Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεεεεε

Δεν μπορούν να σηκώσουν τα έξοδα διαιτησίας στα τοπικά πρωταθλήματα τα σωματεία και είμαι βέβαιος ότι οδηγούμεθα σε πλήρη μαρασμό
Και παίρνουμε έναν συγκεκριμένο αγώνα  που έχει γίνει στο γήπεδο του Λουτρακίου με διαιτητές τους Νεοφωτιάδη Σεφέρη και Γκότση και παρατηρητή διαιτησίας τον Ανδρέα Ντούλη
Ο διαιτητής έχει αμοιβή 40 ευρώ ή σε δραχμές 13.600. Μεροκάματο καλό και μάλιστα προ της οικονομικής κρίσης Και αφορολόγητο από την εφορία αλλά όχι από την ένωση που παρακρατεί το 10%χωρίς να μας γνωρίζει τους λόγους  Και οι επόπτες από 30 ευρώ ο καθένας ή σε δραχμές 10.200 Πολύ καλό μεροκάματο Και εδώ έχει παρακράτηση η ένωσης 10% που είναι πολύ μεγάλη φορολόγηση. Υπάρχει όμως και ένα ποσό 25 ευρώ ή σε δραχμές 8500 που είναι έξοδα κίνησης . Αυτά είναι αφορολόγητα. Δηλαδή τρεις διαιτητές που μένουν στην Κόρινθο για να πάνε στο Λουτράκι πρέπει να εισπράξουν για έξοδα κίνησης 25 ευρώ. Και δεν ντρέπεστε που ακόμα διοικείτε αυτό το άμοιρο Κορινθιακό ποδόσφαιρο; Κατά ποία έννοια ο διαιτητής που διαιτητεύει ένα αγώνα Β κατηγορίας ή ένα παιδικό να πληρώνεται ενώ ο ποδοσφαιριστής δεν παίρνει ούτε μονόλεπτο.
Αλλά έχουμε και το χαράτσι του παρατηρητή διαιτησίας που είναι 15 ευρώ ή σε δραχμές 5.100
Πηγαίνοντας στην λαϊκή μπορεί να πάρεις ένα  κιλό γαύρο Δέκα κιλά πατάτες από τον φίλο μου τον Χιλιομοδιότη. Ντομάτες τρία κιλά δυο κιλά σπανάκι μια τυρόπιτα και τα υπόλοιπα βενζίνη για να πας με το αυτοκίνητο σου στο Λουτράκι από την Κόρινθο.
Και εγώ σας υπολογίζω ότι κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο να πληρώνει 160 ευρώ κατά μέσο όρο αμοιβή στους διαιτητές και στο παρατηρητή διαιτησίας πρέπει μόνο για το πρωτάθλημα να ξοδέψει 2.400 ευρώ ή σε δραχμές; 816.000 μόνο για τους ανιδιοτελείς εργάτες του ποδοσφαίρου που είναι οι διαιτητές που σφυρίζουν τους αγώνες της πρώτης κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος.
Και ο Λαμπρινός σας είπε θα μειωθεί η αμοιβή των διαιτητών  κατά 50% και τον καταψηφίσατε.
Και ερχόμαστε στο χαράτσι υπέρ της ένωσης που είναι ο διαιτητής υποχρεωμένος να πληρώνει μαζί με τους επόπτες και ανέρχεται σε 10 ευρώ ο αγώνας. Οι αγώνες σε κάθε αγωνιστική είναι 8 επί 10 ευρώ έχουμε 80 ευρώ Αυτό πολλαπλασιάζεται επί 30 που είναι οι αγωνιστικές και έχουμε 2.400 ευρώ υπέρ της ένωσης, Που σημαίνει ότι οι παράγοντες των ομάδων πρέπει να πληρώσουν μόνο για αμοιβή 24.000 ευρώ ή σε δραχμές 8.160.000. Κατά τα άλλα το ποδόσφαιρο στα τοπικά πρωταθλήματα είναι ερασιτεχνικό Γιατί εκτός των αμοιβών έχουμε και οδοιπορικά και έξοδα παρατηρητών διαιτησίας.  Ίσως οι παράγοντες να είναι μαζόχες που τους αρέσουν να υποφέρουν. Γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.