Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η δικαίωσης του Δημήτρη Μπίτσιου ξεσκέπασε την σαπίλα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου

Κύριε Γιαννιδάκη κάποτε έγραψες για τον Δημήτρη Μπίτσιο όσα σέρνει ο ποταμός. Και καλά έκανες γιατί δεν ήταν διπλωμάτης και δεν γνώριζε από επαγγελματίες δημοσιογράφους πως  μπορείς να τους πλησιάσεις και να μη είναι τόσο εχθρικοί  μαζί σου.
Μάλιστα αν θυμάμαι καλά τα έβαλες και με μια επιτροπή του Δήμου που δίνει τις άδειες και τις παίρνει σε καφετέριες που εμένα μου αρέσει να τις ονομάζω καφενεία Και έγραψες ότι επειδή ήταν ο Δημήτρης ο Μπίτσιος στο ψηφοδέλτιο του Πνευματικού η επιτροπή έκανε τα στραβά μάτια. Και με ανακοίνωση η επιτροπή απέδειξε ότι η αστυνομία έπρεπε να είχε κλείσει το καφενείο. Και η επιτροπή δεν είχε κλείσει κανένα καφενείο με την ίδια παράβαση που έκανε ο Δημήτρης ο Μπίτσιος. Και εκεί δεν απάντησες γιατί θα τα έβαζες με πολλούς.

Και εγώ είχα γράψει εναντίον του Δημήτρη Μπίτσιου γιατί ασκούσε κριτική με τον δικό του τρόπο επάνω σε θέματα  του ποδοσφαίρου που δεν ταίριαζαν σε ένα πρόεδρο μιας ομάδας Επίσης μου δημιούργησε στην γενική Συνέλευση της Ένωσης επεισόδιο σε βάρος μου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.
Όλα αυτά όμως δεν μου στάθηκαν εμπόδιο να μη γράψω επαίνους υπέρ του Δημήτρη Μπίτσιου που απέδειξε με αυτά που είπε μετά την παραίτηση του ( που τον υποχρέωσε ο Τσιχριτζής με τον Σταματάκη) πόσο σωστός ήταν στη συνέντευξη του που μας έδειχνε τον δρόμο της διάλυσης που οδηγείται η Κόρινθος. Να ποια είναι η διαφορά του επαγγελματία από τον ερασιτέχνη δημοσιογράφο. Σε μας που δεν έχουμε το ευρώ ως κίνητρο αλλά την ιδεολογία παίρνουμε θέση υπέρ αυτών που προσωπικά μας έχουν βλάψει.
Γιατί ιδεολογία σημαίνει πολιτική κοινωνική 'η ηθική αρχή την οποία υπηρετεί κανείς με πίστη αφοσίωση και πλήρη ανιδιοτέλεια 
Ανιδιοτελής αυτός που οι πράξεις του δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον του από προσωπικό όφελος. 
Ιδιοτελής αυτός που αποσκοπεί αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση στενά ατομικών συμφερόντων ή καθετί που βασίζεται στο ατομικό όφελος.  
Και απέδειξε ο Δημήτρης Μπίτσιος ότι ανήκει στην κατηγορία των ανιδιοτελών και για το λόγο αυτόν είμαι υποχρεωμένος ξεχνώντας τα προσωπικά μου να γράψω την σωστή πλευρά του ανθρώπου που δεν γνωρίζει να πολιτεύεται και πρέπει να είναι από εμάς περισσότερο πιστευτός.

Και βγαίνει ο Δικηγόρος ( εδώ το επάγγελμα έχει πολύ μεγάλη σημασία) κ. Γιώργος Γιαννίκος και καταγγέλλει ότι υπάρχει πρακτικό που εξουσιοδοτεί ντον γενικό γραμματέα κ. Φουρναράκη όπως υπογράψει δυο συναλλαγματικές ύψους 87.690 ευρώ που αφορά οφειλή της ομάδας προς τον κ. Σταματάκη και με ημερομηνία λήξης. Και στο πρακτικό υπάρχουν σκέτες υπογραφές χωρίς ονόματα από κάτω. Προσωπικά ρώτησα τον κ. Φιλιππακόπουλο αν γνωρίζει το θέμα και μου είπε ότι δεν έχει λάβει μέρος σε κανένα συμβούλιο που να έχει ως θέμα την οφειλή αυτή και ούτε έχει υπογράψει πουθενά.
Αν όλα αυτά κ. Γιαννιδάκη τα είχε κάνει ο Μπίτσιος είμαστε βέβαιοι ότι θα ζητούσατε και την επέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τώρα παρατηρώ μια άκρα του τάφου σιωπή από πλευράς σας αν και ο κ. Σταματάκης ανήκει στους δημοτικούς συμβούλους του κ. Πνευματικού. Που είμαι βέβαιος ότι αν καμιά φορά ( άνθρωποι είμαστε) του φύγει κανένα αέριο του "απερχόμενου" δημάρχου θα το κάνετε πρωτοσέλιδο σας. Εδώ σιωπάτε και μαζί σας και όλοι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Και βρίσκεται ένας ερασιτέχνης δημοσιογράφος ο μοναδικός στο νομό και δημοσιοποιεί το θέμα και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει . Με αποτέλεσμα να μη έχουμε τράβηγμα του ...αυτάκι του Μάριου για όλα αυτά τα ανεπίτρεπτα που έκανε. Και έτσι νομίζει ο Πατρινός θα μείνει στο απυρόβλητο και θα τα φορτώσουμε όλα στον Μπίτσιο που μας βολεύει μια και είναι αυθόρμητος.
Κλείνω με τα λόγια του Εμμανουήλ Ροϊδη " ...σέβομαι τους νεκρούς και όταν ακόμα είναι ζωντανοί"