Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Στην Ελλάδα στη χώρα της αρπαχτής είσαι ότι δηλώσεις

Προσωπικά πιστεύω ότι όσα να βγουν ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας το ραδιόφωνο θα στέκει μακρά ως το καλύτερο μέσο συντροφιάς και ενημέρωσης του ανθρώπου   Αλλά όμως είναι για τον παρουσιαστή  και ένα μέσον που χρειάζεται να έχεις πλούτο λεκτικό και όχι να έχεις μια λέξη την οποία να την επαναλαμβάνεις  για να κάνεις γέφυρα. Παλιά είχαμε το βασικά τώρα έχουμε κάποιες ξένες λέξεις που αφενός εντυπωσιάζουν τον ακροατή γιατί έχει κάποιον που του κάνει παρέα και είναι μορφωμένος και αφετέρου βρίσκεις με ποια λέξη θα βρεις για να συνεχίσεις. Και όλα αυτά γίνονται γιατί δεν έχεις ανοίξει κανένα λογοτεχνικό βιβλίο για να μπορεί η γλώσσα σου να μη κομπιάζει σαν γέρικο σκαρί που το υποχρεώνει ο καιρός να βρει λιμάνι προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του το ραδιοφωνικό που αν δεν προσέξεις μπορεί να πας στο πάτο αφού αδυνατείς να το κυβερνήσεις.
Θυμάμαι πολύν παλιά υπήρχε  μια εκπομπή με τον πολύ καλό ηθοποιός Γιάννη Βογιατζή ( όχι τον τραγουδιστή) που έπαιζε το ρόλο του Μικέ. Και θυμάμαι και την ατάκα του  " Σας χαιρέτησα  δεν σας χαιρέτησα "
Που να φανταστώ ότι θα περάσουν χρόνια αμέτρητα και θα ερχόμουν στην Κορινθία και θα ξανά ακούσω τον Μικέ που τώρα τον ρόλο του τον έπαιζε κάποιος που και αυτός είναι  αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος αλλά όμως είναι επικεφαλής ( όπως ισχυρίζετο) μια ομάδας δημοσιογραφικής που έχει την δική του σφραγίδα.
Μέσα σε τρία χιλιόμετρα που περπατούσα ( γιατί ο σύγχρονος Μικές βγαίνει στις 8  και εγώ αρχίζω από τις 7 και 30 την εκγύμναση μου  άκουσα να απευθύνει κοντά τις σαράντα ( 40) καλημέρες και έτσι τον ονόμασα Μικέ ( σαν χαιρέτισα δεν σας χαιρέτισα ) και είμαι βέβαιος πέρα για πέρα ότι δεν θα άφησε κανέναν παραπονεμένο. Και σας γνωρίζω ότι δεν θα σχολίαζα τίποτα από τις καλημέρες του αν δεν έκανε ένα σχόλιο σε βάρος του Κώστα Λογοθέτη που ευτυχώς που είχε τον αντιδήμαρχο Κακούρο μια ηλιαχτίδα γιατί οι υπόλοιποι δεν άξιζαν τίποτα  Και έχεις αγαπητέ μου απόλυτο δίκιο γιατί ο ανίκανος Λογοθέτης δεν άνοιξε το χρηματοκιβώτιο του Δήμου όπως έκανε ο κ. Γκιώνης στις 18.2.2010 και σας έδωσε 3.000 ευρώ στην εταιρεία Πέλοπας Α Ε εταιρεία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.  Με το αιτιολογικό διαφημιστική προβολή αποκριάτικων εκδηλώσεων.Που εδώ σημαίνει δείξατε την παρέλαση του καρνάβαλου.  Με απλά Ελληνικά πληρώνει ο δήμος για να καλύψει ο σταθμός τηλεοπτική ώρα. Όπως θα έκανε NOVA να εισπράττει από την Ε Π Ο γιατί μεταδίδει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Που σημαίνει δυο φορές κουκιά με λάδι. 
Αλλά και ο Μικές της Κορινθίας ήθελε να κάνει και τον ποδοσφαιρικό αναλυτή και να πει του κόσμου τις ανακρίβειες. Εκείνο όμως που μου έβγαλε έξω από τα ρούχα μου ήταν αυτό που διάβασε ο κ. καλημέρας που του το είχε στείλει κάποιος ακρατής του και έλεγε " ...εσείς  ( οι Ολυμπιακοί) ψάχνετε για δυο  παίκτες ενώ εμείς για ένδεκα. Και συμπλήρωσε ο κ. Καλημέρας ( Μικές) αυτός είναι Α Ε Κ. 
Βρήκατε μια έξυπνη πατέντα και βγάζετε το μεροκάματο σας Μη προκαλείτε γιατί προσωπιικλά δεν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια!!! Δεν απειλώ απλά προειδοποιώ.