Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Χριστόφορε Ζψγράφε: Νομίζω μετά από αυτό το ξεγύμνωμα που σου έκανα δεν μπορείς να παραμείνεις στη θέση αυτή

Κύριε Χρυσοφόρε Ζωγράφε από μικρός είχα ένα ψώνιο να διαβάζω και να τιμώ αυτούς που διάβαιναν το δρόμο της ζωής με αξιοπρέπεια
Θυμάμαι στο χωριό που είδα το φως που μας χαρίζει ο Πανάγαθος είχαμε έναν συνάνθρωπο μας που οι άλλοι τον χαρακτήριζαν κουνημένο από τα πολλά βιβλία που είχε ανοίξει.
Θυμάμαι ότι τον είχα πλησιάσει όταν πήγαινα στο δημοτικό και προσπάθησα να δω τι διαφέρει από εμάς και διαπίστωσα ότι εμείς διαφέραμε από αυτόν.
Μεταξύ των άλλων που μου είπε ήταν και αυτή η κουβέντα που μέχρι σήμερα με έχει στην κυριολεξία καταστρέψει. Όλα στη ζωή αγοράζονται εκτός από ένα Την αξιοπρέπεια.
Τότε ήμουνα πολύ μικρός αλλά και που μεγάλωσα ποτέ δεν κατάλαβα τι μου είπε ο πειραγμένος από τα γράμματα Έπρεπε να φτάσω στην ηλικία που είμαι για να μπορέσω να καταλάβω τι μου έλεγε ο τρελός κατά τους άλλους για μένα ο σωστός του χωριού.
Και σας ερωτώ κ. Ζωγράφε έχετε υπηρετήσει την διαιτησία με αξιοπρέπεια  που σημαίνει να κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων
Και ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή Η ΑΕΚ είναι άτυχη που θα παίξει μαζί μας». Στον πρώτο αγώνα στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» άτυχος και κακός είναι ο Ολυμπιακός που «κολλάει» στην ισοπαλία (1-1) και θέλει μόνο νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια για να προκριθεί. Η ρεβάνς ορίζεται για τις 10 Φεβρουαρίου, αλλά πριν από το ματς συμβαίνουν μια σειρά γεγονότα που το δυναμιτίζουν.
Τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα η ΑΕΚ γνωρίζει την ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 2-1 και χάνει τις τελευταίες ελπίδες της να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Το ματς διακόπτεται δύο φορές, εξαιτίας τρομερών επεισοδίων που προκαλούν οι οπαδοί της Ενωσης εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο και ξυλοκοπώντας τον διαιτητή κ. Ακρίδα
Λίγες μέρες πριν το παιχνίδι, ο Λουκόπουλος έβαλε φωτιά καταγγέλλοντας πως παράγοντας της ΑΕΚ προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του, Λεωνίδα Βόσδου προκειμένου να τον δωροδοκήσει. Η ομολογία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ότι: «δεν με πλησίασε κανείς» οδήγησε τους δικαστές στο συμπέρασμα πως η όλη ιστορία κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο, για να δημιουργηθεί κλίμα σε βάρος του αντιπάλου. Η ΑΕΚ και ο Βόσδου αθωώθηκαν από το δικαστήριο και ο Λουκόπουλος τιμωρήθηκε, αλλά φυσικά δεν πήγε φυλακή.
Η ζημιά όμως, είχε γίνει. Ο διαιτητής Ακρίδα έβαλε μπουρλότο στο ματς. Μόλις στο 2’ ο Βόσδου απέκρουσε ως…βολεϊμπολίστας τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Παναχαϊκής, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι. Το γήπεδο πήρε φωτιά και οι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονταν σε ένταση. Τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, όταν ο Βόσδου και κάποιος Βουγιαντίνοβιτς έκαναν χειρονομίες προς την εξέδρα μετά το προβάδισμα δύο τερμάτων που πήρε η Παναχαϊκή. Η ΑΕΚ μείωσε με τον Νίλσεν, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τίποτε από το παιχνίδι. Το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν τρομερά επεισόδια, καθώς η αστυνομία επιτέθηκε στους οπαδούς της ΑΕΚ και υπήρξαν σκηνές που δεν είχαν προηγούμενο.
Ο διαιτητής Ακρίδας είναι Θείος σας και επομένως η τοποθέτησης σας στη θέση αυτή δεν έγινε τυχαία. αλλά μετά από σχέδιο εξόντωσης της Α Ε Κ. την οπο'ια φρόντισε να το κάνει ο θείος σας 27 χρόνια πριν  
Μα και η δική σας πορεία δεν είναι και η πλέον σωστή 

ο Χριστόφορος Ζωγράφος (Λάρισα-Εργοτέλης) παραπέμφθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ επειδή βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων,

 Τέσσερις μήνες νωρίτερα, απ' ό,τι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, αναμένεται να τερματίσει τη διαιτητική του καριέρα ο μέχρι πρότινος και διεθνής Χριστόφορος Ζωγράφος. Ο Αθηναίος ρέφερι, κεντρικό πρόσωπο του προχθεσινού ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης με τις αποφάσεις του, παραπέμφθηκε από τον παρατηρητή Τεροβίτσα (Αιτωλοακαρνανίας) στο πειθαρχικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αφού βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων (πέναλτι υπέρ Αστέρα κ.λπ.). Η παραπομπή του αυτή είναι η δεύτερη φέτος, κάτι που σημαίνει ότι αποχαιρετά βάσει κανονισμού τους πίνακες της Super League.Και σας ερωτώ κ. Χριστόφορο εφόσον αναγκαστήκατε να φύγετε από την διαιτησία έχετε το ηθικό ανάστημα να επανέλθετε και να την διοικήστε 
Όταν ως παρατηρητής χωρίς να έχετε κανένα δικαίωμα είπατε στον διαιτητή Κοτσιαύτη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το βράδυ της Πέμπτης, μετά το παιχνίδι Κυπέλλου, Ηρακλής – ΠΑΟΚ.«Μία χαρά τα πήγες, σε γουστάρω! Για το χέρι μη φοβάσαι, θα γράψω ότι ξαφνιάστηκε ο παίκτης. Ο βαθμός σου στο λέω από τώρα θα είναι 8,3 ή 8,4. Μη φοβάσαι θα σε καλύψω εγώ»
Και ξεσκεπαστήκατε το καλημέρα 
Και  έρχεστε και ορίζετε διαιτητή στον αγώνα  Παναιγιαλείου -- Α Ε Κ τον Γρατσάνη Ευάγγελο που ανήκει στην Ένωση ποδοσφαιρικών ομάδων Τρικάλων που έχει πρόεδρο τον κ. Μποτσόλη που συνοδεύειτον Αρετόπουλο  γνωστό Λουλούδι της διαιτησία όχι της Μονεβασιάς αλλά των Τρικάλων  στους αγώνες που διαιτητεύει . 
Η Β εθνική είχε κατά την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο 42 αγωνιστικές και ο κ. Γρατσάνης σφύριξε σε οκτώ αγωνιστικές που σημαίνει δεν ήταν από τους πρωτοκλασάτους. Βέβαια για να φτάσεις μέχρι την Β εθνική πρέπει να έχει το κεφάλι κάτω. Στην πρώτη να μη υπάρχει κεφάλι. 
Και βάλατε παρατηρητή τον κ. Πάνου που έπρεπε να του είχα απαγορευθεί η είσοδος στα γήπεδα γιατί  Απαλλάχθηκε ο Μπρούνο Τσιρίλο από τον κίνδυνο τιμωρίας για την αποβολή του στο παιχνίδι της ΑΕΚ με το Αιγάλεω. Ο Ιταλός αμυντικός της Ενωσης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα καθώς ο επόπτης Πάνου υπέδειξε στον διαιτητή Καλόπουλο ότι είχε χτυπήσει τον Ντανιέλ Εντουσέι εκτός φάσης, ωστόσο η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να "αθωώσει" το ποδοσφαιριστή των "κιτρινόμαυρων
Κ. Ζωγράφε νομίζω ότι σας ξεσκέπασα και θα συνεχίζω να το κάνω όχι μόνο στους διαιτητές που θα ορίζεις για την ομάδα μου αλλά για όλες τις ομάδες γιατί όλες είναι παιδιά μου όπως λέει και στο έργο βαθιές είναι οι ρίζες.δεν μπορείς να παραμείνεις στη θέση αυτή 
Δεν σε βάλανε εκεί για να δημιουργήσεις αλλά για να σηκώσεις τα διοικητικά εγκλήματα που σκέπτονται να κάνουν  αυτοί που εφαρμόζουν Σκοτώσου εσύ να δοξαστώ εγώ. 
Και επειδή οδηγό έχω τον Νίκο Καζαντζάκη ( δεν περιμένω τίποτα δεν ελπίζω σε τίποτα είμαι λεύτερος)  θα συνεχίσω Μου σπάσανε δυο φορές το αυτοκίνητο μου μου το έβαψαν και  μυαλό δεν έχω βάλει.