Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κλαίει και οδύρεται ο κ. Γιαννιδάκης γιατί ο Δήμαρχος Κορινθίων χρησιμοποιεί αξιόλογα στελέχη

Γράφει ο αυτοαποκαλούμενος επαγγελματίας δημοσιογράφος Λάκης Γιαννιδάκης 

Φοβερές αλλαγές έκανε ο Πνευματικός στους συνεργάτες του! 
Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται: «Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός ανακοινώνει ότι με την 53668/3-10-2014 απόφαση Δημάρχου, ο Δημοτικός σύμβουλος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ορίζεται εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας και εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Κορινθίων με παράλληλα καθήκοντα την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων επικοινωνίας του Δήμου και των νομικών προσώπων του Δήμου Κορινθίων».

ΣΣ. Σιγά μην έμενε εκτός ο Σταυρέλης.
…Μέχρι σήμερα είχε τον «τίτλο» του αιώνιου πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων! Έφτασε λοιπόν ο καιρός να γίνει αυτή η αλλαγή (δεν πήγαινε άλλο) στη θέση του προέδρου του ΔΣ! Πόσο ακόμα θα καθόταν ο Σταυρέλης; Έτσι ανέλαβε πρόεδρος του ΔΣ ο Χ. Χασικίδης!
…Ο Σταυρέλης όμως σιγά μην έμενε εκτός! …Επανήλθε ως εκπρόσωπος τύπου του δήμου! 

Σε ότι αφορά τις αλαλαγές του Πνευματικού στους συνεργάτες του μας θυμίζει την εξής παροιμία: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…»

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Καλό θα είναι κ. Γιαννιδάκη να ανοίγεις και κανένα βιβλίο και να μαθαίνεις  τι σημασία αυτών που γράφεις. Γιατί η σωστή ενημέρωση του αναγνώστη θέλει κόπο και μάλιστα πολύ μεγάλο Το κουτσομπολιό είναι πολύ εύκολο και μάλιστα έχει και περισσότερους πελάτες Μα αυτό δεν είναι δημοσιογραφία αλλά κιτρινισμός 
Που σημαίνει η πρακτική της σκανδαλοθηρικής σκόπιμα ωμής και προκλητικής προβολής και παρουσίασης στον τύπο θεμάτων που εξάπτουν την περιέργεια του κοινού χωρίς να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία ( μαρκούτσια μέσα στο νοσοκομείο και στο κρεβάτι των ασθενών προκειμένου να θάψουμε προεκλογικά τον Πνευματικό που έχει και αυτός μαζί με άλλους την ευθύνη της δημιουργίας σου )
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς είναι μια φράση που μπορούμε να την κατατάξουμε στις παροιμίες αλλά υπάρχει περιστατικό.
Στους χρόνους του Όθωνα υπήρχε ένας γνωστός κουρελιάρης τύπος : Ο Μανωλιός Μπατίνος. Οι κάτοικοι του έδιναν συχνά κανένα παντελόνι ή κανένα σακάκι αλλά αυτός δεν καταδεχόταν να τα πάρει γιατί δεν ήταν ζητιάνος αλλά ποιητής ρήτορας και φιλόσοφος. Στεκόταν στην πλατεία και κατέβαζε ότι του ερχόταν. Κάποτε πέρασε από την πλατεία ο Ιωάννης Κωλέττης και ο Μανωλιός τον πλησίασε και τον ρώτησε αν μπορεί και αυτός να βγάλει λόγο στη βουλή. 
Ο Κωλέττης του είπε ότι θα του έδινε την άδεια να μιλήσει αν έβγαζε τα κουρέλια που φορούσε και έβαζε ρούχα της ανθρωπιάς. Την άλλη μέρα εμφανίζεται στην πλατεία ο Μανωλιός με τα ίδια ρούχα που όμως τα φορούσε από την ανάποδη (τα μέσα έξω). Και ενώ ο κόσμος τον κοιτούσε έκπληκτος αυτός βρήκε την ευκαιρία και απήγγειλε τους παρακάτω στοίχους. 

Άλλαξε η Αθήνα όψη
 σαν μαχαίρι δίχως κόψη
 πήρε κάτι απ την Ευρώπη
 και ξεφούσκωσε σαν τόπι.
Άλλαξαν χαζοί και κούφοι 
και μας κάνουν κλωτσοσκούφι 
Άλλαξε ο Μανωλιός 
και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς  

Τώρα κ. Γιαννιδάκη είσαι υποχρεωμένος να μας πεις που δένει ο κ. Σταυρέλης με αυτή την ιστορία. Προσωπικά με τον κ. Σταυρέλη δεν έχω συναντηθεί ποτέ αν και έχει και αυτός από πλευράς πατέρα όπως εγώ από πλευράς μάνας ρίζες από την όμορφη Λέσβο και τα χωριά μας απέχουν οκτώ χιλιόμετρα. Είμαι όμως υπερήφανος που όπου βρεθώ μιλάνε όλοι με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν όπως και για τον Παναγιώτη Λαμπρινό και τον Γιώργο Φιλιππακόπουλο που έχουν μπει  στο στόχαστρον του κ. Λάκη μας  Ενώ καλά λόγια γράφει για τον κ. Μάριο Σταματάκη που έβαλε επίσημα την ταφόπετρα στην ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος. Θα μου πείτε περίεργα πράγματα. Και εγώ απαντώ ότι όλα έχουν μια ερμηνεία και πολλές φορές και κάποια τιμή.  
Γνωρίζω ότι αν ο κ. Σταυρέλης δεν έπαιρνε κανένα πόστο θα είχαμε την καραμέλα ότι ο Πνευματικός είναι αχάριστος γιατί πέταξε τους συνεργάτες του Τώρα όμως που πήρε  πόστο τεράστιο και τρέμει ο κ. Λάκης μια και θα είναι ξέμπαρκος ( που σημαίνει αυτός που μένει μόνος) θα είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί ακόμα και για τους "πρίγκιπες" της Κορινθιακής δημοσιογραφίας  
Αρκεί το γραφείο τύπου να δουλέψει σωστά και να μη κάνει επιλογές. 
Αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι δικοί μας ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΑΠΈΝΑΝΤΙ. 
Αν αυτό γίνει τότε θα μπορεί να ισχυριστεί ο κ. Γιαννιδάκης το άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς. 
Βέβαια αναφέρομαι στους επαγγελματίες δημοσιογράφους . 
Εγώ ανήκω στους ερασιτέχνες και γι αυτό μόλις πληροφορήθηκα το νέο πόστο του κ. Σαυρέλη του έστειλα το μήνυμα μου από το μπλοκ μου με  το άρθρο που είχε τίτλο   Κύριε Σταυρέλη και εμείς εδώ είμαστε. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα καταδειχτεί να ασχοληθεί με έναν ερασιτέχνη ( που ζητώ ενημέρωση και τίποτα άλλο )γιατί μπορεί να στεναχωρήσει δυνατούς επαγγελματίες δημοσιογράφους. Που μπορεί να είναι αύριο και αυτοί με τον κ. Λάκη παρέα. 
Ενώ εγώ δεν αλλάζω στρατόπεδο γιατί θα είμαι με την αλήθεια και το δίκιο που όπως μας λέει ο Μακρυγιάννης δεν μπορεί να βλέπει να το πνίγει το άδικο.