Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Λάκη Γιαννιδάκη είσαι φιλοκατήγορος χωρίς να μας παρουσιάζεις στοιχεία. Και ο Νικηφόρος σε απαντά με στοιχεία.


Δεν είναι 14 του Φλεβάρη η εορτή των ερωτευμένων αλλά ένα είδος δημοσιογραφίας που μας φέρνει ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος κ. Λάκης Γιαννιδάκης στο νομό μας .



Και γράφει ο κ. Λάκης μας 
Δεν χάνει ευκαιρία για ευκαιρία ο απερχόμενος δήμαρχος Κορινθίων Αλ Πνευματικός να μιλάει με λόγια όλο «γλύκα» για στελέχη που προέρχονται  κυρίως από την συντηρητική παράταξη η οποία αποτελεί και τον βασικό κορμό της σημερινής Κυβέρνησης.
Τελευταίος που δέχθηκε τις «γλύκες» του δημάρχου Κορινθίων ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού    Γιάννης Ανδριανός .  

Δείτε την φωτογραφία της ανάρτησης με τι «πάθος» τον κοιτάζει στα μάτια!

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Επειδή είναι γνωστή η πολιτεία του κ. Δημάρχου ως προς τα πάθη έτσι όπως μας το παρουσιάζει ο κ. επαγγελματίας δημοσιογράφος το προσπερνώ μετά βδελυγμίας. Αλλά    απαντώ στον κατασκευαστή εργολάβο εδώ στην κυριολεξία της λάσπης  στον αυτοαποκαλούμενο δημοσιογράφο κ. Γιαννιδάκη με κάποιους στοίχους του Γιώργου Σουρή και  τον οποίο συμβουλεύω να μελετήσει πολύ καλά την  τελευταίο αράδα

Ὁ Ῥωμηός

Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.

Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.

...
Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.
Στὸν καφετζῆ ξεσπάω... φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ, 
τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει, 
καὶ τέλος... δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ.



Και γράφει ο κ. Λάκης μας 

Τον τελευταίο πάντως καιρό και ενόψει της απόφασης του Εκλογοδικείου παρουσιάζεται σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του κυριολεκτικά μουδιασμένος ή ακόμα και με χαμένο τον αυτοέλεγχό του;
Κάποιο ακόμα ισχυρίζονται ότι ο απερχόμενος δήμαρχος περνάει μια περίοδο κατάθλιψης!
Είναι βέβαια σίγουρο ότι μέχρι πρότινος ο δήμαρχος Κορινθίων έκανε «πάρτι» στα δημοτικά θέματα μην έχοντας στην ουσία κανένα αντιπολιτευτικό έλεγχο.
Όμως με την παρουσία του Βασίλη Νανόπουλου και της ισχυρής και αναλόγου  αυτοδιοικητικού επιπέδου παράταξής του ,δηλαδή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Δημοτικό συμβούλιο –προσωρινά σε θέμα μείζονος μειοψηφίας- τα πράγματα άλλαξα άρδην για τον απερχόμενο δήμαρχο Κορινθίων.
Την ανοχή και τα κλειστά μάτια στην διαπλοκή τα ονομάζαμε μέχρι τώρα συναίνεση!!
Αμ τέτοιου είδους συναίνεση δεν θα ξαναδεί ούτε στα όνειρά του ο Αλ Πνευματικός.
Οι πληροφορίες της sfedona.gr μιλούν για επικείμενη “βροχή’ μηνύσεων και αγωγών εναντίον του απερχόμενου δημάρχου για σοβαρά ζητήματα όπως παράβαση καθήκοντος(σε πολλές περιπτώσεις) για συκοφαντική δυσφήμιση ,για ψευδορκία, για χορήγηση ψευδούς βεβαιώσεως , για εξύβριση  μέχρι και για ληστεία σε βάρος δημοσιογράφου.


Σχολιασμός Νικηφόρου 

Κύριε Λάκη μας είναι αδικαιολόγητη  η κατάθλιψη του κ. Δημάρχου. Γιατί αν ανατρέξουμε στο λεξικό και πάμε στην λέξη κατάθλιψη διαβάζουμε ότι είναι παθολογική κατάσταση που εκδηλώνεται με αισθήματα βαθιάς απογοήτευσης και απαισιοδοξίας για την ζωή. Υποτίμηση της προσωπικής αξίας του πάσχοντος και μείωση των δραστηριοτήτων του.  
Κύριε Λάκη μας είσαι υποχρεωμένος να μας πεις απ όλα αυτά που διαβάζουμε που μας ορίζουν τον ασθενή με κατάθλιψη ποιο στοιχείο μπορούμε να προσγειώσουμε επάνω στο Πνευματικό για να παραδεχτούμε ότι πάσχει από κατάθλιψη. Μια καλή αντιπολίτευση όπου αυτή και να βρίσκεται κάνει καλό στο τόπο. Τον κ. Νανόπουλο ακόμα δεν τον είδαμε για να μπορούμε να τον κρίνουμε. 
Τώρα ερχόμαστε στα αδικήματα που έχει υποπέσει ο κ. Πνευματικός που είναι πολλά από την μια και από την άλλη  θα γίνουν μηνύσεις και αγωγές. Εύκολο είναι να το λες πολύ δύσκολο να το υλοποιήσεις 
Τώρα μάλιστα που πρέπει να καταβάλει ο μηνυτής μαζί με την μήνυση και 100 ευρώπουλα χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Στέκομαι στο αδίκημα της ληστείας που είναι πολύ βαρύ Γιατί ληστεία σημαίνει απόσπαση και οικειοποίηση ξένων αγαθών από τον κάτοχό τους  με άσκηση βίας. Αλλά όμως επειδή την ληστεία που κατηγορείς εσύ κ. Λάκη ότι την διέπραξε σε βάρος δημοσιογράφου oΔήμαρχος  θα ήθελα το όνομα του δημοσιογράφου γιατί πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες.  Δήμαρχος  λήστεψε Κορίνθιο δημοσιογράφο. Αυτό δεν μπορεί να γραφτεί ούτε ως ανέκδοτο. 

Και γράφει ο κ. Λάκης μας 
Υπάρχουν όμως και όρια στην «οσφιοκαμψία» και τις "γλύκες"!
Γιατί να το κάνει άραγε αυτό ο Αλ Πνευματικός ;
Είναι «στριμωγμένος» κάπου πολιτικά  ή υπηρεσιακά ακόμα και  σε θέματα δικαιοσύνης  και επιζητά ισχυρές πολιτικές συμμαχίες;

Το σήμερα γι αυτόν είναι  πλέον ένας εφιάλτης γεμάτος  φουρτούνες και αβεβαιότητα !
Πόσο μπορούν να τον «σώσουν» οι Δημόσιες σχέσεις με τα κυβερνητικά στελέχη;

Σχολιασμός Νικηφόρου 
Οσφυοκάμπτης ( γράφεται με υ) σημαίνει ο δουλοπρεπής δηλαδή ο άνθρωπος που συμπεριφέρεται ως δούλος δηλαδή άνθρωπος που έχει στερηθεί την ατομική του ελευθερία. Πως είναι δυνατόν να είναι ο Αλέκος Πνευματικός δούλος και να διαπράττει όλα αυτά τα αδικήματα ( τα οποία δεν τα έχουμε σε πινάκια δικαστικά αλλά όλα σε εκκρεμότητα. Και γιατί κ. Λάκη μας όλα αυτά να τα έχει υποστεί ο κ. απερχόμενος δήμαρχος αφού εσύ ως νέος Σαρίπολος ( μέγας άνθρωπος που υπηρέτησε την δικαιοσύνη. ) έχεις  βγάλει αποτέλεσμα χωρίς περιμένετε αυτή του εκλογοδικείου .Με αυτά που υποστηρίζετε κατηγορείτε τους πολιτικούς ότι επεμβαίνουν στην δικαιοσύνη Ενώ οι εξουσίες είναι τρεις Νομοθετική Εκτελεστική και Δικαστική εσύ θέλει να προσθέσεις και την τέταρτη αυτή της Δημοσιογραφίας. Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο είχα ένα σοφό καθηγητή που υποστήριζε ότι " ...για όλα που κάνεις  υπάρχει μια δικαιολογία. Αρκεί αυτή να μη σε εκθέτη "
Θα ήθελα να μου έλεγες κ. Λάκη μας αλήθεια αυτά που γράφεις ποιον εκθέτουν Εσένα ή τον Δήμαρχο; 
Ο μόνος που δεν το έχει καταλάβει είναι ο κ. Νανόπουλος και σ' αφήνει να γράφεις όλα αυτά για να έχω και εγώ αντικείμενο σχολιασμού. Είχες πάρει αέρα γιατί δεν σε σχολίαζαν για πολλούς και όχι διαφόρους αλλά συγκεκριμένους λόγους οι επαγγελματίες συνάδελφοι σου. Ήσουν άτυχος γιατί είμαι ερασιτέχνης δημοσιογράφος. Και το σπουδαιότερο έχω να συναντήσω τον κ. Πνευματικό από το 2006 

.Λάκη Γιαννιδάκη 

Μελέτησε με πολύ μεγάλη προσοχή τα λόγια του σοφού Ευάγγελου Παπανούτσου ίσως σου κάνουν καλό. " Αν ο άνθρωπος δεν είχε το αίσθημα της ντροπής και το αίσθημα της δικαιοσύνης θα ήταν ένα αξιολύπητο θηρίο -ζώο άοπλο προορισμένο να εξαφανιστεί "