Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι διαιτητέςκαι οι παρατηρητές των αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος της πρώτης Κατηγορίας

 ΤΕΝΕΑΤΗΣ  ΑΘΙΚΙΩΝ --ΑΓΙΟΙ  ΘΕΟΔΩΡΟΙ:
 ΚΑΚΡΙΔΗΣ  Π. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-- ΣΚΟΥΡΤΗΣ-- ΝΤΑΣΙΟΣ

Νικηφόρος 
Ο κ.Ντάσιος είναι ο παρατηρητής διαιτησίας  που η τοπική Κ Ε Δ μας εργάζεται αγρίως γιατί τον διαιτητή Κακριδή Π.καλείται να κρίνει δυο φορές μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές  . Γιατί οι παρατηρητές πηγαίνουν κοντά στο σπίτι τους για να μένει υπόλοιπο για την λαϊκή αγορά 

 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  -- ΚΟΡΙΝΘΟΣ‘06:
ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΣΑΝΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

Νικηφόρος 
Παντελή καθάρισες τον Ολυμπιακό Λουτρακίου σειρά έχει τώρα και η Κόρινθος 06 
Και ο κ. Τσέλιος ο παρατηρητής διαιτησίας έχει αναλάβει τους αγώνες που γίνονται στην περιοχή του για να μη πηγαίνει και μακριά και κουραστεί και ξοδευτεί. Πήγε δυο φορές στο Πετρί για να δει την Θύελλα  Και τώρα στην Νεμέα. 

ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ--Π.Α.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΣ:
 ΝΕΟΦΥΤΙΑΔΗΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νικηφόρος 
Όσο και να θέλει ο κ. Μπριάκος ο Νεοφυτιάδης δεν θα μπορέσει να διαιτητεύσει  κανένα αγώνα μεταξύ μαθητών του δημοτικού των πρώτων τάξεων .Και επειδή το γνωρίζουν αυτό οι προστάτες του δεν τον χρησιμοποιούν σε αγώνες της Β εθνικής κατηγορίας πλην όμως έχει μπλοκάρει την θέση και δεν αφήνει κανέναν να δείξει τα προσόντα του. Επειδή δεν περιμένω  να δω το αποτέλεσμα για να το κρίνω και έτσι να είμαι καβάλα στο άλογο  προτιμώ να πω την άποψη μου  κινδυνεύοντας  να εκτεθώ αλλά μέχρι σήμερα δεν νομίζω ότι έχω  πέσω έξω στις προβλέψεις μου. Υπάρχει και το δεδικασμένο του κ. Αστερή οι είκοσι μέρες τιμωρία. Παρατηρητής διαιτησίας ο κ. Θεοδωρόπουλος που έχει αναλάβει την περιοχή αυτή μια και μένει εκεί 
Έχει πάει σε δυο αγώνες της ομάδας του Αστέρα Δερβενίου .Όπως καταλαβαίνετε ο θεσμός παρατηρητής διαιτησίας δημιουργήθηκε για τα έξοδα της λαϊκής μερικώς. γιατί δεν φτάνουν για όλο τον μήνα. 


ΕΛΛΑΣ  ΒΕΛΟΥ--ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΚΕΦΙΛΗΣ ΜΠΕΤΣΟΓΛΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΙΤΗΣ ΔΟΥΡΟΣ

Νικηφόρος
Η απόστασης του καταστήματος του κ. Δούρου δεν πρέπει να είναι πάνω από χιλιόμετρο. από το γήπεδο. Και πρέπει ο κ. Τριαντάφυλλος να το στρώσει με ένα κόκκινο χαλί αφού η δόξα της Ελληνικής διαιτησίας θα είναι ο μόνιμος παρατηρητής διαιτησίας της ομάδας του Μέχρι τώρα έχει πάει δυο φορές στο γήπεδο του Βέλου ( το χωριό του Γιωργάρα) και του Ζευγολατιού. Και μια φορά για το κύπελλο στο Βέλο. Τον διαιτητή ΚΕΦΙΛΗ δεν τον γνωρίζω αλλά μου είναι συμπαθής γιατί κάποτε τον είχαν βάλει στον στόχο κάποιοι που νομίζουν ότι υπηρετούν το ποδόσφαιρο. 

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ --ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 
ΛΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ ΛΙΑΚΗΣ

Νικηφόρος
Ο διαιτητής Λάσκος είναι της κατηγορίας των διαιτητών που δεν έχουν προοπτική 
ανόδου που σημαίνει ότι οι φιλοδοξίες του έχουν τερματίσει. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι δεν έχει ικανότητες πλην όμως πρέπει να προτιμούνται τα νέα παιδιά που έχουν ικανότητες. 
Ο παρατηρητής διαιτησίας κ Λιάκης και αυτός όπως και όλοι οι συνάδελφοι του πηγαίνουν στους αγώνες της γειτονιάς των . Αφού δυο φορές μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές καλείται ν α βαθμολογήσει  τον διαιτητή Λάσκο. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ --Α.Ο.ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
 ΠΑΓΚΑΣ  ΠΥΡΓΑΚΗΣ  ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Νικηφόρος
Και ο διαιτητής Πάγκας ανήκει στην ίδια με τον  Λάσκο και είμαι της γνώμης ότι και αυτός μπαίνει εμπόδιο για το ανέβασμα των νέων παιδιών. Μέσα στην τριάδα των διαιτητών είναι και ο Σπηλιώτης που πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και θα παραμείνει εκεί όταν χρησιμοποιούνται οι χωρίς προοπτική διαιτητές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η επιτροπή δεν βάζει διαιτητές με φιλοδοξίες σε ένα παιχνίδι που οι ομάδες διεκδικούν πρωτάθλημα. 
Παρατηρητής διαιτησίας ο Παναγιώτης Αργύρης που το Θώδειο είναι συμπτωματικά και τόπος εργασίας. Και εδώ μπαίνει και πάλι το ερώτημα μπορεί μέλος της τοπικής Κ Ε Δ να είναι παρατηρητής  ; Και την έκθεση του ποιος θα την διαβάσει για να την κρίνε; 

ΚΥΨΕΛΟΣ--Α.Ο.ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΡΟΥΤΣΗΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΝΤΟΥΛΗΣ

Νικηφόρος
Ο διαιτητής Ρούτσι πιστεύω ότι διαθέτει πολύ περισσότερα στοιχεία ικανότητας από κάποιους που τους προβάλουν οι αρμόδιοι για να διαιτητεύουν παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα και έτσι να αδειάζουν τα γήπεδα . Τον Ανδρέα Ντούλη τον γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω πως δέχεται να πηγαίνει παρατηρητής διαιτησίας αφού είναι μέλος της τοπικής Κ Ε Δ 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ --ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
 ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ   ΝΤΕΜΣΙΑΣ   ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ   ΖΗΣΗΣ Α.


Νικηφόρος
Ο Διαιτητής Τσαγκαράκης προέρχεται από οικογένεια διαιτητών και μάλιστα ο πατέρας του ο Γιώργης έπαιξε και στην πρώτη εθνική κατηγορία Δεν γνωρίζω τις ικανότητες του γιατί μια φορά τον είδα και δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Εκείνο όμως που πιστεύω είναι ένα. Στα σφυρίγματα του δεν θα υπάρξει ποτέ δόλος. Και εδώ θέλω να παρατηρήσω πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος των διαιτητών να παρακολουθεί τις φάσεις. Θυμάμαι κατά την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο ο κ. πρόεδρος ακύρωσε δυο κανονικά τέρματα της ομάδας Κόρινθος 06 γιατί δεν μπορούσε να παρακολουθήσεις τον  αγώνα λόγω κιλών . Δεν θα ασχοληθώ με τον παρατηρητή Α. Ζήση γιατί από την στιγμή που δέχτηκε τον υποβιβασμό δεν είμαι σε θέση αλλά και ούτε και θέλω  να τον σχολιάσω. Γιατί με απογοήτευσε.   

Επίλογος 

Αυτή είναι η εικόνα της Κορινθιακής διαιτησίας  που δυστυχώς διοικείται όχι μόνο από ανίκανους αλλά και τρομερά επικίνδυνους γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξεχωρίσουν τους διαιτητές  Ακολουθούν την πεπατημένη και βάζουν διαιτητές να παίξουν που είναι παχύσαρκοι και αδυνατούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Και δεν μπορούν να καταλάβουν με αυτά που κάνουν δεν κρατούν την διαιτησία στάσιμη αλλά την οδηγούν προς τα πίσω και αυτό είναι τραγικό.Οι δε παρατηρητές διαιτησίας που παρακολουθούν ομάδες της γειτονιάς των έχουν πλήρως γελοιοποιηθεί και πολύ φοβάμαι ότι θα τους κρεμάσουν κουδούνια. 
Τα παραπάνω μόνοι σας θα τα διαπιστώσετε  στην πράξη.