε τον έξω.

Γιώργος Οικονομέας: Όπως κάνεις με τα σκουπίδια που τα φορτώνεις και τα πετάς έξω.

Διώξεις για βασανιστήρια
Αυτός είναι ο Ρουμάνος που μετά την αθώωση των ενόχων τον έδειραν μάλλον Εσκιμώοι που ήρθα από την Αλάσκα  


Πάνος Σόμπολας: Το σημαντικότερο απ' όλα είναι αυτό που έγινε . Πάρτε τον και ελευθερώστε τον. -έτσι προκύπτει Πράγματι τον πήρανε μαζί με την κλούβα και τον πήγαν έξω από το χωριό Ανύθιον αν το λέγω σωστά  και τον πετάξανε Εκείνος περιπλανήθηκε είκοσι ώρες στα χωράφια. Και στην συνέχεια για καλή του τύχη τον βρήκε ένας δικός του οικονομικός μετανάστης  Του είπε τι είχε γίνει και τον πήρε και τον πήγε στο Νοσοκομείο. του Άργους όπως τον βλέπετε τώρα. Ενημερώθηκε ο αρχηγός της Αστυνομίας κ. Τσιατούρας και έγινε ο χαμός εκεί. Εδώ έχουμε δυο εγκληματικές δυο σοβαρές για να μη κάνουμε χαρακτηρισμούς ενέργειες Τον ξυλοδαρμό και το χειρότερο πάρτε τον και ελευθερώστε τον. 
Ενώ η Αστυνομία όταν έχει να κάνει με ανάλογες ειδικές περιπτώσεις όπως είναι αυτή του Ρουμάνου τον πηγαίνει στο Νοσοκομείο  Επτά άνθρωποι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

Γιώργος Οικονομέας απευθύνεται στον κ. Στάθη εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας 
Μήπως μπορείτε να μας πείτε οι Αστυνομικοί αυτοί τι είπαν για το περιστατικό πο τόσο ντροπιάζει την Αστυνομία 

Στάθης Εκπρόσωπος της Αστυνομίας  ( σήμερα ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Αττικής που πέρασε από την βουλή χωρίς καμία ψήφο σε βάρος του :Τα διαδραματισθέντα είναι αυτά όπως τα ανέφερε ο κ. Σόμπολας και δεν ξέρω ποιες είναι οι δικαιολογίες. των. Εν πάσει περιπτώσει αυτό που έχει σημασία ο αρχηγός δεν περίμενε πέντε μέρες όπως λέει ο κανονισμός και διέταξε  όλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.  

Γιώργος Οικονομέας: Αυτό το επισημάναμε και εμείς και είπαμε επιτέλους άμεση αντίδραση από μέρος του αρχηγού του σώματος Δεν έχουμε ξανά δει να δέρνουν κάποιον στο αστυνομικό τμήμα και να τον αφήνουν στα χωράφια. 


Στάθης Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση δεν το βάζεις στο κρατητήριο αλλά τον πηγαίνεις στο νοσοκομείο και εσύ κάνεις την αναφορά σου προς τον εισαγγελέα και αυτός κάνει την παραγγελία 

Γιώργος Οικονομέας: Σκύλο να δεις στο δρόμο και είναι άρρωστο το πηγαίνεις στο γιατρό και το φροντίζεις και όχι άνθρωπο.
 Ο διάλογος αυτός υπάρχει σε video και μπορείτε να τον ακούσετε και να τον δείτε όταν θα γράψετε Κακοποίησης Ρουμάνου στο Α Τ Κορίνθου. Ερωτηθείς δε ο Ρουμάνος από δημοσιογράφους είπε ότι  τον χτύπησαν Αστυνομικοί  και στο νοσοκομείο πήγε με ασθενοφόρο. Που σημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να περπατήσει.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κανένα ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα

για την υπόθεση του Ρουμάνου

Μετά από 2,5 χρόνια, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αξιωματικών, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση που είχε απασχολήσει τα τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης με τον Ρουμάνο και τις κατηγορίες περί κακοποίησης, απεφάνθη ότι τελικώς δεν διαπράχθηκε κανένα ποινικό και κατ΄ επέκταση πειθαρχικό αδίκημα. Ως εκ τούτου, όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας εκείνες τις μέρες, δεν είχαν ουσία και βάση, αλλά ήταν μια υπερβολή που για τους αξιωματικούς και αστυνομικούς που είχαν «εμπλακεί» στην όλη υπόθεση στοίχισε αρκετά. Το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ στους 2 από τους 7 εμπλεκόμενους, επειδή δεν είχε αναγραφεί το όνομα του Ρουμάνου στη σχετική διαταγή πορείας του οχήματος της αστυνομίας…
Σχολιασμός Νικηφόρου 
Ο σημερινός διοικητής της Ασφάλειας κ. Στάθης ήταν υπερβολικός λοιπόν όταν έλεγε στην τηλεοπτική εκπομπή των δημοσιογράφων Καμπουράκη --:Οικονομέα: Στάθης Εκπρόσωπος της Αστυνομίας  ( σήμερα ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Αττικής που πέρασε από την βουλή χωρίς καμία ψήφο σε βάρος του :Τα διαδραματισθέντα είναι αυτά όπως τα ανέφερε ο κ. Σόμπολας και δεν ξέρω ποιες είναι οι δικαιολογίες. των. Εν πάσει περιπτώσει αυτό που έχει σημασία ο αρχηγός δεν περίμενε πέντε μέρες όπως λέει ο κανονισμός και διέταξε  όλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.  
 Αυτή η ανακοίνωσης προσβάλει το σώμα της αστυνομίας; Η ζωή λοιπόν του ανθρώπου κοστίζει 300 ευρώ Μόνο αηδία αισθάνομαι 


Μα για μένα το 2015 θα είναι ένας χρόνος ατέλειωτου αγώνα Περίμενα και έκανα υπομονή. Αλλά τέλος η ανοχή μου την οποία κανένας δεν σεβάστηκε