Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Το πένθος ταιριάζει στο Μιχάλη Τσιχριτζή και στον Δημητράκη Γκρούτση

Περασμένα μεγαλεία και να τα βλέπεις και να λες γιατί με ξηλώσατε μέσα σε 75 μέρες 


Η ΕΠΟ προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην ΚΕΔ, όπως προκύπτει από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής (3/10), καθώς δεν ήταν μονάχα η αλλαγή στην θέση του προέδρου, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να παίρνει την θέση του Γιώργου Καραμελίδη, αλλά άλλαξαν και άλλα τρία μέλη της επιτροπής. Εν ολίγοις, εκτεταμένες αλλαγες.Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Δημήτρη Καλύβα, που ήταν στην επιτροπή από το 2012 και τους Δημήτρη Γκρούτση και Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, οι οποίοι ήταν εκεί από τον Ιούλιο που μας πέρασε.Στη θέση τους τοποθετήθηκαν οι Χριστόφορος Ζωγράφος (που αναλαμβάνει αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ), ο Γιώργος Αμυγδαλής και ο Δημήτρης Μπέγκος.Τα νέα μέλη της ΚΕΔ ορίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες ύστερα από πρόταση του νέου προέδρου της επιτροπής, Γιώργου Γκιρτζίκη. Ο μόνος που παρέμεινε στο πόστο του, είναι ο Θανάσης Μπριάκος στη θέση του υπεύθυνου εκπαίδευσης, μιας και υπάρχει ικανοποίηση στην ΕΠΟ για το έργο του.Βέβαια, στη θέση του ανθρώπου που ορίζει και αξιολογεί τους διαιτητές των επαγγελματικών κατηγοριών, παραμένει ο Σκωτσέζος, Χιου Ντάλας, ενώ εκπρόσωπος της ΕΠΟ στο Δ.Σ. της Super League ορίστηκε ο Αριστείδης Σταθόπουλος. Τη θέση του ταμία ανέλαβε ο πρώην πλέον πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης.
Τέλος, με απόφαση του Δ.Σ. θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ευθύνης της ΕΠΟ, όταν αρχίσουν και πάλι.
Σχολιασμός Νικηφόρου 

Επιτέλους ο αγώνας του Κορινθιακού ποδοσφαίρου τώρα πλήρως δικαιώνεται. Σε μια κρίσιμη καμπή για την ιστορική Μπάρτσα ( που την έχουν κάνει τραυματισμένη …Μπεκάτσα ) που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση μας σκέφτηκε ο Θεός του ποδοσφαίρου και είπε.
Φεύγει ο Δημητράκης ο Γκρούτσης από την διαιτησία και ξανά γυρίζει στο έργο του που άρχισε εκεί στα Καλάβρυτα το 2009. Και τώρα δεν θα έχει αντιπολίτευση τον Νίκα στην Ε Π Ο . Αλλά συμπολίτευση τον Μιχαλάκη τον Τσιχριτζή που τον ακούν στην Ε Π Ο όπως εμένα στην Κινέζικη πρεσβεία. Τα έγραψα και κανένας δεν με άκουσε . Και ήθελε να κάνει ο κουμπάρος Χρήστος Βλαχοπάνος και αγιασμούς για να ξορκίσει το κακό πνεύμα Και μας ήρθε η καρπαζιά και το ποδόσφαιρο μας από πλευράς διαιτησίας να παίζει τον ρόλο του αείμνηστου Αλέκου Τζανετάκου.
Ο Δημήτρης ο Γκρούτσης διορίστηκε τον Ιούλιο και τον ξηλώσανε χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία τον Οκτώβρη στις 3 Οκτωβρίου Κανονικά πρέπει να πληρώθηκε μόνο δυο μισθούς και κάτι σκόρπιες μέρες.
Και το Σπουδαιότερο έστω και για 70 μέρες μπήκε στο μισθολόγιο  και πρέπει να ζεστάθηκε. Γιατί να πηγαίνεις στην Αθήνα από την Κόρινθο χωρίς να πληρώνεσαι είναι απάνθρωπο. Δεν μπόρεσα να διασταυρώσω το τηλεφώνημα που μάλλον κακόβουλος μου έκανε. Με πληροφόρησε ο ανώνυμος που για μένα  είναι ένα δειλό ανθρωπάκι ότι μόλις έμαθε  το σφουγγάρισμα του Δημητράκη  ο Γιωργάρας άρχισε να κερνάει.Εμείς δεν πιστεύουμε στα ανώνυμα τηλεφωνήματα 
Τώρα θα μου πείτε ότι η Κορινθιακή διαιτησία έμεινε χωρίς προστάτη. Σπουδαία τα μπρόκολα . Γιατί όταν ήταν ψηλά ο Δούρος ( ο Δημητράκης δεν πρόλαβε να πει ούτε καλημέρα και αυτή είναι η ξεφτίλα ) πόσο βοήθησε την διαιτησία της Κορινθίας μπορεί να μας πει.  
 Δημιουργείται τώρα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Θα συνεχίσει ως παρατηρητής διαιτησίας ο Δημητράκης. Γιατί 4.000 ευρώ που χάνει από το μέλος της Κ Ε Δ και ένα χιλιάρικο το μήνα το μήνα που θα έπαιρνε αν δεν τον πήγαιναν για να τον γελοιοποιήσουν στην Κ Ε Δ η χασούρα είναι πολύ μεγάλη. 
Και σου λέω να πάει παρατηρητής διαιτησίας σε τρεις αγώνες για το τοπικό μας κάνουν  45 ευρώ. Τεράστια η διαφορά Γιατί μπορεί ο κ. Δημήτρης Γκρούτσης να είναι εργάτης της διαιτησίας αλλά και αυτός θέλει το δωράκι του. 
 Μου άρεσε αυτό το πένθιμο της Ε Π Ο που μου θυμίζει ένα ανέκδοτο. 
Μια κυρία πλούσια έχει πάει το μονάκριβο παιδάκι της στο μουσείο. Και αυτός με την υπέρ-κινητικότητα που διακρίνει αυτά τα πλούσια βλαστάρια έκανε ζημιά σε ένα άγαλμα. Και ενώ ο φύλακας τραβούσε τα μαλλιά του για την ζημιά η μητέρα με ύφος σοβαρό του είπε : Μη στεναχωριέσαι και θα τον τιμωρήσω παραδειγματικά Το μεσημέρι δεν θα φάει φρούτο. 
Έτσι μοιάζει η απόφαση της Ε Π Ο που έχε καπετάνιο ένα Χιώτη οφθαλμίατρο  που δεν μπορεί να δει ότι το πλοίο το έχει οδηγήσει στα βράχια Αλλά  περιμένει σαν ευσυνείδητος  κυβερνήτης να θάψει τα συντρίμμια του ναυαγίου για να μη κάνουν κακό στο περιβάλλον.