Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αυτοί είναι οι ανιδιοτελείς εργάτες της διαιτησίας.



 
Δυο φωτογραφίες που μας παρουσιάζουν ημέρες δόξας του Δημήτρη Γκρούτση όταν ήταν εν ενεργεία επόπτης .Βραβεύεται από τους αθλητικούς συντάκτες ως πρώτος επόπτης. 
Και η δεύτερη ως επόπτης  του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος την ώρα που χαιρετά τον πρόεδρος της δημοκρατίας κύριο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. 


Εδώ είναι ο Δημητράκης όταν πολεμούσε για να φέρει τον Μιχάλη Τσιχριτζή στην εξουσία και δήλωνε χωρίς να κοκκινίζει ( μάλλον το χρώμα αυτό του  είναι άγνωστο) ότι η Κόρινθος δεν μπορεί να πάει ψηλά επειδή ο Νίκας κάνει αντιπολίτευση στον Βασίλη Γκαγκάτση.    .Που με αυτή την συνέντευξη έπρεπε  να τεθεί εκτός διαιτησίας Και όμως πήρε αξιώματα και μπήγε πιο ψηλά
Και να κρίνει διαιτητές αν και βοηθός .Βλέπεις τι κάνει η συνέντευξη!!!


Και ερχόμαστε στην φωτογραφία που μας δείχνει τον Δημητράκη τον Γκρούτση να κάθεται στις θέσεις των επισήμων παρέα με τον ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια.
Αμέσως σκέφτηκα ότι επειδή έμεινε ξέμπαρκος του έδωσαν να πάει ως παρατηρητής Διαιτησία του αγώνα  Παναχαϊκής --Ηρακλής Ψαχνών. Μα εδώ έχουμε υποβιβασμό. Δεν βαριέσαι από το ολότελα καλό είναι να εισπράξουμε για να έχουμε για την λαϊκή. Πηγαίνω και βλέπω όμως ότι παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ηρακλή είναι ο Κότσαρης Χρήστος  από την Μεσσηνία. Και έτσι ούτε παρατηρητής δεν ήταν. Εξέτασα όλες τις περιπτώσεις και στο τέλος ενώ ευρισκόμουν σε απελπιστική κατάσταση αναφώνησα σαν τον Αρχιμήδη το ιστορικό "εύρηκα"
Ο Νεοφυτιάδης είχε οριστεί τέταρτος διαιτητής και έπρεπε κάποιος να τον πάει στην Πάτρα με ταξί. 
Δηλαδή στην τρίτη φωτογραφία ο ρόλος του κ. Γκρούτση είναι αυτός του οδηγού ταξί 
Τιμώ την συμπαθέστατη αυτή τάξη των εργαζομένων και ερωτώ τον κ. πρόεδρο τους. Οι μετακινήσεις των διαιτητών γίνονται από ορισμένους συναδέλφους των; Γιατί ο Ελληνικός λαός πληρώνει και όχι αυτοί που διοικούν την Ε Π Ο