Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ο μόνος δρόμος είναι η ανατολή Οδυσσέας Ελύτης

Να τι έγραψα στο μπλοκ μου μετά τον ορισμό του Καλογερόπουλου. για να διευθύνει το ντέρμπι 

Και το όνομα αυτού Καλογερόπουλος Χάρης που είναι διαιτητής του συνδέσμου της Αθήνας.
Ο Χάρης Καλογερόπουλος γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1983. Είναι αστυνομικός και εργάζεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ. Α Σ
Εύχομαι να τα πάει καλά αλλά δεν το νομίζω Εκείνο που είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω είναι ότι κατά την εφετινή ποδοσφαιρική περίοδο έχει διαιτητεύσει  τρεις αγώνες ( Πλατανιάς -- ΠΑΟΚ  Ολυμπιακός - Βέροια και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός) και από αυτούς οι δυο ήταν του Ολυμπιακού. Μάλιστα στον αγώνα Ολυμπιακού -- Βέροια δεν ήταν και τόσο καλός αφού αλληθώριζε   και το πέναλτι που έδωσε δεν ήταν και τόσο ...σόι Οι επόπτες θα είναι οι Γρεβένης από την Χαλκιδική και Γεωργαράκος από την Αθήνα. Οι οποίοι ήταν οι ίδιοι και στον αγώνα του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. .
Οι άλλοι που φέτος διαιτήτευσαν τον Ολυμπιακό είναι 
Ο Δασκαλόπουλος από την Κορινθία (Ολυμπιακός --Νίκη Βόλου ) και από τότε γυαλίζει τον πάγκο τρεις φορές τέταρτος. Ίσως να είναι κάποιο μήνυμα. 
Ο Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα ( Ολυμπιακός --Ο Φ Η ) με την γνωστή πορεία του μέσα στη διαιτησία 
Ο Κοτσιαύτης από την Άρτα ( Εργοτέλης -Ολυμπιακός) 
Ο Τριτσώνης  από την Αθήνα ( Ατρόμητος - Ολυμπιακός ) στην πέμπτη αγωνιστική Και στην  έβδομη χάθηκαν τα ίχνη του. Και τον βρίσκομαι στην ογδόη αγωνιστική να γυαλίζει τον πάγκο (4ος ) 
Ο Παππάς από την Αθήνα ( Παναιτωλικός --Ολυμπιακός ) χωρίς να έχει καμία επίπτωση αν και στον αγώνα αυτόν αδίκησε τον Ολυμπιακό. Και μένει για να συμπληρωθεί ο πίνακας όλων των αγώνων και η έκτη αγωνιστική Ολυμπιακού -ΠΑΟΚ 
Αυτά τα έγραψα μετά τον ορισμό γιατί εγώ δεν περιμένω να έρθουν τα γεγονότα για να τα κρίνω .Αυτό σημαίνει τσάμπα μάγκας Να τα γράφεις πριν να γίνουν έχουν κάποια αξία όχι από τους αρμόδιους να εκτιμήσουν τόποτα αλλά από την συνείδηση σου.
Αλλά μεγαλύτερος ξεπεσμός από τα αθλητικά φύλλα δεν υπάρχει όταν κανένας δεν γράφει ότι οι μεγάλοι είναι υπεύθυνοι που φτάσαμε μέχρι εδώ. 
Αίσχος σημαίνει οτιδήποτε προκαλεί ντροπή ή αποτροπιασμό επειδή αντίκειται σε ότι θεωρείται σωστό δίκαιο ηθικό. Και επισύρουν την κοινωνική κατακραυγή. 
Σας δηλώνω ότι δεν είμαι Ολυμπιακός αλλά όμως βράχνιασα να φωνάζω για την νίκη επί της Γιουβέντο και ούτε Παναθηναϊκός αλλά αυτό δεν μπορώ κρύψω  ότι  αισθάνθηκα υπερήφανος όταν το Τριφύλλι πήγε στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 
Λοιπόν θέλω να πιάσω από το χέρι όχι φίλαθλο αλλά οπαδό του Ολυμπιακού και να περπατήσουμε όλον τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο αλλά και τον απολίτιστο για να βρούμε την εικόνα και να την αποθανατίσουμε  Να βρεθούμε μπροστά σε  ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που ορίστηκε να κάνει τον δικαστή χωρίς να έχει τα ψυχικά προσόντα Και να περιμένει στην αρχή οκτώ (8) λεπτά και ενδιαμέσως πέντε (5) να φύγει το σύννεφο που δημιούργησαν τα καπνογόνα ( τα οποία τιμωρούνται και από τον νόμο αλλά και από τον Κ Α Π ) και να γίνει ξαστεριά όχι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά στην ατμόσφαιρα του γηπέδου Γ Καραϊσκάκης που εκεί επικρατούν οι νόμοι του Ευάγγελου ( όπως θα λέγαμε του Ιουστινιανού) 
Αν θέλει η αστυνομία και το γηπεδούχο σωματείο δεν μπορεί να περάσει στο γήπεδο ούτε κουτάκι με τα σπίρτα Αν δεν γνωρίζετε είμαι έτοιμος να σας διδάξω τον τρόπο που εφάρμοζα στο γήπεδο της
Α Ε Κ .
Μετά λοιπόν απ αυτό το τσαλαπάτημα της προσωπικότητας του διαιτητή πως θα μπορούσε να αποδώσει δικαιοσύνη ο αστυνομικός υπάλληλος όταν από υπερήφανος εφαρμοστής των κανονισμών ( που αποτελούν νόμους του ποδοσφαίρου) περιμένει ως επαίτης να φύγουν τα σύννεφα τα οποία δημιούργησαν οπαδοί με την ανοχή του γηπεδούχου σωματείου και της Αστυνομίας.


Αυτή είναι η Βουλή των Ελλήνων που έχει τριακόσιους λεβέντες για να ασκούν την νομοθετική εξουσία . Και δυστυχώς ψηφίζουν συνεχώς παράνομες τροποποιήσεις  για ομάδες που δεν έχουν τα εχέγγυα να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Μετά από αυτό όλα έχουν ισοπεδωθεί και περιμένουμε μόνο να ψηφιστεί κανένας νόμος που θα υποχρεώνει του υπεύθυνους να τηρήσουν τους ήδη ψηφισμένους νόμους Και οι τριακόσιοι βουλευτές δεν παίρνουν καμία θέση γιατί τρέμουν το πολιτικό κόστος. Και έχουμε και δεδικασμένο και αυτό τους έχει τρομοκρατήσει αφάνταστα και δεν βγάζουν μιλιά και στην κυριολεξία έχουν καταπιεί την γλώσσα τους μετά το πάθημα του Μιχαλολιάκου  του Μανιάτη Δημάρχου του Πειραιά και του Περιφερειάρχη Σγουρού που τους έφαγε ο κ. Ευάγγελος μέσα σε ένα ταβερνάκι του Πειραιά που τυχαία βρέθηκε με την κ. Δούρου και έκαναν τους πολιτικούς των συμψηφισμούς 
Τώρα  θα μου πείτε ότι γύρω στα 600 π.Χ ο Πιττακός ο Μυτιληναίος είχε πει " Αρχή άνδρα δείκνυσι" Που φίλε μου εσύ που δεν ξέρεις να ερμηνεύεις τους αρχαίου η μικρή αυτή προτασούλα θέλει να μας πει ότι όταν κάποιος πάρει  μια θέση θα καταλάβουμε αν αξίζει από τα έργα του.
Τώρα γιατί κανένας από τους τριακόσιους δεν ξεσπάθωσε γιατί φοβάται αφού δεν υπηρετούν την εξουσία Αλλά επειδή τρέμουν μήπως και την χάσουν κάνουν τα στραβά μάτια για να υπάρχουν 


Για όσους δεν γνωρίζουν τον καλοντυμένο κύριο είναι ο υπουργός αθλητισμού  Βουλευτής Αργολίδας πρώην  γραμματεύς του κ. Κ. Καραμανλή του νέου και ονομάζεται Γιάννης Ανδριανός 
Είναι αυτός που πήρε την ιστορική απόφαση να μη γίνει η έκτη ((6) αγωνιστική για το πρωτάθλημα της σούπερ Λίγκα  γιατί κάποια παλιόπαιδα  εν ψυχρώ αφαίρεσαν μια ανθρώπινη ζωή. Και αυτό έγινε στην Κρήτη. Και σας ερωτώ κ. υπουργέ αν αυτό γινόταν στην Αργολίδα που βγαίνετε Βουλευτής θα είσαστε τόσο αυστηρός; Η Ε Π Ο έφερε έναν διαιτητή παλαίμαχο από την Σκωτία και τον πληρώνει με τα δικά μου χρήματα ( αφού η σύνταξης μου μειώθηκε 35%^) και η κατάστασης στο χώρο της διαιτησίας γίνεται πιο  τραγική Και το σπουδαιότερο απ όλα είναι ότι οι διαιτητές που έρχονται από τη Β εθνική κατηγορία είναι πολύ χειρότεροι. Γιατί οι επιλογές γίνονται όχι μεταξύ των ικανών αλλά μεταξύ των γνωστών φίλων και ...υποταγμένων. 



Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ως το Δεκέμβριο του 2008 ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που εξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία χωρίς αντίπαλο στις αρχαιρεσίες της 4ης Οκτωβρίου του 2008. Ο Γκαγκάτσης παραιτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2008. Νέος πρόεδρος εξελέγη στις 24 Ιανουαρίου του 2009 ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Τώρα πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο Γιώργος Σαρρής.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαρρή αναφέρει τα εξής:
«Μετά τη γνωστοποίηση του απερχόμενου προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2012, επιθυμώ να ανακοινώσω στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, την απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο..
Η απόφασή μου αυτή, απόρροια της ιδιαίτερης τιμής στο πρόσωπό μου εκ μέρους μεγάλου αριθμού Ενώσεων-Μελών της Ομοσπονδίας, οι οποίες με παρότρυναν να θέσω υποψηφιότητα, με οδηγεί για λόγους δεοντολογίας και αξιοπιστίας, στην υποβολή της παραιτήσεώς μου από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Δεσμεύομαι προς τις Ε.Π.Σ. μέλη της Ε.Π.Ο., οι οποίες αποτελούν στο σύνολό τους το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι θα τιμήσω με τη συμπεριφορά μου, τόσο πριν, όσο μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, όλους όσοι αποτελούν κομμάτι του αθλήματός μας και θα υπερασπιστώ το δικαίωμα όλων, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ, να εκφράζουν με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια τις απόψεις τους.
Η ενότητα του ποδοσφαίρου στο σύνολό του, για την πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία του, αποτελεί προσωπικό στοίχημα, το οποίο με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των Ε.Π.Σ. σκοπεύω να κερδίσω».
Γιώργος Σαρρής
Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Χίου
Μέλος Δ.Σ. Ε.Π.Ο»
Ο Γιώργος Σαρρής γεννήθηκε στο 1958 στη Χίο και εξασκεί το επάγγελμα του γιατρού . Η ενεργός συμμετοχή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ξεκίνησε το 2001, όταν εξελέγη μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Χίου. Το 2003 ανελίχθηκε στην προεδρία της ίδιας Ένωσης, ενώ τον Οκτώβριο του 2008 εισήλθε και στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, με το ψηφοδέλτιο του σημερινού αντιπάλου του. Πέρυσι ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ.

Η δήλωση του Γιώργου Σαρρή μετά την εκλογή του
«Το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον. Το άθλημα υποφέρει, όπως και η κοινωνία μας. Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα λειτουργήσουμε χωρίς παρεκτροπές και παρεμβάσεις. Θα δουλέψουμε σκληρά, με όραμα και σχέδιο για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει συλλογική διοίκηση στην ομοσπονδία, άριστη συνεργασία και σταθερά καλές σχέσεις με την Πολιτεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Ενώσεις, ανεξάρτητα με την ψήφο τους και να εγγυηθώ ότι η νέα διοίκηση θα τις αντιμετωπίσει όλες με τον ίδιο τρόπο»,  
Σχολιασμός Νικηφόρου. 
Το 2001 ο Γιώργος Σαρρής γίνεται μέλος της Ε Π Σ Χίου και το 2003 πρόεδρος. Το 2008 μέλος του Δ Σ της Ε Π Ο και το 2012  πρόεδρος της Ε Π Ο. Μέσα σε δέκα χρόνια εξήντλησε την ιεραρχία στο ποδόσφαιρο τώρα περιμένουμε να τον δούμε και βουλευτή υπουργό και όχι και πρωθυπουργό με την φόρα που έχει πάρει Βρέθηκε αντίπαλος του Βασίλη Γκαγκάτση του ανθρώπου που τον έβγαλε από την αφάνεια. Και ήταν βέβαιο ότι θα πάει μπροστά προσόν μεγάλο για ανθρώπους που δεν θυμούνται αυτούς που τους ανέβασαν στις πλάτες των για να τους δουν μια και βρισκόντουσαν στα ανήλεα υπόγεια της ανωνυμίας  τουλάχιστον από πλευράς ποδοσφαίρου. Και τον Σοφοκλή Πιολάβιο και τον Γιώργο Σαρρή προέδρους του έκανε ο Ευάγγελος. Και έδιωξε τον Πιλάβιο επειδή ήταν φίλος με τον Πατέρα τον άλλοτε πρόεδρο του Π Α Ο. Που όμως ο Ευάγγελος ξέχασε ότι και αυτός ήταν φίλος του Πατέρα. 
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας και περιμένει ο κ. Αλαφούζος βοήθεια από την πολιτεία 
Ο Τεράστιος άνθρωπος των γραμμάτων Άγγελος Τερζάκης κάπου γράφει " ...η βαθύτερη η σκοτεινότερη ροπή του ανθρώπου είναι προς το κακό"
Πως μπορεί να διορθωθούν όλα αυτά . Μόνο όταν πιστέψουν οι ερασιτέχνες παράγοντες που εκλέγουν την Ε Π Ο στις δυνάμεις των Αλλά για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Και συμπληρώνω και εγώ ο ασήμαντος μεγάλε δάσκαλε Οδυσσέα Ελύτη αλλά αναγκαία για να δουν οι γενιές οι καινούργιος ποδόσφαιρο και όχι μια απέραντη ζωοπανήγυρη που στην ομάδα των Αδριανοπουλέων να παίζουν αρχική ενδεκάδα δυο Έλληνες μια και οι άλλοι έγιναν αντικείμενο εμπορίας. Και κανένας να μη μιλάει. 
Τώρα γιατί θα μου πείτε δεν ακολουθώ και εγώ το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας. Να ρωτήσετε το μέγα Καζαντζάκη που είπε δεν περιμένω και δεν ελπίζω τίποτα και γι αυτό είμαι λεύτερος. 
Και τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ που είπε και αυτός αγωνίσου για την αλήθεια και την δικαιοσύνη θα έχεις τον Χριστό δίπλα σου. 
Το πλήρωσα...


και συνεχίζω να το πληρώνω με ταλαιπωρίες και ιδίως οικονομικές. 

Τους πληροφορώ όλους ότι μη περιμένετε να λυγίσω ή να συνθηκολογήσω γιατί έμαθα να ζω με τις αρχές που αγωνίζομαι
να επικρατήσουν