Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ποιος ποιον εργάζεται κοινώς δουλεύει χωρίς ίχνος ντροπής .


Οι εικονιζόμενοι είναι ο Σαρρής Πρόεδρος πρόεδρος της Ε Π Ο

Ο Προύτζος πρόεδρος της Ε Π Σ  Αρκαδίας.

Γιώργος Δούρος μεταξύ των άλλων και εκπαιδευτής των διαιτητών. 

Μέχρι πριν από λίγους μήνες ο εργάτης   της διαιτησίας κ. Γιώργος μας έπαιρνε το μήνα για τις υπηρεσίες που προσέφερε 4.000 ευρώπουλα  όσα οκτώ προνομιούχοι ( των 500 ευρώ) συνταξιούχοι. Αυτό είναι το κράτος της οπερέτας 
Τώρα μπορεί να του έδειξαν την πόρτα από την Κ Ε Δ μας δεν τον άφησαν σαν καλαμιά στον κάμπο Του έδωσαν το πόστο του παρατηρητή διαιτησίας. Που ναι μεν δεν έχει τόσες απολαβές πλην όμως έχει τουριστικά ταξίδια και κανένας δεν μπορεί να τον βάλει στο περιθώριο. Και πληρωμένα όλα τα έξοδα και ένα πεντακοσάρικο καθαρό στο παντελόνι. 
Μέχρι στιγμής ο Δημητράκης ο Γκρούτσης για σαράντα μέρες εξουσίας έχασε και τα αυγά και τα καλάθια. Θα τον βάλουν είναι βέβαιο στους τοπικούς παρατηρητές αλλά όμως εξήντα (60) ευρώ το μήνα να μπορείς να καλύψεις τα έξοδα της Λαϊκής  δέκα ημερών είναι τραγικό. Γιατί ο Δημητράκης έγινε ολοκαύτωμα ενώ ο Γιωργάρας δεν τα έδωσε όλα προεκλογικά το 2009. 
Κατήγγειλε τον Σπύρο Νίκα ότι ήταν η αιτία που η ομάδα της Κορίνθου δεν πήγαινε ψηλά επειδή έκανε αντιπολίτευση στο Βασίλη Γκαγκάτση Και γνώριζε τα κόλπα καλά γιατί επί ημερών του Γκαγκάτση ο Δημητράκης ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Με απλά Ελληνικά οι πρωταθλητές έβγαινα από τα παρασκήνια. Και αντί αυτόν τον τύπο να τον αποβάλουν από το ποδόσφαιρο του έδωσαν ποδοσφαιρικά  αξιώματα. Και ερχόμαστε στην ανακοίνωση που έβγαλε η ένωσης για την σχολή διαιτησίας 


                             Ανακοίνωση 

Νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την Ε.Π.Σ.Κορινθίας

  • μ
Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, στα πλαίσια του εμπλουτισμού και της ανανέωσης του δυναμικού της, ενημερώνει ότι προετοιμάζεται για τη δημιουργία νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου.
Απευθύνεται σε κάθε αγόρι και κορίτσι από δεκαέξι (16) χρονών, που αγαπά το ποδόσφαιρο και θέλει να το βιώσει με την ιδιότητα του Διαιτητή.\
Προσκαλεί:
·        μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, σπουδαστές, φοιτητές
·        μέλη ποδοσφαιρικών Ακαδημιών
·        οποιονδήποτε φίλαθλο ή ποδοσφαιριστή δεν είναι πάνω από 30  χρονών και ενδιαφέρεται να μάθει καταρχήν τους Κανονισμούς του Παιχνιδιού και στη συνέχεια να ασχοληθεί ενεργά με τη Διαιτησία, εφόσοννδεσμος σαν την εξουσία μως σύ το επιθυμεί.
·        Η Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., με το εγκεκριμένο Σύστημα Εκπαίδευσης από την UEFA και χρήση σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού (power points & videos) από Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές της Ε.Π.Ο., στο χώρο των Επιμορφωτικών Συγκεντρώσεων της ΕΔ/ΕΠΣ Κορινθίας (Γραφεία Συνδέσμου Διαιτητών, Κολιάτσου 64-1ος όροφος), όπου διατίθεται ηλεκτρονική τεχνολογική υποστήριξη σε άνετη κλιματιζόμενη ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Σχολιασμός Νικηφόρου

Σε μια εποχή που η ανεργία στη χώρα μας έχει χτυπήσει κόκκινο οι σχολές διαιτησίας  δεν μπορούν να προσελκύσουν μαθητές. Γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν καταβάζουν το κεφάλι για να ανέβουν ψηλά Οι ίδιοι άνθρωποι χρόνια αμέτρητα διοικούν τους διαιτητές. 
Και παλαιά ασκούσαν την διοίκηση μέσω του συνδέσμου των. Και μπορεί η Ένωσης να όριζε τον αρχιδιαιτητή αλλά δεν λάμβανε μέρος στην διοίκηση που σημαίνει στους ορισμούς
Τώρα πλέον ανοικτά πρόεδρος της Κ Ε Δ   είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της 
Ε Π Ο Και στις ενώσεις πρόεδρος σύμβουλος της ένωσης. Που σημαίνει ότι οι παράγοντες διοικούν την διαιτησία. Έχουμε πλήρη διάλυση της διαιτησίας αφού έχει υποταχθεί στους παράγοντες. 
Σήμερα  η Κορινθιακή διαιτησία έχει έναν διαιτητή στην Σούπερ Λίγκα και έναν επόπτη. Στην Β εθνική έναν διαιτητή και τέσσερις επόπτες  Και στην Γ εθνική τρεις διαιτητές και έναν τέταρτο που είναι από μεταγραφή  και μερικούς επόπτες. 
Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε πολύ μεγάλα ταλέντα στου διαιτητές μας που όμως δεν μπορούν να δείξουν τα προσόντα τους. 

Γιώργο Δούρο 

Καλείς τα δεκαεξάχρονα να έρθουν στη σχολή για να βλέπουν τους παππούδες των να παίζουν. Τους υπέρβαρους  που δεν μπορούν να τρέξουν εκατό μέτρα. Και όλοι αυτοί ορίζονται κ. εκπαιδευτή σε σπουδαία μάλιστα παιχνίδια. Αυτό λέγεται πρόοδος η στασιμότητα για να μη χρησιμοποιήσω την λέξη οπισθοχώρηση . Γιατί οι Κορίνθιοι διαιτητές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σε αυτούς που έχουν προοπτική και σε αυτούς που παραμένουν μέσα στα όρια του νομού. Και οι δεύτεροι διαιτητεύουν περισσότερους αγώνες και αυτοί γίνονται και οι "ρυθμιστές" Επομένως δεν υπάρχουν νέοι διαιτητές κ. Δούρο αφού οι επαγγελματίες που ικανοποιούνται με τις αμοιβές των τοπικών αγώνων είναι αρκετοί και απηλλαγμένοι από υποχρεώσεις για αγωνιστικές εκτςό νομού. Δυστυχώς διαλύσατε την διαιτησία αφού οι διαιτητές που έχουν τερματίσει την πορεία προς τα άνω είναι οι περισσότεροι και ατοί διαιτητεύουν