Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ήττα του Ολυμπιακού πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον φίλαθλο και όχι έμπορο Μαρινάκη ...

Και ενώ κέρδισε  την Ατλέτικο ο Ολυμπιακός όλοι περίμεναν ότι το ταξίδι στην Σουηδία θα ήταν για να κάνουν οι παίκτες  ένας υγιεινό τουριστικό περίπατο  για να διασκεδάσουν την ήττα από τον Ατρόμητο
Γιατί προσωπικά αυτή την εικόνα μου έδιναν οι παίκτες του Θρύλου.
Ναι το τέρμα που πέτυχε ο Μήτρογλου ήταν κανονικό. Και η φάσης με τον Μανιάτη δεν πρέπει να είσαι καθηγητής διαιτησίας για να καταλάβεις ότι  ήταν πέναλτι.
Όλα αυτά να γίνουν μάθημα στον κ. Μαρινάκη όταν κάνει ντου στο ημιχρόνιο  στα αποδυτήρια των διαιτητών στο τελικό του Κυπέλλου. Που είχε ως αποτέλεσμα  οι δυο διαιτητές Γιάχος και Τριτσώνης να μη δουν το πέναλτι που έκανε ο Μανιάτης και που ήταν και συγχρόνως και αποβολή.
Και παρατήρησα τον πόνο που δημιουργεί η αδικία στο πρόσωπο του παίκτη του Ολυμπιακού και ήταν ακριβώς η ίδια εικόνα  σαν να έβλεπα τον Σάκη Τσώλη τότε προπονητή του Αστέρα.
Στη ζωή όλα είναι δανεικά και δυστυχώς όλα τα πληρώνεις και μάλιστα με τόκο που ξεπερνάει αυτό του Σάιλοκ στο αριστούργημα του Σαίξπηρ Ο έμπορος της Βενετίας. 
Με ρώτησε φίλος μου να του πω πως βλέπω τον αγώνα του Ολυμπιακού στη Σουηδία. Και του απάντησα με φοβίζει ο διαιτητής που δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Ρώσους. Και του εξήγησα ότι θυμάμαι τον αγώνα Μίλαν - Α Ε Κ που έγινε στην Τεργέστη γιατί ήταν τιμωρημένο το γήπεδο της Μίλαν και ενώ η ομάδα μας νικούσε με 0-1 μέσα σε δυο  λεπτά 74 και 76  από τα ύπουλα σφυρίγματα του διαιτητή χάσαμε και τα αυγά και τα καλάθια που νομίσαμε εμείς οι χωρικοί θα μπορούσαμε να είχαμε στην Ευρώπη και να τα παρουσιάζουμε . Και ο διαιτητής ήταν Ρώσος. Και μπορείτε να δείτε  όταν θέλει η ΟΥΕΦΑ να σβήσει μια ομάδα ποιους χρησιμοποιεί.
Αλλά δεν υπάρχει πιο ζωντανό παράδειγμα από κάποιον άθλιο διαιτητή

 Και το όνομα αυτού Μέρκ  
O Μάρκους Μερκ οδοντίατρος το επάγγελμα αναδείχθηκε κορυφαίος διαιτητής του κόσμου για τον 21ο αιώνα, σύμφωνα με την διεθνή ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου. Στην 59η θέση ο Βασσάρας. Ο Γερμανός ρέφερι, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διευθύνει και τον ιστορικό τελικό τελικό του Euro 2004 μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας συγκέντρωσε 135 βαθμούς.  Ακολουθούν ο Ουρουγουανός, Χόρχε Λαριόντα και ο Κολομβιανός, Οσκαρ Ρουίς Στην 59η θέση βρίσκεται ο Κύρος Βάσσαρας. Αναλυτικά οι κορυφαίοι διαιτητές του 21ου αιώνα: 1. Μάρκους Μερκ (Γερμανία) 135 βαθμοί 2. Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη) 108 3. Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία) 104 4. Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο) 98 5. Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία) 96 6. Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία) 96 7. Πιερλουίτζι Κολίνα (Ιταλία) 94 8. Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία) 91 9. Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία) 84 10. Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία) 80 .......................................................... 59. Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα) 5 -
Και αυτός ο κύριος σφύριξε τον αγώνα Α Ε Κ με τον Άγιαξ και ακύρωσε κανονικό τέρμα του Σαραβάκου 
Επίσης δεν έδωσε πέναλτι και αποβολή στον Κάρλος όταν έκανε χρέη τερματοφύλακα και έβγαλε  με το χέρι του την μπάλα που είχε κατεύθυνση τα δίχτυα στον αγώνα Ρεαλ --Ολυμπιακός . Όπως έγινε και με το Μανιάτη. 
Παντού τα ίδια μόνο που ο Ολυμπιακός δεν μετράει στο εξωτερικό γιατί τα εισιτήρια που κόβει είναι πολύ λίγα και επάνω σε αυτά έχει το ποσοστό της η ΟΥΕΦΑ που είναι και κεντρική αλλά και στην γωνία ευρισκόμενη μεγαλοπαράγκα.  
Ως άνθρωπος κ. Μαρινάκη που ασχολείστε με τεράστιες επιχειρήσεις και μια από αυτές είναι ο Ολυμπιακός θα γνωρίζετε αυτό που είπε ο από την Σκωτία προερχόμενος Ανταμ Σμίθ ( 1750) : Ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην οικονομία. 
Και η ΟΥΕΦΑ θα θέλει οι αγώνες της να γίνονται μπροστά σε 70.000 και όχι σε 35.000 θεατές. 
Και εσείς την θεωρία του Άνταμ Σμίθ ακολουθείτε Πουλώ αιθέρα και παίρνω μούργα για να αντιμετωπίσω τους εδώ φιλόδοξους παράγοντας του ποδοσφαίρου  Που είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από αυτούς όταν κάνουν μαζί σου χειραψία θα έχουν το χέρι άπλυτο τουλάχιστον μια εβδομάδα Και σήμερα αν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τον διαιτητεύσουν ξένοι διαιτητές δεν έχει καμία τύχη η ομάδα σου 
Όταν ο Μιχάλης Τροχανάς έδωσε τον Βασίλη Τσάρτα στη Σεβίλλη δήλωσε  ο Δημήτρης Μελισσανίδης : Οι μεγάλες ομάδες δεν πουλάνε τους παίκτες .
Όταν κ. Μαρινάκη διαβάσετε τις εφημερίδες τις παλιές θα διαπιστώσετε ότι στην ομάδα του Ολυμπιακού αγωνιζόταν ο Ανδρέας ο Μουράτης που οι φίλοι μας οι Τούρκοι τον είχαν βαφτίσει Μουράτ Ασλάν  και έπαιζε για την φανέλα. 
Μπορεί να έρθει το βράδυ στον ύπνο σας και σας ρωτήσει " ...κάποτε είχα χτυπήσει το κεφάλι μου και μου το έδεσαν και εγώ συνέχιζα και έπαιζα γιατί τότε δεν υπήρχαν οι αλλαγές .Και ο επίδεσμος από άσπρος έγινε κόκκινος γιατί χτυπούσα ακόμα και κεφαλιές. Το αίμα που έχυσα τότε σε σημερινές τιμές πόσο θα το εκτιμούσες;"
Είμαι πολύ περίεργος να μάθαινα τι θα του απαντούσες  Και δεν έχω καμία αντίρρηση οι ομάδες να είναι και επαγγελματικές. Αυτό όμως που με πειράζει όμως να είναι σκέτο επαγγελματικές. Ας;έχει και μια αύρα προερχόμενη  από την εποχή που οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν παρέα τους αγώνες των ομάδων Και μετά στο καφενείο για καζούρα .Και δεν στέλνανε στο νεκροτομείο τον συνανθεψ Που τα έσοδα των παικτών ήταν μόνο αυτά που έπαιρναν από την εργασία των ( που η ομάδα τους είχε βάλει. )


Τώρα όλοι ζείτε από τον μεγάλο τζίρο που κάνετε με τις αγοροπωλησίες  παικτών και με τα έσοδα του Τσάμπιον Λίνγκ Και είναι μαγκιά αυτό αλλά σε πολύ μικρό διάστημα θα παρακολουθούν τους αγώνες του πρωταθλήματος οι συγγενείς και οι φίλοι των ποδοσφαιριστών και κανένας άλλος  Γιατί κανένας δεν θα πάει να δει ένα έργο που γνωρίζει το τέλος του 

Και μερικά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση
1--Γιατί έγινε η αντικατάσταση  του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας 
2--Το ποδοσφαιριστή Ιμπαγάσα που δώσατε στον Πανιώνιο τον πληρώνει η ομάδα της Νέας Σμύρνης που δεν έχει ούτε μαντήλι να αγοράσει για να σκουπίσει τα δάκρυα της δυστυχίας της 
3--Γιατί ενώ υπάρχει η ανεργία στη χώρα μας οι σχολές διαιτησίας υπολειτουργούν;όταν το μεροκάματο φτάνει τα 1.600 ευρώ  
4--Πως εξηγείτε να υπάρχει διαιτητής από τα Γρεβενά με πληθυσμό 35.000 κατοίκους και όχι από το νομό Αχαΐας 5-- Ο επικοινωνιολόγος σας κ. Καραπαπά χαρακτήρισε επίορκους τους δικαστές Μπορείτε να μας πείτε με ποια στοιχεία 

Δεν περιμένω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα είμαι λεύτερος  Νίκος Καζαντζάκης