Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αυτός ήταν ο γιαλαντζί πρόεδρος της Ε Π Ο Γιώργος Σαρρής θύμα πολιτικής ...δίωξης όπως ισχυρίζεται χωρίς ίχνος ντροπής.



Ο Γιώργος Σαρρής πρέπει να είπε αφού εγώ ο ανύπαρκτος έγινα πρόεδρος της Ε Π Ο γιατί να μη γράφω ότι θέλω. Και την επιστολή αυτή την κυκλοφόρησε όταν έπεσε η κυβέρνησης για να παρουσιαστεί ο άνθρωπος και ως αντιστασιακός. 
Γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι θα διεκδικούσε μια θέση υποψηφίου στο νομό της Χίου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Και βρήκε ένας άχρηστος ηγέτης να γίνει αντιστασιακός 
Γράφει στην επιστολή του ο ηγέτης που το έβαλε στα πόδια  
Η παρουσία του στη συγκεκριμένη θέση είναι η αποκλειστική αιτία από την οποία προκαλούνται τα πάντα. Κάθε απόπειρα, λοιπόν, να οδηγηθεί στην έξοδο περίπου «καθαγιάζεται», ακόμη και να πρέπει για το σκοπό αυτό να συγκρούονται δημοσίως δύο εφορίες, ο υφυπουργός, η ΥΔΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και το βαθύ κράτος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Η απόλυτη διάψευση όμως ήρθε με τον θεαματικότερο τρόπο τις τελευταίες μέρες και με αφορμή τις απίστευτες εξελίξεις που σημειώθηκαν, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική παρέμβαση, στο μέτωπο της επιχορήγησης των ερασιτεχνικών σωματείων.
Μια απλή, συνηθισμένη, καθημερινή διαδικασία εκταμίευσης ενός ποσού προς την ΕΠΟ  και από εκεί προς τις Ενώσεις-Μέλη της, ώστε να φτάσουν σε ένα μόνο αριθμό-και όχι σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία μερικά ψίχουλα δήθεν κρατικής επιχορήγησης, μετατράπηκε, οργανωμένα, σχεδιασμένα και καθοδηγημένα, σε μια μετωπική σύγκρουση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με την Ομοσπονδία.
Ζήσαμε όλοι την απόλυτη παράνοια των ημερών με τις φορολογικές ενημερότητες, τις δύο ΔΟ.Υ. να διαγκωνίζονται δημόσια, αλλά και την θεαματική απόδειξη της μοναδικής  αλήθειας που η ΕΠΟ από την αρχή υποστήριζε. Ότι είναι απολύτως εντάξει φορολογικά, έχει στα χέρια της και έχει καταθέσει καθαρή φορολογική ενημερότητα.

Δυστυχώς, το προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν συμπυκνωθεί όλα, από καταβολής του αθλήματος στη χώρα, σε ένα και μοναδικό πρόσωπο. Στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Σχολιασμός Νικηφόρου. 
Αφού η ομοσπονδία σας είναι κράτος μέσα στο Ελληνικό κράτος ( αυτοδιοίκητο) τι ανάγκη έχετε από ένα κράτος που δίνει ψίχουλα Και αυτή η διάστασης που είχατε με την πολιτική ηγεσία της χώρας μας γιατί δεν την λέγατε προεκλογικά για να βλέπαμε τι ταμείο θα κάνατε. Και δεν μας είπατε ποτέ κ. Σαρρή πως θα μπορούσατε να διοικήσετε το Ελληνικό ποδόσφαιρο εσείς ένας πρόεδρος μιας ένωσης που το ποδόσφαιρο της βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία. Όταν τα μέλη σας που είναι οι ενώσεις γίνεται το έλα και να δεις και φύγε ΄παράγοντα αγαθιάρη  για να σωθείς Γιατί στην Κορινθία ο ομόλογος σου σε τοπικό επίπεδο μέγιστος (πληθωρικός) κ. Μιχαλιός ( αυτός που σου έκανε το τραπέζι και είχε μετατρέψει τον σκοτεινό ουρανό του Σολωμού σε ηλιόλουστο με τελετάρχη τον άλλον αντιστασιακό Γιωργάρα )  μας παρουσιάζεται και αυτός ως σωτήρας όταν στο νομό μας έχει διαλύσει τα πάντα όπως και η αφεντιά σας σε Πανελλήνιο επίπεδο όμως. 
Γράφει στην επιστολή του ο ηγέτης που το έβαλε στα πόδια  
Δύο και πλέον χρόνια από την εκλογική συνέλευση του 2012 υπέμεινα τα πάντα: « Καταγγελίες», αναφορές, δηλώσεις, στημένα δημοσιεύματα, εκπομπές εγκάθετων, παρελάσεις μπροστά από τα μικρόφωνο κάθε φαντάσματος που κάποτε ευδοκίμησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ακραίες εκδηλώσεις υποκρισίας από άτομα ταραγμένης ψυχοσύνθεσης λόγω ιδιαιτεροτήτων σε πολύ προσωπικές επιλογές, επιθέσεις εναντίον ανθρώπων της ΕΠΟ και στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας συνέθεσαν ένα περιβάλλον βαριά άρρωστο.
Η αγάπη μου για το άθλημα και μια έντονη διάθεση προσφοράς με κρατούσαν ακόμη ενεργό και θάμπωναν την κρίση μου για τη βασική αιτία όλων όσων συνέβαιναν. Είχα την προσδοκία πως πρόκειται για συγκρούσεις συμφερόντων στον στενό ποδοσφαιρικό ορίζοντα.
Πλέον εκτιμώ πως πρόκειται για ένα βαθύτατα πολιτικό πρόβλημα που έχει αφετηρία εκτός ποδοσφαίρου και γεννιέται από την διαχρονική επιθυμία κάποιων αφανών κύκλων να πάρουν εκδίκηση γιο όσα συνέβησαν το 2006.
Γύρω τους στοιχήθηκαν οι ηγέτες των ηττημένων των εκλογών του 2012 που ποτέ δεν παραδέχθηκαν την ήττα τους σε μια διαδικασία καθαρή και δημοκρατική, αφεντικά (τυπικά και ουσιαστικά) ομάδων που ζητούσαν ένα μερίδιο σε μια πίττα που οι ίδιοι και μόνο φαντάζονται ότι υπάρχει ή ελέγχεται από την ΕΠΟ και τον Πρόεδρό της, περιπλανώμενοι άφραγκοι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ... «ανωνύμων εταιρειών» !!!, πικραμένοι σε προσωπικό επίπεδο παράγοντες που τους ξέβρασαν οι εξελίξεις και ένας συρφετός ατόμων που κάπου, κάποτε είχαν συγκυριακά μια θέση στο ελληνικά ποδόσφαιρο Και ψάχνουν τρόπο να καθίσουν στα πόδια, έστω, ενός, δήθεν, τραπεζίου με όραμα ένα κοκαλάκι από την εξουσία.
Είμαι πια σαν έτοιμος από καιρό να παραδεχθώ πως τα κατάφεραν.
Δεν επιθυμώ πλέον με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να παραμείνω στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σχολιασμός Νικηφόρου. 
Κύριε Σαρρή νομίζω ότι έχετε χάσει όχι την μπάλα αυτή ποτέ δεν την είχατε γιατί ήταν αντικείμενο άγνωστο για την αφεντιά σας. 
Τολμάτε να υπερασπίζεστε την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που ακόμα και η δικαιοσύνη έχει αντίθετη γνώμη από εσάς. Τώρα αν όλοι συνωμοτούν εναντίον ενός ποδοσφαιρικού παράγοντα που ούτε προϊστορία έχει και ούτε ιστορία μπόρεσε να γράψει αυτό όχι εγώ αλλά κανένας δεν μπορεί να το καταλάβει .
Είσαστε μέλος του Δ Σ της ΕΠΟ με αυτούς που σήμερα κατηγορείτε. Γιατί οι σύμβουλοι της σημερινής Ε Π Ο είναι οι ίδιοι μια και έχουν πιάσει στασίδι για χρόνια πολλά. Επομένως κατηγορείτε και τους δικούς σας συνεργάτες που ήταν και του Πιλάβιο που τον θέσατε  εσείς εκτός  γιατί δεν τον ήθελε ο προϊστάμενος σας ο κ. Μαρινάκης. 
Ο ηττημένος των εκλογών του 2012 που ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης δικός μέντορας υπήρξε. Και επομένως είναι ντροπή να κατηγορείτε ανθρώπους που σας έβγαλαν από την αφάνεια και σας έμαθε όλη η Ελλάδα. 
Τώρα για τους άφραγκους ιδιοκτήτες των Π Α Ε δικά σας δημιουργήματα είναι και πάνω σε αυτά για να ψηλώσετε πιαστήκατε 
Υποστηρίζετε ότι "Δεν επιθυμώ πλέον με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να παραμείνω στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας" και δεν ντρέπεστε κ. πρόεδρε γιατί άλλοι ήταν οι λόγοι. 
Αποτύχατε σε όλα τα μέτωπα που είχατε την υποχρέωση να πολεμήσετε. Γιατί δεν είσαστε ο ηγέτης ο φυσικός αλλά ο δοτός. 
Γράφει στην επιστολή του ο ηγέτης που το έβαλε στα πόδια  .
Είμαι περήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί.
Σαρρής Για την αλλαγή του καταστατικού μας που αναβαθμίζει τη δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων της Ομοσπονδίας από ένα σώμα Γενικής Συνέλευσης περισσότερο αντιπροσωπευτικό και αυξάνει ακόμη περισσότερο την ήδη αυξημένη συμμετοχή των Ενώσεων στις λειτουργίες και τις Επιτροπές της Ομοσπονδίας.
Νικηφόρος : όλα τα μέλη του Δ Σ της Ε Π Ο από την ίδια παράταξη να εκλέγονται. Αυτό σημαίνει δικτατορία του χειρίστου είδους που δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία. 
Σαρρής Για την απόφασή να διακοπεί η Κάρτα Υγείας και να απεμπλακεί η Ομοσπονδία από μια λεόντειο σύμβαση από την οποία δεν είχε κανένα όφελος.
Νικηφόρος : Μα κ. Σαρρή μέλος του Δ Σ δεν είσαστε όταν ψηφίστηκε η Λεόντειος σύμβαση  Τι κάνατε εσείς ως γιατρός για να μη εμπλακή η Ε Π Ο σε αυτή την περιπέτεια; 
Σαρρής Για την οριστική επίλυση της εκκρεμότητας που άφησε ο παλιός «σωτήρας» της ΕΠΟ με τα Αθλητικά Κέντρα των ΕΠΣ που κόστισε στην ΕΠΟ περί τα τρία και πλέον εκατομμύρια ευρώ.
Νικηφόρος:Ο παλιός Σωτήρας ξεχάσατε ότι ήταν ο αρχηγός σας κ. Σαρρή και δεν ήταν μόνος του στη διοίκηση.Και  δεν είχα ποτέ διαβάσει καμία δική σας αντίρρηση 
Σαρρής Για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ του 2014. την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και την αντίστοιχη της Εθνικής Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.
Νικηφόρος: Τότε τι να πει ο Γκαγκάτσης ο μέντορας σας που κατάκτησε του Ευρωπαϊκο κύπελλο; Δεν μας είπατε τίποτα για την ήττα μας από τα νησιά Φερόε  που αποτελεί στίγμα για το ποδόσφαιρο μας Και αυτό το 10--0 της εθνικής των μικρών. 
Σαρρή :Για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων ειδικώς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την νέα Γ’ Εθνική κατηγορία, που αντικατέστησε την παλιά Δ’ Εθνική αλλά και τη νέα αριθμητική συγκρότηση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.
Νικηφόρος: Παραλάβατε ένα πρωτάθλημα της πλάκας που ήταν αυτό της Δ κατηγορίας που με την υπογραφή την δική σου είχε γίνει. Και σήμερα έχουμε αυτό της Γ κατηγορίας που είναι ασόβαρο αφού οργιάζουν σε αυτό οι φουσκωτοί. Αλλά και οι επιλεγμένοι διαιτητές  
Σαρρή Για την βελτιωμένη οργάνωση και απόδοση της διαιτησίας, η οποία με την έλευση του κ. Χιού Ντάλλας πρέπει να βοηθηθεί ακόμη περισσότερο ώστε ταχύτατα να περάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.
Νικηφόρος: Ποτέ δεν περίμενα από έναν αρχηγό ενός φορέα να παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτεύγματα. Μα ο ξυλοδαρμός του κ. Ζωγράφο σας διαψεύδει αφού αποδεικνύει ποιος έκανε τους ορισμούς .Και εδώ θα έγγραφα ντροπή κ. Σαρρή αλλά η λέξης έχασε την σημασία της 
Σαρρή Ακόμη και για το γεγονός της πρόσληψης του κ. Ρανιέρι, για την οποία κανένας Έλληνας δεν είχε την παραμικρή αντίρρηση και κατόπιν, εκ του αποτελέσματος όλες οι ευθύνες είναι δικές μου.Μόνο που αν εγώ αποφάσιζα και πάλι για το νέο προπονητή την ίδια επιλογή με τα ίδια χαρακτηριστικά θα έκανα
Νικηφόρος Γιατί πότε ζητήσατε την έγκριση των Ελλήνων για να πάρετε αποφάσεις κ. τέως πρόεδρε της Ε Π Ο ;Είμαι βέβαιος ότι θα κάνατε την ίδια επιλογή γιατί από έναν άσχετο δεν έχω καμία απαίτηση.
Ο Ζαν -Ζακ  Ρουσσώ υποστηρίζει ότι " ...ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερος και παντού βρίσκεται αλυσοδεμένος" Και ξέρετε τον λόγο κ. Σαρρή; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς που νομίζετε ότι είσαστε ικανοί να διοικήσετε και δυστυχώς αποδεικνύετε στην πράξη ότι είσαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ.